Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 36 673
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Удобното за всеки е различно. Аз не мога да спя на мек матрак, други хора пък не се чувстват добре върху твърда повърхност и искат да ги обгърне мекота. Много е индивидуално.

# 436
От Матро ми е спалнята и в момента ми предлагат да им я върна и да ми възстановят сумата. Още се чудим с ММ.
По темата за матраците- бяхме в мебелни магазини, лягахме, пробвахме и избрахме най- твърдия. Но сядането на него е все едно пропадаш и съм разочарована. За протокола- двулицев, без пружини.

# 437
  • Пловдив
От Матро ми е спалнята и в момента ми предлагат да им я върна и да ми възстановят сумата. Още се чудим с ММ.

Какъв е проблемът? За спалнята взех техен матрак, който хич не е евтин. Много мислих и дано не съжалявам. https://mattro.net/dvulicev-matrak-avangard
Опитвам се да купувам български стоки, за да стимулирам родното производство. Уж гледам и да е качествено. Дано не остана разочарована.

# 438
Беше презентирана от техен служител като спалня, на чиятоЕдна Цяла Твърда Основа от ПДЧ ще се постави матрака. Дойде с летви от ПДЧ, които са поставени да имитират скара. (може от това да е усещането за пропадане в матрака). А предварително се бях допитала до тях за тези неща, за да си избера точния матрак. Отделно казаха, че спалнята се изработва в хигиенични условия, които са съобразени с това, че на нея ще се спи (не мога да цитирам правилно точно сега). Може и в такива условия да се произвежда, но я изпращат опакована само на страниците, а не и на основата, на която ще се постави чистия матрак. Съответно вече не е чиста. Таблата зад главите е халтава. Получих за подарък към спалнята две възглавници, опаковани брутално- едната беше с отворен найлон и всеки може да подмени възглавницата, а другата беше опакована (то и двете все още са, де) с толкова стегнато фолио, че изглежда на 1/2 от другата, с която са комплект. На всичкото отгоре има и оставена дупка във фолиото и там е бая изцапана. С две думи- разочаваната съм. Мога да поправя нещата в моя полза (шапка им свалям, реагираха много бързо), но ММ иска да се свършва по- бързо с ремонта и все още се чудим какво да предприемем.

# 439
Беше презентирана от техен служител като спалня, на чиятоЕдна Цяла Твърда Основа от ПДЧ ще се постави матрака. Дойде с летви от ПДЧ, които са поставени да имитират скара. (може от това да е усещането за пропадане в матрака). А предварително се бях допитала до тях за тези неща, за да си избера точния матрак. Отделно казаха, че спалнята се изработва в хигиенични условия, които са съобразени с това, че на нея ще се спи (не мога да цитирам правилно точно сега). Може и в такива условия да се произвежда, но я изпращат опакована само на страниците, а не и на основата, на която ще се постави чистия матрак. Съответно вече не е чиста. Таблата зад главите е халтава. Получих за подарък към спалнята две възглавници, опаковани брутално- едната беше с отворен найлон и всеки може да подмени възглавницата, а другата беше опакована (то и двете все още са, де) с толкова стегнато фолио, че изглежда на 1/2 от другата, с която са комплект. На всичкото отгоре има и оставена дупка във фолиото и там е бая изцапана. С две думи- разочаваната съм. Мога да поправя нещата в моя полза (шапка им свалям, реагираха много бързо), но ММ иска да се свършва по- бързо с ремонта и все още се чудим какво да предприемем.
Таблата може и да е поправима и да се затегне, но това усещане за пропадане на матрака, за което говориш, ако идва от леглото, а не от самия матрак...не знам... сякаш бих върнала спалнята, на която се каня да спя с години, вместо да бързам да приключа ремонт, който така или иначе все някога ще приключи, ама ако ще се нервя с години после, не е работа. Чие производство е спалнята, виждам и на други производители на сайта им?

# 440
Ще видим.

# 441
  • София
Бих върнала леглото.... Като толкова бързате с ремонта, купувате от някъде(да кажем икеа) готово, читаво легло, в рамките на деня си го сглобявате и сте си решили проблема с бързането.
Не знам какъв матрак сте купили и как сте го пробвали(на каква основа), но за мен това чувство на пропадане идва от легло/подматрачна, не от самия матрак.

# 442
Ще върна всичко/

# 443
Тази цяла твърда основа от ПДЧ може да доведе до мухъл.
Моят син в тийнейджърските си години често чупеше летвите на подматрачната скара и накрая майсторът сложи точно такава цяла плоскост. Матракът започна да мирише на влага, беше на път да мухляса и го изхвърлих. Може би има значение, че беше латексов, но докато стоеше върху скара нямаше проблем.

# 444
Тази цяла твърда основа от ПДЧ може да доведе до мухъл.
Моят син в тийнейджърските си години често чупеше летвите на подматрачната скара и накрая майсторът сложи точно такава цяла плоскост. Матракът започна да мирише на влага, беше на път да мухляса и го изхвърлих. Може би има значение, че беше латексов, но докато стоеше върху скара нямаше проблем.
Това е вероятно причината, имали сме два еднолицеви матрака на цяла плоскост, нито един не е мухлясвал, нито е миришел на влага.

# 445
  • Mediterraneo
Моята спалня е на цяла основа, но не е ПДЧ определено. Отвън е с някакъв дишащ плат. Нито платът на основата, нито матракът имат мухъл или миришат на лошо. Аз на ламели не искам да спя, имаме лош опит от детските легла.

# 446
Не е причина.Просто плоскостта трябва да има процепи изрязани.Имала съм такива легла и нямаше никакъв проблем.Все пак ги и обръщах често.

# 447
  • София
Точно щях да питам толкова ли е трудно на тази плоскост да се направят няколко дупки да диша матрака.
Аз до сега с ламели проблеми не съм имала. 🤷‍♀️

# 448
Да, най- вероятно и ние това ще направим- цяла плоскост, но с дупки.
Тарти, може ли да помоля за снимка на вашата плоскост, за да видим от какъв материал е.

# 449
Надупчена беше, но някак си много плътно влизаше в отвора на леглото  , то беше плътно до земята и в комбинация с латекса, явно не можеше да диша това пространство. Започна да ми лъха на влага, аз имам ужасно силно обоняние и усещам дори съвсем слаби миризми. Хвърлих го, защото много ме е страх и гнус от мухъл, пък и не беше нов, че да ме е яд.

Общи условия

Активация на акаунт