Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 41

• 45 923
  • 497
  •   3
Отговори
# 405
От няколко дни искам да пиша за тоя TirTir. В последно време чета в тая тема и се доверявам само на вас, обаче гледах един reel в инстаграм на една инфлуенсърка и се подхлъзнах. Предварително казвам, че търся glow ефект, SHISEIDO REVITALESSENCE SKIN GLOW цвят Cashmere ми пасна перфектно, по съвет от темата си взех и Heimish 21, Light Beige, с който също се разбираме много добре, та базирайки се на това и възторжените отзиви от Tirtir, след неколкоседмично дебнене взех 21N. Няма такова разочарование, пробвах да го нанасям с неговата гъбичка, с бюти блендър, с четка, на моята суха кожа на бузите стои като гадна блажна боя. Съхне бързо, изобщо не се разнася добре при мен, кошмар, а честно казано ми идва и малко светъл. Твърдо не съм за Tirtir, много хайп за нищо.

# 406
Аз съм 2N на Dior и 1.5N за коректор, без тен. Сега трябва да пробвам NARS Patagonia може и да ми застане добре.

NARS Patagonia на мен ми беше тъмен. Също ползвам Dior 2N.

# 407
Е и на мен ми е тъмен, но сега съм с тен, и ще го пробвам.

# 408
Моята кожа е нормална към комбинирана и TirTir се справя доста добре, не оксидира (което при мен си е голяма рядкост), да съхне бързо, но се свиква. Определено да се гримираш с него е в пъти по-лесно отколкото с Double wear, който съхне също бързичко. При мен Тир-чето се държи доста прилично в сравнение с доста фдт-и от високия клас, които използвам. Просто му трябва хубава база отдолу, което май важи за нанасянето на всеки фдт.

# 409
Аз никога не успях да харесам оригиналния DW, все ползвам някакви други версии, които по незнайни причини спират - последно ползвах DOUBLE WEAR NUDE WATER FRESH, преди това май пак някакъв light edition, който бях купувала от летище. Ще го пробвам тиртир с наличните бази и много хидратация преди това, преди да замине за кофата.

# 410
Здравейте,тръгнах да си взема есте уаудър double wear и една моя позната каза че запушвал адски много порите и бил тежък 🤨вярно ли е?

# 411
Aз напоследък не посягам мнгоо към DW, въпреки че имма доста отворени и трябва да ги изхабя 🫣, но зависи от нанасянето -с мокър бюти блендър и малко количество седи естествено и не е тежък .

# 412
Здравейте,тръгнах да си взема есте уаудър double wear и една моя позната каза че запушвал адски много порите и бил тежък 🤨вярно ли е?
Не е вярно. Никакви пори не запушва. Иначе е плътен покривен фон дьо тен.

# 413
Вижте с търсачката запушване на пори. Такова нещо няма- продукти не запушват порите. Съществуват такива, към които кожата ни реагира зле, не са подходящи, имат дразнещи съставки. Или не ги почистваме добре. Но не запушват пори.
Тиртир не е шум за нищо за мен. Точно космическата покривност, която дава, позволява да го нанеса наистина на много, ама много тънък пласт върху всяка база. Лятото го ползвам върху серум и маска за лице, обаче аз съм с много суха кожа. Дори и с такава, ако натрупам много продукти не изглежда добре. В случая изглежда чудесно. Номерът за мен е с едно потупване в продукта, със средата на гъбата, която е в кутията, да разнеса на цяло лице. С всичко друго, резултатът не е добър и взимам прекалено много продукт. Ако нищо не се вижда на гъбата като взет продукт- значи за мен е правилното количество.
Дописвам- върху сериозно озаряващ слънцезащитен сандвич, който си правя напоследък, изглежда супер сочно. Последният ми пласт слънцезащита е на Beauty of Jonseon и има глоу. Но не е Щисейдо, да. На мен ми свърши, а това при мен е много, ама много рядко срещано явление. Няма как да подновя в момента, защото в Италия не предлагат цветове за тъмнокожи от него, та купих един минералбленд на Виши, който е подходящ за мен (и Бийонсе примерно) и си припомних колко ми харесваше когато го пробвах преди години, точно заради Глоу-а. Това е моят цвят, но и в по-светли на суха кожа изглежда повече от добре и има подходящи за маслинен подтон предложения.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 23:31 от NiaV

# 414
А с каква база го ползваш?

# 415
  • София
ДУ на Ести за мен е ужасен ФДТ - прекалено плътен и покривен. Всъщност аз нищо на Ести не харесвам и отдавна съм спряла дори да тествам неща на марката, за покупка да не говорим.

# 416
ДУ на Ести за мен е ужасен ФДТ - прекалено плътен и покривен. Всъщност аз нищо на Ести не харесвам и отдавна съм спряла дори да тествам неща на марката, за покупка да не говорим.
А какво ползваш?

# 417
  • София
Ползвала съм най-различни ФДТ през годините, в момента през деня съм с хайверния на Ла Прери, който много харесвам, но не си заслужава за тези пари. Купувам го от време на време, но само на намаление. За двойно по-малко пари има също много добри. Вечер ползвам Dior Airflash, който е уникален, но се намира много трудно и предимно от Америка, което ужасно оскъпява. Иначе Диор Форевър е универсален избор - покривност, цена, качество. Герлен също са уж добри във ФДТ според отзиви, които съм чела, но на мен например не ми пасват. До миналия месец бях със Chanel Sublimage - също много хубав, но е в горния ценови диапазон и не съм убедена, че ми харесва толкова, че да повторя. Сподели какво търсиш като ефект, за да можем да те ориентираме. Както и ценово горе-долу.

# 418
Аз съм от доволните от ДУ, но е важно да се спомене и вида кожа - моята е мазна, склонна към акне и с несъвършенства.
С ДУ постигам страхотни резултати от към покривност и издръжливост. Особено за вечерен грим е перфектен.

# 419
И аз само за вечерен го ползвам ДУ с яка хидратация под него и без матираща пудра,но вече рядко.На Миша perfect cover ВВ и it cosmetics oil free matte са ми в пъти по-подходящи за комбинираната ми кожа,a за лятото са си супер👍!

Общи условия

Активация на акаунт