Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 358
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Мама, пожелавам бързо да се намери и поправи грешката и да не се ядосваш с глупости!

Деси, внимавай като се затрупваш с памперси, да не се претрупаш, че бебетата бързо растат в началото. Отделно ако си се включила в бебешките клубове или ако планираш да се включиш и от там ще имаш допълнително. Иначе като се разприказвахте за леглата за близнаците се сетих, че онзи ден видях в курса си за режима на бебето секция за близнаци и погледнах - там също пише, както Марбела казва, отделни легълца и еднакъв режим. Аз съм доволна от тези курсове и бих се доверила на препоръката, ако ни се очертаваха близнаци, но и този път не ни се получи. Като цяло на мен поне добре ми звучи списъкът ти за момента, не виждам да се отнасяш в ненужни неща, които само да ти пречат.

На всички с хубави новини от прегледи, честито! На всички със смесени новини, дано скоро отминават и всичко с всички да е наред!

Аз да си похваля голямото момче, в сряда имахме разговор в градината как се развива и час и нещо докато обсъждахме с госпожата едно лошо нещо не е казала за него, много го хвали. И днес беше пак профилактично на зъболекар, зъболекарката го похвали, че е абсолютно примерен пациент, зъбките му са супер и били перфектно почиствани, а той си ги мие предимно сам. Много съм горда с него.

Ъпдейт на статистиката: 17 момченца 14 момиченца и 39 неизвестни все още

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 21:45 от vicktoria_petrova

# 421
Вики, страхотна си със списъчето, много е вълнуващо като го прегледам! И браво на твоето момченце! А и никога не е късно за нова проба за близнаци! 😍

Честито на Jessie 💙 да не се притесняваш от вагиналния прием на утрогестан. Това е най-безобидния 'хап' и на мен ще ми го спрат последно, а хормоналните се изключват на принципа на абсолютно наложително предвид възможната вреда.

Аmelin, честита 💖 розова новина!

Аз в момента пия само фолиева, алеракт 2х1, вит. С с удължено действие и чат пат по 2 но-шпа превантивно ако ми се очертава натоварена част от деня. Утрогестан вагинално 2х1.

Още малко да се оплача, днес не можах да свърша работа навреме, а след това имах важна уговорка и никакво време нито да разчитам на градски транспорт, нито да викам такси в трафика... Качих се на колелото за първи и последен път, карах 15 - 20 мин, за да съм навреме. Мъжът ми много се ядоса и яко ми се кара. Добре съм иначе, малко ме достраша и мен, макар да съм свикнала.

Иначе мога да се похваля с чиста микробиология. О, чудо! Ами то нито на 20, нито 30 годишна, че даже и след това не съм била по-добре в това отношение. Постоянно гъби, бактерии. Като дете съм гледана с много антибиотици и си имах нисък имунитет. В последните почти 3 години напук на възрастта съм добре със здравето като цяло.

За БХСто знаех, че не е особено надеждно, но пък не очаквах такива изчисления. Нищо, ще видим утре дали има грешка, дали така си излиза.

И последното, с което не се бях похвалила: имаме много добри снимки, даже виждам прилики... 😍 Отделно ми се струва, че усещам нещо в корема, но засега просто съм нащрек. Дали са движения, не мога да определя, но от друга страна нямам просто един пораднал корем. Там вътре става нещо! Усещам! 😀

# 422
  • Пловдив
Ние ще стягаме втория етаж на къщата по принцип, надявам се преди да се роди бебето. Като цяло съм над нещата и хич не го мисля, когато тогава. Имаме покрив няд главата, така че...
Количка си имам, понеже всичко съм раздала/продала, сега си взехме, столче за кола, вана+стойка, активна гимнастика, помпа за кърмене, кошара, стол за хранене, малко дрешки се изкуших, както казах напред. Обичам нещата да са ми подготвени и да не оставям нещо, което може да се свърши навреме за последния момент. Но имаме и място за складиране. 20 дена преди термина ще гледам всичко да е по местата си.
Утре ще ходя до АГ за вторичен преглед от първото направление и надявам се другата седмица да си започна ЖК.

# 423
Добро утро, момичета! Еха, всички имаме много задачи - особено за тези от вас, които ще се местите или ще правите основни ремонти, покрай тези неща август ей сега ще дойде - ще уплътните добре времето.

Аз днес маркирах нов симптом и исках да проверя и при вас как е. Твърде често ми си запушва носът и почва едно кихане… мислих, че е настинка, обаче каква е тази настинка, която се появява всяка седмица People Eyes
Вчера бях на масаж и първо така ми се разтече носа, че имах чувството, че пада на капки на пода, докато бях по корем Joy После пък се запуши зверски и сега си подсмърчам и ми се промени гласът.

Та, зачетох се и имало такова нещо като хормонален ринит/ринит на бременността. Как мога да го облекча? Планирам да си взема стеримар или нищо подобно, но реших да се консултирам с вас.

Успешен и усмихнат ден ви желая, в който бебчетата да растат! Heart

# 424
И на мен, два ни ми излезе някаква кихавица, чудех се сега ще ме тръшва ли, малко тече носа, но пак изчезна.

# 425
И аз си кихам доста , мислех , че съм хванала нещо от децата ,но само сутрин ми е запушен носът и после си кихам 😂

# 426
  • Гр. София
Момичета, кихането и аз го отчетох още преди няколко седмици - чести и мощни кихавици. Иначе четох, че при бременност носът има повишена секреция и това е нормално. И при мен има повечко сополи 😬

Polina, разкажи, моля те за масажа. Мен като че ли ще ме е страх да легна по корем на масажна маса. Ама аз си се филмирам по принцип, де. Даже като се сгъвам да си връзвам обувките, ми е гадно, да не го смачкам нещо...
Едни приятели ни подариха на мен и половинката ваучер за СПА изживяване в един много хубав СПА център. Включва джакузи, пилинг, маска на цяло тяло и масаж, плюс коктейл накрая. (Те не знаят, че съм бременна). Сега, джакузито и коктейла ясно, че ще трябва да ги скипна, но се чудех дали пилингът е окей... За масажът ще питам дали могат да предложат масаж за бременни и как точно се прави, дали не може с лежане на една страна 😂 Ама като цяло си ме е страх и може и да се откажа от тази глезотийка 😢

# 427
Sunny_Smile_88, на мен този масаж ми е подарък за 14-ти февруари миналата година JoyJoy Докато се наканя, забременях и вече нямаше как.
Иначе след навлизане в 4-ти месец може. Даже планирам по-нататък да си ходя редовно на масажи за бременни, които облекчават, но там при масажист, който е квалифициран да работи с бременни. Масажът е по-различен.

Иначе при вчерашния (аз съм 14+5) нямаше особена специфика. Предупредих, че съм бременна - избрахме масло, което е изцяло натурално, беше цитрусово, с недоловим аромат. Има определени масла, които не са препоръчителни, но цитруси знаех, че може, а и това ми препоръчаха в СПА-то. Масажът беше на цяло тяло, като лежах по корем. Аз все още имам съвсем лееееко изпъкнало коремче, така че нямаше неудобство да лежа по корем за 20-тина минути. Предупредиха ме да давам сигнал, ако изпитам какъвто и да е дискомфорт, но нямаше повод. За удобство могат да ви дадат възглавница - за гърди и корем, но аз не ползвах. В по-напреднала бременност мисля, че се прави само странично. Като цяло не се прилага голям натиск, беше отпускащо и според мен в началото на 4-ти месец е най-подходящо, затова и отидох (а и да не изгори ваучерът и да обидя съпруга ми Grinning)

Ако ходя по-нататък, бих проучила и ходила само при сертифициран за бременни.

Иначе ти звънни в СПА центъра и ги попитай кое е подходящо Hug

# 428
Здравейте момичета,
честито на всички за хубавите новини! На останалите ви пожелавам скоро добри новини и вярвам, че всичко ще е наред!
Вчера бях на първа ЖК и преглед при моя АГ. Бебенцето е пораснало страшно много за две седмици и почти си е наваксало седмицата, в която трябва да бъде (тъй като вървеше с една назад, заради късна овулация сигурно). Лекарят измери всичко и всичко е наред. Всеки преглед става все по-вълнуващ.Two Hearts

Излязоха ни и резултатите от пренаталния тест от Св.Марина. Обещах да дам отзиви за него. Ние лично сме много доволни. Когато трябваше да дам кръв, ми обясниха всичко много подробно и бяха много мили. Получихме резултатите след 9 работни дни, като всичко е описано, както на английски, така и на български. Една част от сумата се заплаща в болницата, а останалата по банков път, към самата лаборатория.
Та слава богу всичко е наред с бебенцето и ще си имаме момиченце Sparkling Heart  Със съпругът ми нямахме предпочитания за пола, само да е живо и здраво. Но все пак съвсем мъничко таяхме надежда да е момиче и сме изключително щастливи.

Миналата седмица няколко дни подред имах силни болки ниско долу и единия ден зацапване. Много се стреснах и веднаха посетих гинеколога си. Изписа ми утрогестан и но-шпа, като утрогестана ще си го пия чак до следващия ни преглед, който ще е началото на март месец. От началото го пиех, но както и някои от вас казаха, получих страшно замайване и сънливост за няколко часа, като по този начин беше невъзможно да работя и затова сега го слагам вагинално. Няма никакви страшни ефекти по този начин, за което се радвам.

За всички болни ви пожелавам бързо оздравяване и напълно ви разбирам какво ви е. От декември месец започнах с болки в гърлото, които ту спират ту пак се появяват. Отделно от няколко седмици се боря с кашлица, за която сега приемам Геломиртол и много се надявам скоро да мине. За капак, от днес съм и със запушен нос Disappointed Вече направо не знам какво да правя.

Желая на всички хубав и усмихнат ден! Blush

# 429
Здравейте момичета,
честито на всички за хубавите новини! На останалите ви пожелавам скоро добри новини и вярвам, че всичко ще е наред!
Вчера бях на първа ЖК и преглед при моя АГ. Бебенцето е пораснало страшно много за две седмици и почти си е наваксало седмицата, в която трябва да бъде (тъй като вървеше с една назад, заради късна овулация сигурно). Лекарят измери всичко и всичко е наред. Всеки преглед става все по-вълнуващ.Two Hearts

Излязоха ни и резултатите от пренаталния тест от Св.Марина. Обещах да дам отзиви за него. Ние лично сме много доволни. Когато трябваше да дам кръв, ми обясниха всичко много подробно и бяха много мили. Получихме резултатите след 9 работни дни, като всичко е описано, както на английски, така и на български. Една част от сумата се заплаща в болницата, а останалата по банков път, към самата лаборатория.
Та слава богу всичко е наред с бебенцето и ще си имаме момиченце Sparkling Heart  Със съпругът ми нямахме предпочитания за пола, само да е живо и здраво. Но все пак съвсем мъничко таяхме надежда да е момиче и сме изключително щастливи.

Миналата седмица няколко дни подред имах силни болки ниско долу и единия ден зацапване. Много се стреснах и веднаха посетих гинеколога си. Изписа ми утрогестан и но-шпа, като утрогестана ще си го пия чак до следващия ни преглед, който ще е началото на март месец. От началото го пиех, но както и някои от вас казаха, получих страшно замайване и сънливост за няколко часа, като по този начин беше невъзможно да работя и затова сега го слагам вагинално. Няма никакви страшни ефекти по този начин, за което се радвам.

За всички болни ви пожелавам бързо оздравяване и напълно ви разбирам какво ви е. От декември месец започнах с болки в гърлото, които ту спират ту пак се появяват. Отделно от няколко седмици се боря с кашлица, за която сега приемам Геломиртол и много се надявам скоро да мине. За капак, от днес съм и със запушен нос Disappointed Вече направо не знам какво да правя.

Желая на всички хубав и усмихнат ден! Blush

Аз нямам кихане и запушен нос
Обаче на моменти ме лови някакво страшно главоболие. Започва от ниската част на носа, там където са скулите, засяга слепоочието, та чак до горе, малко зад мястото на което слагаме диадема.... Хубаво е, че понякога се вляе от парацитамол, но понякога е мъчение... Тежеста в носа е ужасна, а при навеждане или кихане, направо е кошмар...
Четох, че е нормално и един от симптомите в 4тия месец, но се надявам, да не се срещаме често.....

# 430
Поправиха ми изследването, лично ми де обади проф. забравих му името и каза, че рискът е малък!

Момиченцата наваксват 🌸

Хубав ден на всички!

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 10:26 от Mama2288

# 431
Браво за хубавите новини!❤❤❤
Е, аз се разболявам, а вече и трите ми деца са болни... плаче ми се. Появи ми се дълбока кашлица и при всеки напън усещам прерязваща болка ниско долу, веднъж в дясно, веднъж в ляво. Ужасно е. Утре трябваше да съм на хематолог,но ако днескашната гадост не се окаже инцидентно неразположение ( в което силно се съмнявам) , ще трябва да отложа часа. Не мога да сея зараза, особено ако там има и други бременни. Много закъснявам май с всякакви изследвания и започвам малко да се притеснявам. Чета ви тук и си давам сметка,че нито щитовидни, нито глюкоза, нито нищо не съм изследвала, а Кумбс при мен също е тежък фактор...Дано се наредят нещата, че днес вече се чувствам отчаяна 😭😭😭

# 432

Аз нямам кихане и запушен нос
Обаче на моменти ме лови някакво страшно главоболие. Започва от ниската част на носа, там където са скулите, засяга слепоочието, та чак до горе, малко зад мястото на което слагаме диадема.... Хубаво е, че понякога се вляе от парацитамол, но понякога е мъчение... Тежеста в носа е ужасна, а при навеждане или кихане, направо е кошмар...
Четох, че е нормално и един от симптомите в 4тия месец, но се надявам, да не се срещаме често.....

Надявам се бързо да отмине.  Когато съм болна, обикновено получавам точно такава болка в синусите. Опитвам се да прочиствам със Стеримар, но за отпушването на носа не помага изобщо. Сега четох за спрей Низита, който е напълно безвреден за бременни и уж отпушва носа, но като му гледам състава, си е обикновен физиологичен разтвор и се съмнявам да помага.

Бързо оздравяване Gerta и се надявам да е просто настинка. Вярвам, че ще успееш да си пуснеш изследванията навреме. Важното е да си спокойна и да си почиваш.

# 433
Аз се връщам от жк по здравна каса.Наваксва бебочето , аз бях с много късна овулация , две седмици изоставаше , вече е около седмица и +ден-два.Отговаря на 11+5 , та на феталната на 15-ти мисля , че ще е супер.
Много хубави снимки му направиха ,видя се хубаво гръбчето и други важни неща.
Та така , чакам 15-ти с нетърпение 🥰

# 434
Ох, и аз не знам мен как ме подминава от всички хора около мен. Надявам се да не ви мъчи още много дълго. Почивайте колкото можете повече. 💚

По темата с дома, ние сме в нов от три години и половина. За мен засега предизвикателството ще е да размествам и преподреждам, но аз обичам да го правя. Но като станат малките на около 2г макс, не знам как ще я караме. Баткото ще е на 17г, почти на 18 и за момента си има своя стая, но не виждам как би я делил.

Изкушавам се да мечтая смело за завръщане в родния ни град, но ще трябва много средства и да водя едно дело с кауза. Обичам София, но не ми е непременно мечта да се установяваме завинаги тук.

Общи условия

Активация на акаунт