КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 38 018
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро  дами.
Нинка НН, весело да ви е на вилата

Пипи, успешно спокойно да си свършиш заплануваното.

Поспахме повечко днес, но вече сме разходени. Плановете за днес са разчистване из къщи, пране, пазар.
Хубав нов ден на всички!

# 571
Със закъснение, но от сърце - Танита, честит рожден ден!

Пак четох отгоре-отгоре, защото от четвъртък съм с много лош конюктивит.
Гледам много-много да не гледам ТВ и други екрани. Получи се тавтология, май  
В петък се самолекувах неуспешно, после трите почивни дни беше ужасно. Днес ходих при личната, а следобяд -  при специалист. Насочи ме към д-р Маджарова от 5 градска болница.
Защо не е активно палчето за харесване па публикациите?

# 572
  • София
Ей, ТАНУ, от къде го лепна този конюнктивит? Ужасно неприятно е! Дано да минава и заминава, да не го прихване някой от домашните.
Привет, привет!
Тази сутрин съм ранобудна. Карах голямата внучка до училището. С гърлобола се справихме.
Пак работя за Касата. На финала съм, но не ми се иска да се насилвам. И утре е ден. Като не днес, ще се отчета утре, а може и в четвъртък. След обяд съм на тръстиката. И там трябва да се "кОпа" Simple Smile
НИНКА, намерих видеото за баницата на Чакърдъкова. Ами то нищо сложно. Така и аз я правя, но навивам корите и не слагам 10 яйца. Ще опитам и по нейния начин.
ПИПИ, успех в борбата с техниката!
КЛЕЧИЦЕ, да ти спори домакинската работа.
КАГ, хареса ми разказа за Джуджевия род. Страшни времена са били...Затова трябва внуците ни да си знаят историята, а не някои да я замитат под килима, за да се харесаме на някого.
КАССС, хареса ми твоето мислене и изречението:  "Щом при нашето поколение неграмотни почти няма и сме на едно от първите места в света значи посоката е била правилна". Правилна е била, но не е била удобна.
Желая ви хубав ден. В София ту прогрейва, ту баба Марта се начумерва, но не много.
HugHugHug

# 573
  • Варна
Привет-мривет, девойки!   Hands Wave
Писах ви, че като ме върнахте в деня на сватбата ни..... е, като легнах не се сънувах като булка, ама доста неща си спомних от сватбения ден!
Нали като идват сватбарите на вратата на булката не ги пускат, докато не "откупят булката". По моето време не беше все още прието да се пълни обувката на булката с банкноти, да се подписват приятелките на подметките..... та ДС дал на сестра ми, която продаваше кака си демек, дал й 5 лева! И го пуснали да влезе!
Чак вечерта разбрах, че съм купена за 5 лева!!! То, че бях 62 кг. с дрехите и обувките, ама все пак евтино съм продадена!
Скръндза, направо ми е ПОДБИЛ цената! Напомням му го от време-на време.  Misc Gun

Изпратих списък на дъщерите, след работа ще напазарят и ще дойдат, така че довечера ще имам щерки. Heart Eyes
Направих един крем карамел, имам и ядене, дано да хапнат, че все са на диета!!!!!  

Чао, хубав остатък от деня, момичета!   Kiss

# 574
  • София
Привет мами и баби!
Сутринта много бързах за нищо дето се казва, защото не заминахме /майстора се разболял/ и не споменах за днешния ден. А той е свързан с първото излъчване на "Лека нощ, деца - Сънчо" по БНТ- първа програма.
 Излъчването на телевизионната рубрика „Лека нощ, деца" започва на 5 март 1960 година.
Честит рожден ден на „Сънчо", с който израстнаха няколко поколения българи - ние и децата ни.

Хубав ден на всички ви.

# 575
Май ми откраднаха фб профила, не мога да вляза въобще.
Ако не ми го оправят и тук няма да мога ,че не помня пароли и  влизам с фб

# 576
  • София
Май ми откраднаха фб профила, не мога да вляза въобще.
Ако не ми го оправят и тук няма да мога ,че не помня пароли и  влизам с фб
Боряна не се притеснявай и при мен е така. Питах и ми отговориха, че цалята ситема е разпадната. До два часа ще я оправят.Дано!

# 577
Борянке, не са ти откраднали фейсбук профила. От 17.30 има някакъв срив на фейсбук ,инстаграм и т.н. Социалните мрежи отидоха на кино. При опит да влезеш изписва "грешна парола " или направо те изхвърля.

# 578
Оффф,   БГ Мамма всичко знае Simple Smile.
От един час ръчкам телефони, компютри, сменям пароли рестартирам устройства и вече съвсем си съсипах профила...
Пишете, моля, когато при вас се възстанови.

П.п. Допълвам.
Профилът ми се възстанови.
Няма проблем.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 18:37 от Важна клечка

# 579
Сега казват ,че правят профилактика и да видим до кога!
              И моят се възстанови!

# 580
  • София
При мен също профилът ми се възстанови!

# 581
  • Кубрат/ Пишурка
И аз влязох в профила си, но надолу са само бели полета. Ще чакам.

# 582
Оправих се. Че се чудех как ще стане.

# 583
И аз минах по реда си с фейса 🙂🤭
Вече е нормално всичко.
Олеле,колко зависими сме станали🤷🙆
Като наркомани.

Днес при нас от обяд вали тихо,кротко та до преди малко.
Хладно е.
Аз като не повярвах на прогнозите  тръгнах да пазарувам без чадър.
Нали съм с кола. Понамокрих се малко,колкото за освежаване🙂🙂
Понапълних хладилника .Така съм спокойна,а и да не ходя всеки ден да пазарувам
Обикновено го правя в петък като комбинирам седмичния пазар и магазини,но миналия петък бяхме в Чирпан и ми се развали графика,т.е попривършиха продуктите🙂
За вечеря изпържих  едни дребни рибоци,много вкусни ,с финни кости като косъм и един гръбнак.
Аз съм всеизвестна,че като ям риба половината я изхвърлям ,заради костите.
Тази вечер с голямо търпение изчистих една рибка на котката глезана и просто се отказах да ям.
Рибата де.Хапнах си  други неща 🙂
Сега на диваната,а после официално на спалнята.

# 584
  • София
Привет!
Скоро прочетох, че някой беше писал за урочасването и сега искам и аз да споделя, че съм изпитала този ужас с внучката ми, когато беше малка. Миналата година също след завършването си  беше сложила много снимки във ФБ. Главата не преставаше да я боли. Аз занесох една пижамка в църквата Св.Неделя в четвъртък, когато се четат "Киприяновите молитви" Масите бяха отрупани с дрехи и питки, а църквата пълна. Казаха ми, че така е всеки четвъртък. Ако искате ми вярвайте, но след като започна да  облича пижамата и аз "излях"едно шишенце светена вода на главата й, веднага спряха неразположенията и главоболието.  Четох доста за урочасването и научих, че  " Срещу урочасването има хиляди практики, заклинания, амулети, жестове и други защити.
При малките, особено некръстените, съществува известна опасност да бъдат урочасани. На тях се връзва червен конец на ръката, понякога с мънисто.
Ето и още някои популярни мерки за защита срещу урочасване: скилидки чесън в джоба, закована подкова над входната врата, обличане на дреха или чорап наопаки, измиване на лицето с вода.
Религиите не остават безразлични към урочасването.
В християнските практики на урочасаните се четат молитви - Киприянови молитви, дава се светена вода за пиене и ръсене. Мюсюлманите също имат ритуали за прогонване на злото, а и на всички е известно онова „турско око”, което се използва за защита.
В Средновековието в Европа се вярвало, че най-добрият лек срещу урочасването е човешка слюнка. Неудобната част на това решение е, че трябва някой да се изплюе три пъти в лицето на жертвата или на земята пред него. От там и до днес остава емблематичният у нас израз „Пу, пу, да не са ти уроки” и практиката да се имитира заплюване винаги след като си се радвал на дете, например.
Е, аз нямам "лоши очи", но винаги превантивно заплювам с думи, който е красив и ми харесва по принцип  - деца. Майка ми винаги когато се прибирахме от улицата в къщи аз и децата ми  ни изпращаше да си измием не само ръцете, но и лицето.
Ако някой на улицата се възхищаваше на децата и не ги заплюваше, тя казваше веднага да ги измия, но ако нямам в мен вода /аз винаги имах/ с плюнка да забърша лицето им.
Ле ле, писах много, но мисля, че ще е полезно за нас бабите да знаем и най-вече за да предпазваме внуците си.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 14:47 от Nina NN

Общи условия

Активация на акаунт