КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 38 005
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз пък нищо не съм разбрала. По това време бях в кабинета. Добре, че всичко се е разминало, че за къде сме без социалните мрежи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Момичета, нищо не казахте за среща. За 8.март мисля, че вече е късно да търсим заведение. Здраве да е, може би следващата  седмица или за първа пролет?

Бях бременна с първото ни дете и бях на консултация. Докато чаках, една жена се вгледа в мен и определено ме притесни. Имаше силно изпъкнали светлосини очи. Когато си тръгнах не я видях, но се чувствах някак тревожно. Бързах да се прибера. Влязох си в блока и тя след мен. Изкарах си акъла. В този момент мама тръгнала да изхвърля боклука и ни срещна на входа. На две, на три казах, че тази жена ме преследва, а тя започна да се оправдава, че искала да вземе модела на плетения ми шал. Че като я погна мама, онази не видя как излетя от блока. Мен ме заболя главата. Като се прибрахме си измих лицето, а мама даже не помня какво каза няколко пъти, прекръсти ме и след малко ми размина. Това е моята среща с урочасването, според съседки и приятелки на мама, с които споделихме.

# 586
https://dox.abv.bg/download?id=931341e5da
 Ето ви книга за урочасването ,да минем на научна основа и традиции.

# 587
  • София
ФБ си имаме  с Пл. на всички устройства. Но и паролите за на всякъде си ги знаем. Тоест аз ги знам защото съм ги създала и помня къде са записани алтернативно.
Или сме гъсти със  Зуки, или не сме влизали през проблемните часове. ИГ и Тръц нямаме за сега, но ще проуча второто. Инстата не ме кефи нещо.
Но като цяло си е проблем, връзки, контакти, снимки са там и хората се паникьосват. То стига да изчезнат албумчетата със снимки. За историята - в началото на темата имахме албум във Снимка бг, качвахме там снимки от срещи и подобно, сменяхме паролата заради злонамерени посетители. Ами накрая сайта се срина и след възстановяването повечето снимки ги нямаше. Сега не знам какво се случва там. Май вайбърките са в течение.
Ако и те не са влизали 6 месеца - всичко е отлетяло в необятния нет. Здраве да е, другото ще си го купим.
Нинка, аз съм с опасенията за урочасване или оручасване. Не знам как точно се пише, но вярвам в подобни работи. Винаги съм спазвала написаното от тебе. Единствено с Киприянови молитви не съм пазила близките. Но съм решила да го направя в близко време. Научила съм всичко за това от дядо ми като бях дете. Майка ми все ме подиграваше и наблягаше, че мангалското в мене избива от време на време. Може, но така ми е по-спокойно.
И преди за Ани, и сега за Мрънчоците спазвам каквото мога.

# 588
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием днес красиво кафе:

Защото на 6 март имен ден празнуват всички, които носят името Красимир,Красимира, Красен
КРАСИМИР – който краси cвeта (славянски). Според етнолозите името Красимир възниква през Възраждането като свободен превод на гръцкото Козма. КРАСИМИРА – женска форма на Красимир.
Още когато кръщават децата си с тези хубави имена, родителите ги орисват да бъдат красиви и мирни, да радват дома им и да украсяват живота им. Тези имена са събирателни на човешкия копнеж по спокоен и уютен живот, нещо толкова рядко срещано в днешния стресиращ век. На този ден е добре да си помислим дали достатъчно оценяваме красотата около нас… дали изобщо я забелязваме… дали я опазваме… дали сме съпричастни…
Честит имен дан и нашите приятелки Краси /Гъбката/, Краси /Касси/  и на всички от темата ни за които не зная, за техните деца, внуци, съпрузи, роднини и близки.
На този ден Православната църква чества деня на Св. 42 мъченици в Амория. Преданието разказва че това са били храбри военачалници, които се пожертвали в името на християнската вярата през 840 г. в Амория.
Честит празник, хубав и красив ден и бъдете здрави.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 07:31 от Nina NN

# 589
Добро утро!
Честити да са Гъбката и Касси! Здраве и много радост в дните им желая !.

# 590
  • София
Добро утро, красавици!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ГЪБКАТА И КАССС! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ДРУГОТО СИ ГО ИМАТЕ. ПАЗЕТЕ СИ ГО. НАЗДРАВЕ, МОМИЧЕТА!

НИНКА, полезна информация ни даваш. Hug Изобщо не знаех, че на 6.март. празнуват красивите. Grinning

Днес не съм на тръстиката, но това не значи, че ще мързелувам. Вчера ми отказа фотополимерната лампа, та  ще я нося на ремонт. Ако стане - добре, ако ли не - нова. После съм на отчет в Касата. Добре, че  няма да готвя. Ще спретна едно ябълково роло по желание на децата и ще си пиша лекциите.

Как пък един ден поне не ми се случи да мързелувам...Grinning

# 591
  • Вила Великула
Добро утро.  Честит празник на Касс и Гъбката. Да посрещнете гости и много да се веселите.
Фло, така ни било отредено. Ще почиваме в друг живот..
Аз се стягам и след малко отивам на тръстиката.  Довечера сме на вечеря в "Подъ липите". ММ е ангажиран тази седмица с един колега от Андора и ще го водим там.

# 592
  • София
Здравейте!
Гъбке, Касс, живи и здрави да сте и късмета да е с вас!
И моята майка днес има рожден ден.
Настръхнах от това, което пишете за урочасването. Аз къто съм била бебе редовно са ме урочасвали. Като съм се приберала в къщи съм се скъсвала от рев.
Фло, дано подлежи на ремонт твоята лампа.
Пипилота, нещо подучух, че този ресторант е свалил нивото. Да споделиш после как е било и дано хубаво си изкарате.
Дори не съм разбрала за проблема с фейсбук вчера. Нали на работа нямаме достъп до устройства съм си спестила нервите.
Хубав ден!

# 593
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на Гъбка и Касс! Пазете красивите си имена!
За урочасването и аз съм се сблъсквала веднъж. След 40ия ден на Криско направих медена питка - да му е сладък живота. Не знам дали вие го правите този ритуал, но при нас се събират само жени. След като гостите си тръгнаха като ревна това дете,, та цяла нощ и на другия ден. В апартамента под нас имах една съседка Галя ( лека й пръст) и тя сама дойде у нас. Каза, че е слушала как бебето плаче, погледна го и каза, че е урочасано, но тя може да помогне. Таткото се развика, че това са глупости, но му обяснихме, че ако не помогне няма и да попречи. Седна Галя на един стол, взе детето и започна да бае на румънски. Научила се от свекървата. Бае, бае и току се прозява.И така около половин час. А детето млъкна. Каза, че е много урочасано. После Криско спа спокойно цялата нощ, а зетко току повтаряше : не мога да повярвам!

# 594

Честито на двете именички ,живи и здрави сто години още!

# 595
Привет, привет и от мен!

Момичета, сърдечно благодаря на всички за поздравите и пожеланията! Дай Боже, здрави да сме всички, другото все ще го наредим! Никога не съм празнувала имен ден, но като дойде демокрацията и се оказа, че имам. Няма лошо, хубав повод е, лошото е, че като не съм празнувала и го забравям. Сутринта от социалните мрежи видях и се сетих, та преди работа минах за бонбони да имам тук да почерпя колежките. Адашче, ти празнувала ли си този ден преди? Здрава да си!

Мериан, честит рожден ден на майчето ти! Да ти е жива, здрава и дълголетна!

Момичета, аз също не съм разбрала, че е имало срив във фейса вчера. Но мисля, че и друг път се е случвало.
За урочасването - има такова чудо. Най ярък пример ми е племеничката. На нашата сватба беше четиригодишна и с  бяла дантелена рокличка, много й се радваха, но на другия ден  не може да стане от леглото, стои отпусната гледа в една точка. Много се изплашихме. Аз пък от моята баба  знам да се измият очите три пъти през метла и направо грабнах една метла и три пъти през нея я напръсках и детето се окопити, и стана,  все едно нищо не е било. После и с моите деца, сега и с внучето този ритуал си го практикувам.

# 596
Добър ден!
Едната именичка е на линия🙂🙂
Нинка,Клечи,Фло,Пипи,Мериан,Яне,Борянчице -благодаря за пожеланията!💐💐

Аз така и не запомних,че на днешната дата имам имен ден🙄🤔
Може би,защото е от тези,на които казвам - измислени именни дни🙂,но приемам поздравленията с удоволствие🙂
Ами да ви почерпя по едно питие.
То вече е след обяд🙂🙃🙂

Наздраве приятелки!🍹🍹

Днес готвих според ММ само гарнитури🙂🙃 - спагети и постно зеле с ориз .
Ами точно към мръвките да довечера😁😃

За уроките и вярвам ,а и не вярвам.
Има си нещо такова.
Да не ни се случва е най-добре.
Мисля,че сегашните млади по-вярват от нас Такива са ми наблюденията .
Даже баят по телефоните можещите,особено като е за деца.
Хайде до после.

Адашче,изпревари ме😍
По-млада си и по-чевръста!
Здрава да си и щастлива!

# 597
  • София
Чували ли сте поговорката, че който много бърза, бавно стига. Та и аз така.
На старата фотополимерна лампа се прекъснала някаква жичка и ще ми я поправят, но аз купих и нова. Старата ще бъде резервна. От там отидох до Касата, Пред мен нямаше никой - все едно мен са ме чакали. Приключих за 7-8 минути. От там пазарувах материали за кабинета, грабнах торбите и полетях за дома. Малко преди деди да закара внучката на училише, а аз да седна да пиша и ми се обади непознат женски глас. Забравила съм си лапчо в магазина. Та вместо деди, аз закарах внучката, отидох да си взема компа, почерпих жената. Добре, че имаше фактура, та по имената ми намерила телефона в И-нета и те така. Прибрах се, а голямата внучка приготвила продуктите и ме чака да правим ролото. По-точно, направи го тя. Аз помогнах малко при стъргането на ябълките. Сега се пече. Похвалих я, стана й приятно. Обеща пак да направи.
Сега следва малко почивка и после ще пиша. Какво го мислех, какво стана...

ПП ПИПИ, я дай да мързелуваме в тоя живот, а за другия, ще видим как ще бъде. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 598
Фло ,не ни остава друго , освен да се хвалим с гафовете си вече. ЕГН ли е, друго ли  е...ама е факт.
 Добре, че има свестни хора да помагат.

# 599
  • София
Много си права, БОРЯНЧИЦЕ! Що пък да не се похвалим с някой и друг гаф. Нека има поводи за смях.
Помниш ли, когато националната ни среща беше в Плевен при теб и АРИТА, преди има няма 6-7 години. Сега няма да разказвам колко хубаво беше там. Колко страхотно се бяхте приготвили! Акъла ни взехте! Толкова обезумях, че на тръгване си забравих панталона в хотела. Е скапахте ме тогава от шеги и закачки ти и ЯЖКА. Толкова много се смяхме всички. Остави, че ние в групата се смяхме, ами и гаджето се присъедини. Разбира се, имаше подмятания и по негов адрес, ама той ви влезе в крачка и стана голяма веселба. Едва ли ЕГН-то тогава ми е било виновно. Все пак съм била доста по-млада от сега. Абе, "къси гащички Флото обу и към София заду..." Панталонът остана да си виси на един пирон, та после АРИТА ми го изпрати по пощата. Такива славни времена бяха! Написала си само три изречения, а къде ме върна... Ами, благодаря ти, миличка! Hug
ЯЖКЕ, ти зевзек такъв, къде пропадна? Чакаше внуци, деца, дойдоха ли ти на гости ?  Само това те спасява, това ти е извинителната бележка. Иначе ще те критикувам - ни дела, ни документи., ни вест, ни кост. Как я мислиш ти тая работа? Stuck Out Tongue Winking Eye
ПП Пропуснах нещо важно!
МЕРИАН, Честит Рожден Ден на твоята майчица! Колко хубаво, че е до теб. Нека да е здрава, да е дълголетна, да са спокойни бъднините й.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 17:15 от Flo 51

Общи условия

Активация на акаунт