КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 37 964
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Вила Великула
Добро утро момичета!
Вчерашните снимки минаха повече от добре. Много непринудено и с настроение.
Момичетата, които дойдоха да ги правят - млада режисьорка и председателката на Фондацията бяха много симпатични и приказката ни тръгна от първата минута.
Бяха възхитени от дома ни. Харесаха картините ми, които ще вмъкнат във филмчето. Уж щяха да са за малко, а изкараха 2 часа и ако не бяха уморени, сигурно щяха още да седят.
Обещаха като го монтират, преди да го пуснат, че ще ми го изпратят първо на мен.
Сега ви пожелавам слънчев и усвихнат ден и отлитам с ранения кон към тръстиката.

# 661
Добро утро и от мен! Пипи, поздравления, чакам с нетърпение.
При мен голямо УРА, че няма и другата неделя да си губя времето. Хората си избраха кмет, понеже бях сигурна, че ще се прибера до 21.30 ч. най-късно, та си бях вкъщи в 23,30. То един или 100 протокола, като не могат да ги напишат - все тая. Та се отвисях като идиот, ама съм о.к., защото някои колеги ще правят това упражнение и другата седмица.
Чакам да ми кажат нашите дали ще гледам пИятеля и от кога, беше се разсополявил пак миналата седмица.
Хубав ден!

# 662
  • в сърцата на любимите ми хора
Привет от мен!
Пипи, и аз чакам с нетърпение да видя филмчето. Не се и съмнявам, че си се представила повече от прекрасно!
Ениса, добре, че от раз са си избрали кмет. Дано не ти създадат отново работа, като ни изпратят отново на избори онези, шантавите, от сглобката.
При мен нещата вървят на добре. Мама ходи с проходилка и се надявам до месец вече да е стабилна и да не разчита непрекъснато на чужда помощ. Ще станат нещата, но иска време. Моите болежки почти отшумяха. Сега имам само мравучкане в коляното и често изтръпва. Но това се понася. Определено зетко отново позна колко ще ме боли Simple Smile
На 18 март имаме общо събрание на етажната собственост и понеже аз съм председател, трябва задължително да присъствам, защото ще се взимат важни решения. Мъжът на сестра ми ще ме закара до София и после ще ме върне обратно в Смолян. Г.з път да види, но няма начин. През ваканцията щерките ще ходят до Виена и Емили ще бъде командирована заедно със племенничката и нейната дъщеричка /на 2,5 год./ в Смолян. От цялата група само тя няма да пътува. Ще се съберем голяма компания, барабар с баба Мими. Няма да ни е лесно, но поне ще бъде весело. Такива работи покрай мен.
Слънчев да е денят ви и да сте здравички всички!

# 663
Здравейте момичета!

Честит да е празника на българските  артилеристи и  на ракетните войски на Българската армия! Не знам дали има някой от нашата къщичка за отправяне на индивидуален поздрав, но нека са живи и здрави. Жалко, че май армия не остана....  Нинка, по рано прочетох, че някой от твоите хора е бил артелерист, сега не го виждам, а ми беше интересно да го науча и прочета Thinking
Мамси, радвам се, че при теб и мама  нещата отиват към подобрение! Дано, дано, дано! Kissing Heart
Пипи, и аз чакам филмчето Simple Smile
Ениса, и ние сме със сополи и каката и малкия, като снахата казва, че на малкия са от зъбите, дано, но аман вече от вируси, бактерии и какво ли не. Попиляха ни тия ....
Момичета, не знам дали съм се похвалила, но понеже сега съвсем наближи, та да се похваля де Smiley  Децата ни подариха билети за концерта на Андре Рийо и в събота ще сме на концерт. Бях планувала да останем за повече дни и ми се искаше, ако някоя има възможност и желание да се видим по за едно кафе, но за съжаление няма да стане този път. Още в неделя се връщаме обратно. Здраве да е, надявам се все някога да се видим Simple Smile

# 664
  • София
Привет!
Касси, но това е прекрасен подарък! Браво на твоите хора! Аз от доста години "следя" Андре Рийо в Туитър и сега когато дъщеря ми отиде за билети всичко беше свършило още на петия ден. Много съжалявам, но много се радвам за вас - голямо преживяване ще е.
Тук слагам едно клипче : https://www.youtube.com/watch?v=_-sfoqUa0vs. / по средата има реклама/
Касси, да бях писала, че дядо ми е участвал в битката край Одрин, но за да не натоварвам някой от дамите го изтрих. Голямо геройство са извършили нашите войни и тогава,  едни от които са от 27-ми Чепенски полк. Било е много студено и повечето са получили жестоки измръзвания, но не са се предали.
Хубава вечер, аз съм с  "капките" .

# 665
  • София
Нина, никого не натоварваш, споделяй си каквото решиш. Че не са реагирали на момента - ами заети хора сме, това е положението.
И моя дядо е участвал в битката при Одрин, кавалерист  е бил. Разказваше ми, че от сабята по ръката му кръвта на врага е замръзвала. И ордени имаше, но се загубиха през годините.

# 666
  • София
Какъв ден само беше днешния.
Сутринта се накикиморих и отидох на среща със сина на приятелка, която ми беше изпратила някои неща, та да си ги получа. Много мило ми стана. Приятелството е голяма работа.
От там на лекция с връстничките. Гледам, пристига непозната личност. Отивам да я приветствам, а тя се държи троснато и излъчва съпротива. Една жена от групата дала координатите. Та въпросната дама започва фронтална атака:" Вие ли четете лекциите? Дойдох да видя на какво ниво са тези лекции." Обяснявам, че не са на високо академично ниво, че са на достъпно ниво, да са понятни за хората. Целта е да се общува, да се борим със самотата и стреса, да се създадат нови познанства. Тя побърза да се представи: " Университетски преподавател съм, преподавам на западен език. Много са малко преподавателите като мен. Отказа да се представи на групата, не пожела да даде и телефон за връзка. Нейно желание. Насила тези неща не се правят. В почивката си взе чантичката, палтото и без да каже дори едно довиждане се фръцна и си замина. Очаквах точно това. Явно не сме на нивото й. Като наблюдавах поведението й, по-скоро тя не е на нашето ниво. Здраве да е.
Лекцията мина много добре, имахме своите 10 мин. музикален релакс. После като разтръгнахме една софра... зелник, курабийки, жито, кока кола... И вместо да приключим сбирката в 11.00 завършихме почти час по-късно. Участничките доволни, та доволни.
Другото го знаете - внучката на училище, баба на тръстиката, после внучката от училище и у дома, а после баба да прибере голямата внучка от репетиция. И те така.
Браво, ПИПИ и аз чакам филмчето!
Радвам се, МАМСИ за добрите новини!
ЕНИСА, късмет си извадила с тези избиратели!
НИНКА, пропуснала съм споделеноте за твоя дядо. Жалко! Годрей се с него!
АЙША, във ваканция ли сте?
КАССС чудесен подарък! Ще се видим друг път. Току виж ние дойдем в малката Виена.
ТАНУ, как си, миличка?
След толкова емоционален ден, отивам да полегна, че утре съм от рано на работа.
Лека нощ и спокойни сънища!

# 667

Няма да ви кажа какво преподавам. На академично ниво  е.

# 668
Фло, всички знаем кой е губещият. Нищо чудно и тя да е разбрала, ама вирнатият нос ѝ пречи.
Аз продължавам с плетенето.Почти привърших изостаналите малки кълбенца, но се оказа, че имам и четири големи гранки. Ще им намеря приложение.
Ето част от последните ми  "творения". Не се смейте на цветовите комбинации - каквото имало, такова съм плела. 

Има и друг вид терлици, ама са пакетирани, че ще ги пращам на едни хора, които със сигурност ще ги оценят.

Попадна ми нещо във фейса, което доста добре описва дните ми.
Шест неща, които трябва да знаеш за жена, която ПЛЕТЕ:
1. Ако я видиш с изгубен поглед и си шепне,  това е, защото брои. Никога, никога не я тревожи по това време, защото може да отнесеш скандала.
2. Ако попиташ за нещо и ти каже: "Още един ред и тръгвам"... изчакай  -  никъде няма да отиде.
3. Ако я видиш да вдига одеялото, да маха възглавниците от дивана, това не е почистване, това е, че нещо е загубено: . кълбенце, игла, ножици.....
4. Никога няма достатъчно кълбета, никога!!!
5. Не ѝ вярвай, когато казва, че няма да купи повече.
6. Един следобед на дъжд и лошо време  за нея е добре дошъл.

# 669
  • София
Добро утро,момичета!
 Нямам време да пиша,само да се обадя.Вече имам много работа,а изневиделица ми се появи и еднодневен опреснителен курс и утре изпит в работата.След малко излизам ,само да ви предложа събитията от днешния ден.
   Денят ви да е слънчев,спорен и много приятен!
Скрит текст:
1860 г. – За пръв път е отслужена църковна служба на български език.
1872 г. – Иларион Ловчански е избран за български екзарх.
1894 г. – Започва продажба на Coca-Cola в бутилки.
1907 г. – При експлозията на френския броненосец Йена загиват 118 души.
1912 г. – Основан е футболен клуб „Ботев (Пловдив)“.
1933 г. – В Германия е свалено знамето на републиката и е издигнато знамето със свастиката на Националсоциалистическата партия.
1935 г. – Персия се преименува на Иран.
1938 г. – Аншлус: По заповед на Хитлер германски войски нахлуват в Австрия. Присъединяването на страната към Третия райх е утвърдено с референдум месец по-късно.
1938 г. – Подписан е първият таен българо-германски протокол за доставка на военна техника на България в размер на 30 000 000 марки за две години.
1940 г. – Сложен е края на Зимната война между Финландия и Съветския съюз.
1945 г. – Завършва Първият конгрес на Отечествения фронт.
1946 г. – Екзекутиран е унгарският националсоциалистически лидер Ференц Салаши.
1946 г. – НС приема Закон за трудовата поземлена собственост, според който земя над 200 дка (за Добруджа – над 300 дка) се национализира.
1947 г. – Обявена е Доктрината „Труман“, която има за цел да ограничи разпространението на комунизма.
1974 г. – Съветският космически апарат Марс-6 е спуснат успешно на повърхността на Марс.
1981 г. – Явлението Фотоелектретно състояние на веществата е вписано като откритие на акад. Георги Наджаков в Държавния регистър за открития.
1985 г. – В Женева САЩ и СССР започват преговори по контрол върху въоръженията.
1988 г. – Тодор Живков излага основните моменти в „новата стратегия по възродителния процес“.
1989 – Тим Бърнърс-Лий представя идеята си за World Wide Web.
1999 г. – Бившите членове на Варшавския договор – Чехия, Унгария и Полша се присъединяват към НАТО.
1999 г. – Учредено е Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“ като организация с идеална цел.
2000 г. – Папа Йоан Павел II иска публично извинение за прегрешенията на католическата църква пред човечеството.
2001 г. – Софийски съд обявява Националната авиокомпания Балкан във фалит.
2003 г. – Зоран Джинджич, министър-председател на Сърбия, е убит в Белград.
2004 г. – При поредица от бомбени атентати в Бомбай, Индия загиват 300 души и хиляди са ранени.

# 670
Привет, дами! Да е хубав денят ви и слънчево в душите ви, че навън май ще вали при нас. Аз съм с лаптоп на масата, телефона в джоба и внуче до мен. Гледаме се, не е за градина.
Фло, баба ми, светла и памет, казваше, че простотията ходи по хората, не по гората. Радвам се за всичко, което правиш, давай все така!
Гледайки градинката с цветя, пИятелят констатира, че в София нямало цветя, имало само гаражОВЕ. Уби ме!
И допълнение - новото име на котката е Прасе Иванчо, прасе защото е дебела, а Иванчо от някаква приказка.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 11:57 от Enisa60

# 671
  • Вила Великула
Тану, аз оценявам много това, което си наплела. Даже ако продаваш бих си купила. Научила съм даже кандидат снахата в апартамента в София да си ходи с търлъци/терлици. /не знам кое е по-правилно/
Ениса, значи нашето коте което се казва Кюфте, защото е много дебело трябва да му сложим и фамилия Прасчов.
Фло, има много такива високомерни хора. Често ги срещам. Знам, обаче че някои изглеждат високомерни, а всъщност са необщителни и стеснителни. Но явно този случай не е бил такъв.
Филмчето още не са го монтирали. Ще видя как да ви го покажа, не ми се иска тук да го публикувам.

# 672
  • в сърцата на любимите ми хора
Пак аз Подсети ме Тану с плетените терлици (много са хубави), че имаше едни мечета за дечицата. Понеже не се очертава скоро да се видим - моля Пипи, Мериан64, Фло, Кассс  (ако забравям някоя друга дружка - и тя) да ми изпратят на лични адрес, на който да изпратя мечоците.

# 673
Добър ден, добър ден Simple Smile
Влизам от сутринта на прибежки при вас, но сега ще си открадна малко време  и да драсна някой ред.
Фло, пълно е с такива екземпляри, голямо важно, но си е дразнещо и остава една горчивина. Та както се пееше в една песен ".... всички сме хора на този свят и бедни и  богати....." , преди всичко е хубаво  да бъдем Човеци, но всеки сам си прЕценя  Grin
Нинка, да така е, за първия концерт който ще е в петък билетите са свършили много бързо и веднага са пуснали за втори, та там са  се вредили децата да ни вземат. Ще видим, много го харесвам, надявам се да заредя яко батериите Simple Smile
Тану, аз преди години се хванах и доста прежди разчистих, подарявах наляво и дясно, оставих колкото да не е без хич. Сега, миналата седмица като си ходихме на село и отворих гардероба на мама и какво да видя - прежди и чудесии, не знам какво ще ги правя. Нещо не ми се плете вече, то и не проявяват желание да носят, а терлици така и не се научих да плета, а мама плетеше много  хубави......
Яжке, лека работа на теб, дано не те товарят и пришпорват много Kissing Heart
Ениса, разсмя ме отново и за кой ли път Пиятеля - сладур Heart Eyes
Мамси, не знам какво да кажа, но сега в това състояние да те караме и пратки да изпращаш. Аз специално не го бързам, просто виждам, че ти е натоварено. Най-лесно е да ти пратя адрес и ще го пратя, но не искам да се притесняваш. Когато се чустваш добре и по свободна и спокойна. Kissing Heart
Времето ми свърши и ще ви изоставя. Хубав остатък от деня пожелавам и една голяяяма прегръдка за всички, без изключение HugHugHugHeartHeartHeartHugHugHug

# 674
  • София
Ето ме и мен.
Предиобяда посветих на пломби, зъбен камък и разклатени зъби. Всичко вървеше много леко. Има такива дни.
Следобяда посветих на пазаруване в Метро. Забелязах, че някои стоки там са по-скъпи, отколкото в кварталния супер. Както казва АЙША, инвестирах едни 400 лева в продукти.
Сега мисля да полегна, а после ще подреждам продуктите. Любимо занимание. Simple Smile
МАМСИ, подкрепям КАССС. Съгласна съм с нея. Умница ни е тя! Предлагам, когато си дойдеш, да се съберем и тогава ще си получим мечетата. За сега ги гледай ти. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНУ, на мен ми харесаха терлиците. Много са пъстри и веселички. Така и не се научих да ги плета, но имам поне дузина и си ги нося на село. Вадех зъби на бабите без пари, а те ми носеха разни неща, измежду които и терлици. Радвах им се. А написаното за жените, които плетат е съвсем вярно. Simple Smile
ПИПИ, не може ли да си направим среща и там да гледаме филмчето? Тук зрителският интерес ще е много голям и няма да успеем да разпечатаме толкова много билети. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, попълвай речника с думите на пИателя. Много ще се смее, като порасне. А и вие с него.
ЯЖКЕ, какво са решили да те опресняват? Ти си знаеш всичко. Я да те оставят на мира. Имаш, нямаш работа, но за нас намери време, а също така и за Дела и документи.
БОРЯНЧИЦЕ, накара ме да се усмихна. Само така - на академично ниво ще си. Няма да се излагаме.Grinning
Аз май се гласях да почивам. А времето ми мина в приказки с вас. След час ще тръгвам за малкото чаве.
Grinning

Общи условия

Активация на акаунт