КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

• 37 965
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Вила Великула
Светла им памет на нашите близки! Аз не съм ходила на гробища или на църква. Подготвих и раздадах на съседите за бог да прости.
Днес хубаво релаксирах, разкрасена и отпочинала съм готова за нови подвизи.
Вчера мина много добре мероприятието. Имам грамота и статуетка за местна вдъхновителка в общината.
Бяха подготвили интересна програма. Казах на сцената няколко благодарствени думи и ще ги чакам утре, когато ще запишем и краткия филм.

# 646
Добър вечер момичета!

Още веднъж благодаря на всички за топлите и хубави пожелания! Хубаво му става някак на човек като го поздравяват и пожелават хубави неща, особено като знае, че ги получава от сърце от едни искрени готини момичета! Благодаря ❤️

Пипи, да те поздравя и тук, респект за всичко което правиш! 😘

Днес сутринта направих баница и каквото още бях приготвила, раздадох  на свекърите и децата, по обедно време ходихме на село. Полях цветята. Подадох и на съседите, минахме през гробище, запалих свещички и се прибрахме. Нищо не ми се правеше, не знам защо....почетох малко книга и общо взето спрягах глагола мотам се. Сега варя едни бутчета, които ще сготвя утре и това ще е. Нещо ми е омятано, може би защото денят е такъв...

# 647
Със закъснение - Ениса, Касс, честит празник!

# 648
  • София
Включвам се само,за да ви предам поздравленията от нашите руски приятели по случай 8 март. Вчера не успяхме да се видим. Навярно мрежата беше претоварена. Днес си поговорихме съвсем спокойно.
Прегръщам ви и ви желая лека нощ.

Утре ще имам среща с един от моите преподаватели. Възрастен професор, но много интересен като събеседник. Докато следвах си купих една негова книга. Някой от групата ми я поиска, дадох я и забравих на кого. Мина много време от тогава. Сега ми трябва, но вече е изчерпана. Обадих му се, а той се зарадва, че ще чета лекция по неговата специалност и обеща да ми я подари. Та утре ще ходя на кафе и ще си получа книгата. Simple Smile

# 649
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Да пием кафенцето със здраве и наслада:
Днес 10 МАРТ - Месни заговезни. Православен църковен празник, който се празнува винаги в неделя, 8 седмици преди Великден. Името на празника идва от това, че се заговява с месни ястия. В седмицата след  Месни Заговезни се яде много сирене, масло и яйца. Денят се нарича още Неделя Месопустна, защото е последният ден преди постите, когато се яде месо.
Православната църква почита паметта на Света мъченица Галина. Имен ден празнуват: Галина, Галя, Галин, Галена и производните им. Според някои от вярванията името Галина произхожда от старинното "гал", което означава мургав и здрав. В древността мургавите хора са били по-тачени, защото бледността била смятана за болестно състояние. Някои източници посочват, че името има гръцки произход - Galini означава тишина, а старобългарската му версия означава покой, безветрие. Съществува и версия, че Галина произлиза от глагола "галя". Което пък води към версията, че "галя" идва от символа за майчината любов и закрила.
Честит имен дан на тези, които са в темата ни, на техните деца, внуци, роднини и близки.
Хубав ден и празник на всички.

# 650
  • София
Добър ден!
Нинка,благодаря за кафето и информацията! Подсети ме,че имаме именячка-Галена на Янчето.
Честит имен ден ! Да е здрава,щастлива и да има само хубави дни!
Ако има и други празнуващи=честито и на тях!
Скрит текст:
241 г. пр.н.е. – Решителната победа на римляните над картагенците в Битката при Егадските острови слага край на 23-годишната Първа пуническа война.
1535 г. – Докато плава към Перу, испанският свещеник и пътешественик Фрай Томас де Берланга открива архипелага Галапагос.
1629 г. – Кралят на Англия Чарлз I разпуска парламента и установява 11-годишна кралска диктатура.
1770 г. – Джеймс Кук открива остров Стюарт, южно от Нова Зеландия.
1848 г. – Карл Маркс е избран в Париж за президент на Комунистическата лига.
1876 г. – Александър Бел осъществява първия успешен двупосочен разговор по телефон.
1880 г. – Руският физик Александър Столетов открива фотоефекта.
1893 г. – Кот д'Ивоар става френска колония.
1905 г. – Основан е английският футболен клуб Челси
1905 г. – Руско-японска война: Приключва битката при Мукден.
1906 г. – Вестник Мир уличава в корупция при доставката на патрони за българската армия министър-председателя Рачо Петров, министъра на войната ген. Михаил Савов и други високопоставени държавни служители.
1906 г. – При най-голямата производствена авария в мина в Европа – в Северна Франция, загиват 1099 души, включително и деца миньори.
1910 г. – В Китай е забранено робството.
1912 г. – Юан Шикай става временен президент на Република Китай.
1919 г. – Приета е комунистическата конституция на Украйна.
1925 г. – В Пирея (Гърция) е основан футболният клуб Олимпиакос.
1934 г. – B Германия от Адолф Хитлер като държавен закон с трудовото законодателство от 10 март са установени 40-часова петдневна работна седмица при нормиран трудов ден и платен годишен отпуск от 12 до 21 дни за работниците.
1943 г. – Цар Борис III спира планираната депортация и спасява българските евреи.
1943 г. – Холокостът и България: Започва депортиране на 7144 евреи от Вардарска Македония.
1947 г. – Започва парична реформа в България, регламентирана с постановление на Министерския съвет от 7 март 1946 г.
1952 г. – Генерал Фулхенсио Батиста извършва държавен преврат в Куба и застава начело на властта.
1963 г. – Официално е открит стадион „Георги Аспарухов“ с мач между ПФК Левски (София) и ПФК Спартак (Плевен).
1976 г. – Започва първото самостоятелно околосветско плаване на жена – на Кристина Хойновска от Полша.
1977 г. – Астрономи от НАСА откриват пръстените на Уран.
1982 г. – САЩ налагат ембарго на вноса на нефт от Либия, заради подкрепата ѝ за терористични групи.
1990 г. – Основан е естонският футболен клуб Флора Талин.
1996 г. – Приета е Конституцията на Република Адигея.
1996 г. – Кубинецът Франциско Ферерас поставя световен рекорд по дълбочина на гмуркане без специални средства – 130 метра.
1996 г. – Официално е открита австралийската писта за автомобилни състезания Албърт Парк в Мелбърн.
2004 г. – Костас Караманлис става министър-председател на Гърция.
2006 г. – Космическият апарат Марс Риконъсънс Орбитър достига орбитата на Марс.

# 651
Натюрморт с пеперуда за пролетно настроение и почистената ми градинка.

# 652
# 653
  • Вила Великула
Ооо Ениса, браво на теб. В този прекрасен почти летен ден си свършила добра работа. Аз освен да полея и да простра дрехите на вън нищо друго не съм свършила по двора.
След малко започвам да се правя на красива, защото чакам екипа за снимките.
Стискайте палци.
Честит имен ден на Галена. Да е здрава!

# 654
  • София
ЯНЕ, ЧЕСТИТА ДА ТИ Е ГАЛЕНА! ЖЕЛАЯ Й ЗДРАВЕ И ХУБАВИ ДНИ. ДА СИ НОСИ ИМЕТО С ГОРДОСТ, А ТИ ДА Й СЕ РАДВАШ!

Днес аз не съм се преработила. След обяд се срещнах с моя професор. Не очаквах, че час и половина ще минат много бързо, интересно и полезно, придружено с кафе и крем карамел. Получих си книгата с автограф.

Докато предремах малко, трите момичета направили лимонови мъфини. Похвалихме ги - много са сполучливи. Сега въвеждат ред в кухнята.

ЕНИСА, гледам ти градинката и ти се радвам. Аз в последните години се изкалпазаних. Оставих само розите. Имам малко маргарити, момини сълзи, кокичета и няколко перуники. Само като се сетя колко много цветя имах - лилиуми, лалета, зюмбюли, иглики, гладиоли, невен, летен гербер и 27 вида гергини. Сега тревата е заела цялата ми цветна градина и не знам дали някога ще се занимавам пак с цветарство. Иска се желание и много работа.

Забравих да ви кажа какъв подарък за мама направиха внучките за 8 март. На един голям лист са написали следното: Скъпа мамо, обичаме те от тук до МАРС и обратно. Ти си най-добрата майка в РЕПУБЛИКАта. Ти си осмото ЧУДО на света. Дори когато те изнервяме и ядосваме СПОКО. Ти пак ще ни обичаш, защото си ХИПЕР яка майка. С любов: Твоите Kinderчета. Написаните с главни букви са сладкарски изделия -разни десертчета и вафли и са залепени на големия лист.

За сега, толкова. После може пак да се появя.

# 655
  • София
Честит имен ден на Галена!
Да е здрава и щастлива с близките хора!
Мрънчоците отидоха да им се радва Дядо Бос.
Пл. до преди малко разчиства минното поле, аз ходих да харча пари. В Лидл, да не си помислите друго, разни ежедневни неща.
Сега вечеря и в 21.00 с чаша вино ще гледам на спокойствие Вина.
Фло, виждала съм подобен плакат във Фб.
Пипи, чакаме репортаж от събитието.
Ениса, много хубава градинка.

# 656

Честит имен ден на Галена, здрава и щастлива да  е!
 Ако ви се гледа руски филм предлагам. Скоро не съм гледала, но умея да избирам май.
https://www.youtube.com/watch?v=rsyJyKRBkgc

# 657
Добра вечер, момичета! На избори съм. Вися в общината и чакам едно село да си избере кмет. Градината ме успокоява, в предишния си живот съм била селско чедо сигурно.
Честит имен ден на Галена, здраве и късмет!

# 658
Добър вечер и от мен!
Янче, да ти е жива и здрава Галена, и все такава грижовна към теб! ❤️
Ениса, градинката ти е топ Simple Smile Браво на теб. Ние сме още в гъбите и чистим строителни остатъци. Има, не че няма, но не е това което искам.
Пипи, нищо не казваш 🤔 Няколко пъти тая вечер влизах, до писане стигнах чак сега, но четях и очаква от теб новини.
Фло, браво на децата. Това най топли и не се забравя. И на мен моите са ми писали разни неща. Пазя си ги най старателно. Едното послание е писано на гърбът на стенен календар, не успяли да намерят друг голям лист ☺️
Айша, наздраве 🥂 аз съм на Бейлис Simple Smile
Мамси, как си, как е мама? 🤔

# 659
  • София
Добро утро, мили дами!
Да пием кафе със здраве:
Днес - 11 март се отбелязва като Ден на артилерията и ракетните войски на Българската армия.

Празникът се свързва с действията на българската артилерия при превземането на Одринската крепост през Балканската война.
Хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 12:35 от Nina NN

Общи условия

Активация на акаунт