ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 428
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Да. При ВМНВХ няма овесени ядки. Моите менюта са супер прости. Основно месо и зеленчуци. Малко по-назад бях качила снимки на манджите си. Давам ти едно мое дневно меню. За днес например. На обяд ядох 3 кюфтета с голяма шопска салата, обилно полята със зехтин. Сега на вечеря 2 вратни пържоли със зеленчуков микс от Лидл и зелева салата. Аз не закусвам, тъй като не изпитвам глад сутрин, пия само кафе. Ако трябваше да закусвам, щях да си правя яйца на очи, омлет с масло или да ям от остатъка от вечерята предния ден. Яйца с бекон също бих си направила.
Вчера менюто ми беше: обяд пилешка пържола с броколи и салата краставици и домати. Вечеря:  омлет от 4 яйца с шунка и салата айсберг+ чери домати. Мазнините трябва да са здвавословни. Използвам зехтин, масло и чат-пат кокосово масло.
Ок мерси много,но тъй като тия дни предимно яйца обядвам може ли една филийка черен хляб за закуска с малко сирене и зелвнчук примерно щом не трябва овесени ядки аз не закусвах както казах до сега,но искам да променя нещо да разбутам метаболизма евентуално но искам да е с правилната храна

# 346

e-gonna би ли споделила едно твое дневно меню

Ще споделя, само да уточня, че аз не целя да слабея, за мен е страничен ефект (49кг съм, 166см), а имам за решаване разни "болежки" и се поддържам с беззахарно хранене, не спортувам. Последно се изледвах през ноември, имам да свалям холестерол, махнах кокосовата мазнина засега, не мога да си позволя високомазнинно хранене заради камъни в жлъчката. Мъжът ми го подхвана ендокринолог по време на задължителните им прегледи и се вслуша в неговия съвет да поотслабне, имаше съмнения за инсулинова резистентност, висок лош холестерол.

Закуско-обяд (ставам късно):
яйца в различна форма+месо+зеленчуци- днес бяха две пържени яйца, 3 големи парчета пържен бекон, шепа бланширан зелен фасул, овкусен със сол, зехтин, лимон.
За мъжа ми беше омлет пълнен с натрошено сирене и прошуто+ шепа от зеления фасул. Той преди това беше ял остатъци от снощната вечеря- печени пилешки флейки.

За следобедна закуска поделено за двамата: цяла краставица овкусена със сол, една зелена чушка за основа като сандвич+ няколко парчета прошуто, маслини.
По 5-6 боровинки на човек. Той яде и няколко сурови ореха.

Щях да правя мусака от тиквички, но окъсняхме. Така че най-бърза вечеря: телешки бургер с пържено яйце отгоре + една глава около 1/2кг броколи на пара с лимон, зехтин и сол, чаена лъжица доматен концентрат с чаена лъжица бадемов тахан и вода- за нещо като кетчуп.

Скрит текст:

За утре ще бъде мусака от тиквички и кайма, за заливка ползвам само яйца-5 бр. Към нея ще има пакет зелена готова салата+  краставица, а за вечеря- може би добавка 2 лъжици кисело мляко с краставица. За мъжа ми ще има и междинно хранене с ръжен сухар (ако имам време може да изпека бадемова гофрета вместо това) с прошуто, ементал, авокадо, защото е на тренировка.

# 347
Благодаря за идеите

# 348
Привет, група 🙂
Събота и неделя боядисвах по цял ден и яденето ми беше по веднъж вечер, режимно. Пинеделник и вторник ядох кето мъфини със спанак, а за днес мисля да си забъркам от тази баница с желатина, че изглежда много апетитно по снимките. И имам въпрос, желатина си го рязтваряте, както си е по описание на опаковката или го сипвате директно, както си е на прах?
Оня ден ме глождеше да се измеря и да видя все пак кг как са и тук кантар, там кантар.. не го открих. А и детето спеше и викам няма да тропам излишно да го търся. После ми хрумна барем обиколки да измеря и да почна тях да следя.. и хеащам един метър, той до 70 см.🤣 Реших, че е знак да си карам така на сляпо и да си следя по дрехите.
Иначе ей ги мъфините, които и детето хареса та ме подяждаше 😆

# 349
Страхотни мъфини. Purple Heart
Желатина не се разтваря, директно изсипваш пакетчето в яйцата и бъркаш.

# 350
Привет, група 🙂
Събота и неделя боядисвах по цял ден и яденето ми беше по веднъж вечер, режимно. Пинеделник и вторник ядох кето мъфини със спанак, а за днес мисля да си забъркам от тази баница с желатина, че изглежда много апетитно по снимките. И имам въпрос, желатина си го рязтваряте, както си е по описание на опаковката или го сипвате директно, както си е на прах?
Оня ден ме глождеше да се измеря и да видя все пак кг как са и тук кантар, там кантар.. не го открих. А и детето спеше и викам няма да тропам излишно да го търся. После ми хрумна барем обиколки да измеря и да почна тях да следя.. и хеащам един метър, той до 70 см.🤣 Реших, че е знак да си карам така на сляпо и да си следя по дрехите.
Иначе ей ги мъфините, които и детето хареса та ме подяждаше 😆

Може ли рецептата?

# 351
strawberry0302,
4 яйца, 100 гр. заквасена сметана, 100 гр. настърган кашкавал и сол. Предния път ги правих с розипките на броколи, а сега със спанак. Ако е с броколи във вряща вода си потапяш за някошко минути и след това ги вадиш и слагаш в съд със студена вода. Спанака нарязах на ситно и го сложих директно суров към сместа. Пека в силиконови форми на 180 градуса и следя, но някъде за около 20-25 мин са готови. Във фрайер също стават, на същите градуси като на 15 минути ги вадим и обръщаме да се запекат отдолу.
sharpy благодаря за подсказката. Сега запретвам ръкави да си я забъркам, че днес още не съм хапвала нищо. 😁

# 352
  • Германия
Благодаря за рецептата, ще ги пробвам, много добре изглеждат.

А колко броя стават и колко време са трайни?

# 353
  • София
Мъфините изглеждат много апетитни, и аз исках да попитам колко броя стават и тавичка с колко форми ли използвате?

# 354
  • Германия
Аз спретнах мъфините за вечеря, станаха 10, но ако бях напълнила всяка формичка повече щяха да са 8. Аз имам два тавички - за 6 и за 4, идеално ми свършиха работа днес. От 10 аз изядох една, другите ги нападнаха ММ и щерката, останаха още 3 😅

# 355
Хелоу, пиленца!
Тъкмо и ние вечеряхме, тази вечер пак окъснях, ама много работа....
Вечерята - пиУешки пържоли от бут с броколи в масло + салата айсберг с краставици и черита.
Скрит текст:
Обядът беше свински врат с 2 яйца на очи.
МускОлът на ръцете се връща, обаче на кълките още неще...
Скрит текст:

# 356
  • Велико Търново
Шарпи, и аз така!
Скоро ще изкарам пресата, ама краката искат стриктна храна, а пък аз вече не искам да "слугувам".Постоянно някой казва, че съм много слаба, дори и дамите в спининга, мъжете в другата ми зала и аз съвсем искрено се чудя те ли не виждат или аз съм тотално болна по темата с външния ми вид.
Днес пак ми пристигнаха една камара дрехи от Масимо Дути и Бос, и те като ми стават и аз като се харесам, и стой, че гледай как хапва Силванчето.
Та днес закуската я знаете, обяда също, но имаше и още доста неща към него, 2 часа след обяда т.е. в 18.00 отидох на спининг и след него изядох един протеинов бар и изпих един протеин.
Пиша го успешен без сладко/не, че протеиновия бар не е, ама не е баш бонбони или шоколад/.
Ще видя утре сутрин какво ще покаже кантара.
Храната за утре е:
към 10.00 филии с масло
15.00-3 кебапчета с чери домати
18.00. ако успея да включа и втора тренировка може да е пак бар и протеин.
Шарпи, много ви е готина храната!

# 357
Аз докат отговоря за мъфините, вече сте ги направили даже 😁 При мен първия път излязоха 10, но ги правих в тавичка за мъфини и с хартия (онези за мъфийите, но трудно се отлепваха). Сега ми излязоха 12-13 броя в силиконовите форми, като можех още малко да ги напълня и щяха да са д 1-2 броя по-малко.
А пък аз си спретнах баницата. Стана уникална, даже мъжа я оцени, че е почти като истинската 😆 Та днес яденето беше в 16 часа и в 19 часа 2/3 от баницата с половин кофичка кисело мляко. Ще се прави често усещам 😁

# 358
Баницата изглежда разкош! Бихте ли споделили рецептата?

# 359
Хубава е наистина и бързо става, точно за заети хора. Носи и сусам да се поръси отгоре, за който яде такова.
Аз също в еърфраера я правя и става още по-бързо, фурната иска и време за загряване а в него няма чакане. За някой на ВМНВ режим е идеална и за навън или за работа да си я разнася, малко салата в една кутия до нея и обяда готов.
Бих я правила и по-често, но съвсем ще прекаля с млечните, трябва и на мръвките да се набляга Grinning

Общи условия

Активация на акаунт