ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 414
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Ще пробвам да спра и плодовете и киселото мляко.
И аз се замислям дали не стана така от плодовете които хапвам всеки ден
e-gonna би ли споделила едно твое дневно меню

# 331
sharpy, изследвала съм се, даже и апарат вкъщи имах. Когато количеството е малко, не го вдигам над норма, тялото ми се справя супер.
Предполагам се бъркаш с кръвна захар. Апарат за инсулин няма. Ако имаше изобретен, щеше да ни бъде от голяма помощ, ама уви...
А относно Глюкозната революция, ние, които сме с ИР отдавна знаем "правилата", написани в нея. Нищо ново.

# 332
Аз преди много често ядях плодове, обаче от някакво време насам забелязвам, че от време на време някоя ябълка да изям и това е. Ако се сетя изобщо.
Не е хубаво да се изключват изцяло, защото си имат полезни фибри, но като че ли липсата им има отношение за свалянето на кг.
Наблягам много на зеленчуци, без тях не мога. И гледам по-малко сирене, че то ми е слабост, но си има мазнини.

# 333
  • София
sharpy, по-скоро не съм се изразила пълно, че не ми се обясняваше. Доста пъти се изследвах в лаборатория и знам как ми влияе покачване на захар и с колко ще се е качил инсулинът. Знаем, че не при всеки работи така, зависи от ИР, колко е изчерпано и тн. Аз никога не съм имала кръвна захар над норма. Моето тяло си се справя добре, стига да не прекалявам. Вдигам инсулин примерно от фрешове и плодови смути и знам, че не са за мен.

# 334
Niya-, ти си знаеш най-добре. Аз не искам да проповядвам тук на когото и да било. Храни се както смяташ за добре. Споделих житейски опит.
Скрит текст:
П.С. - Аз също никога не съм била с висока кръвна захар. Винаги ми е била в златната среда, виж обаче инсулинче имах бая.  От около година обаче се вкарах в ремисия и оттогава внимавам.

# 335
  • София
Моят инсулин само на 120 минута е бил много, на 0 винаги е бил в норма, но последните години и на 120 влезе в норма. Опознах си тялото.

"Храни се, както сметнеш за добре", звучи все едно ежедневно съм се хранила така. Написах, че съм имала дни само на плодове. Това е било или като част от диетата на ВЧ или любимото ми е като излязат черешите, наяждах се с тях и после пасувах.

Но това е далеч в миналото и не виждам смисъл от коментиране как съм се хранила преди три години. Тогава бях слаба с много енергия и се чувствах супер. Даже се натъжих с тези спомени какъв ми беше животът тогава и какъв сега.

# 336
Ох, то и моят инсулин беше уж в нормата, ама лекарката ми даде своето стимулиращо “не” 😂 После ми обясни разликата между резултати в норма и оптимални такива. Бе случих на лекари, за това не мога да се оплача.

Но мога да се оплача от деня си. Дори не искам да кажа какво ядох. Но имах емоционална нужда, което е адски тъпо, защото не съм животно да се награждавам с лакомство. И друг път съм споделяла колко завиждам на хората със здравословна връзка с храната. Аз уви не съм от тях Sad и за това трябва да работя с психолог, но кога ли ще намеря време Sad

# 337
плодовото мляко на strawberry0302 го обсъждаме през три-четири месеца,
тя не иска да го махне, плодовете - също

Herzen, болките в ставите и плекситите наистина ли се повлияват от спирането на млечните продукти? Котидж, моцарела, извара и тях ли спираш?
Една позната не яде нищо млечно, ама нищо, но е веган и наистина е много слаба.
много слаба не съм Laughing
всичко спирам, айряна най- ми липсва
спрях млечните заради лоши резултати на ТСХ, там не знам дали повлия, но на ставите - моментално,
имам доста работа на терен - клякане, катерене и т.н... преди скърцах, ама наистина се чуваше 'скръц' като кляках, освен това движенията станаха плавни и  безболезнени, стомахът също беше щастлив, сега снощи след моцарелата все едно топки за тенис на кълбета ми се разхождаха в корема
кръста също не хареса млечните Simple Smile
една година, от миналия януари ги спрях
е боц ню-ню за мезе има, ама е 1смХ1см и мах два пъти в месеца

# 338
Niya, ни най-малко не съм искала да те засегна по какъвто и да е начин. Съжалявам, ако си се почувствала засегната. Purple Heart Просто казах моята гледна точка, още повече като препатила с ИР. За инсулин и КЗ много мога да говоря, но не е тук нито мястото, нито темата. Пожелавам ти успех на процедурите, а сега отивам да забия една хубава вратна пържола със зеленчуков микс от Лидл.

# 339
  • Велико Търново
Днес ядох два реда бял шоколад, закуската не ми стигна.Към 15.00 ядох само месо и чери домати, вечерях един протеинов бар и една доза протеин, плюс малко сурови орехи.
С годините разбрах, че ранното ставане не е в моя полза, ама пусти телешки инат.

За утре-ще пробвам по доктор Папе
160 грама някакъв модерен хляб+25 грама масло-09.00 часа
15.00 часа -омлет на фурна с 1яйце+белтък+сирене
17.00-час преди спининга ще го мисля
Продължавам без сладко!

# 340
Да не забравяме, че откъм хормони сме в много различни позиции ние жените и мъжете.

strawberry, и според мен храненето ти не е в твоя полза. Аз също съм на НВВМхранене, и без да те агитирам към него, веднага радара ми засече грешката ти след 4 яйца с масло и сирене да изядеш ябълка или мандарина. Да, ако е веднъж ок, но ежедневно не е ок. Подкрепям съветите, които ти е дала e-gonna. Ако се придържаш към тях, няма как да не свалиш.

Niya-, ядене на плодове "в малки дози, начесто" държи инсулина постоянно висок. Точно обратното на това, което мислиш ти. Свалила си от неядене на други неща, а и вероятно от силен калориен дефицит в плодовите дни.
Би ли споделила едно твое дневно меню,вкл закуска
ПоВМНВ не трябва овесени ядки нали така?

# 341
Да. При ВМНВХ няма овесени ядки. Моите менюта са супер прости. Основно месо и зеленчуци. Малко по-назад бях качила снимки на манджите си. Давам ти едно мое дневно меню. За днес например. На обяд ядох 3 кюфтета с голяма шопска салата, обилно полята със зехтин. Сега на вечеря 2 вратни пържоли със зеленчуков микс от Лидл и зелева салата. Аз не закусвам, тъй като не изпитвам глад сутрин, пия само кафе. Ако трябваше да закусвам, щях да си правя яйца на очи, омлет с масло или да ям от остатъка от вечерята предния ден. Яйца с бекон също бих си направила.
Вчера менюто ми беше: обяд пилешка пържола с броколи и салата краставици и домати. Вечеря:  омлет от 4 яйца с шунка и салата айсберг+ чери домати. Мазнините трябва да са здвавословни. Използвам зехтин, масло и чат-пат кокосово масло.

# 342
  • София
Но имах емоционална нужда, което е адски тъпо, защото не съм животно да се награждавам с лакомство. И друг път съм споделяла колко завиждам на хората със здравословна връзка с храната. Аз уви не съм от тях Sad и за това трябва да работя с психолог, но кога ли ще намеря време Sad

Още една сродна душа по тази тема. Heart Не ми е здравословна връзката с храната. Осъзнавам го, но не успявам да го преборя. Май още нямам сили за психолог по тази тема, не съм готова. Ама пък си ходя дебела...

Едно от децата пак имаше здравословен проблем и аз пак изкарах един ден вкъщи. Слава богу бързо му мина и от днес съм в офиса. Такива дни с работа от вкъщи и всичко пропада с храната... ям каквото видя. А не виждам нищо, което да е ок за мен. Напредъкът ми пак се изпари. Sad

# 343
Ако някой може да препоръча психолог за хранителни проблеми, може ли да сподели?

# 344
Ели, 40 минути тичане на пътеката във фитнеса помагат повече
ей тая книга ми е на нощното шкафче от години, светлото петно е от тел

Общи условия

Активация на акаунт