ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 403
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Чудесни рецепти и споделяния!
Напоследък с тия болести никак не съм добре, нито аз, нито домочадието вкъщи.
Реакциите като ме видят е, леле, стопила си се. Хахха, откога чаках тази реакция! Много болести преминах, нерви, притеснения, отразиха ми се. Само да си ги задържа се пита... Кантарът показва, че имам 2 кила до целта. Най - трудните.
Толкова от мен!

# 376
Teormina, ако имаш наблизо магазин от веригата Globus, там го има със сигурност. Свински беше моят.

# 377
  • Германия
Teormina, ако имаш наблизо магазин от веригата Globus, там го има със сигурност. Свински беше моят.

Globus имаме наблизо, но той е за строителни материали, наистина ли продават желатин?

# 378
Хранителния имам в предвид. Нямате ли такъв? Виж в по-големите супермаркети на рафтовете за сладкарските изделия.

# 379
  • София
Аз започнах да ходя на бокс да видя до кога ще ме държи ентусиазма Joy Ще се отчета в понеделник.

# 380
Аз започнах да ходя на бокс да видя до кога ще ме държи ентусиазма Joy Ще се отчета в понеделник.
Чудесно решение! Две в едно! Yum
Хем да тренираш тяло, хем за тренинг по нечия питаща муцуна с въпрос, който са задали на maq-mi Trollface

# 381
  • Германия
Хранителния имам в предвид. Нямате ли такъв? Виж в по-големите супермаркети на рафтовете за сладкарските изделия.

Не, нямаме хранителен Глобус, но мога да погледна в Кауфланд или Едека.

Аз днес пак реших да направя мъфините след като вчера се усладиха на всички, с малки промени: добавих сирене и малко песто за вкус

# 382
Желатиновите листове се киснат във вода някакви минути, за да омекнат, не се ползва водата им, а се изстискват даже. После листовете стават точно като желе и се слагат в сместа. Обаче съм ползвала такива само веднъж, сместа беше топла и те се разтвориха вътре. Не съм сигурна, че за студените съставки на тази рецепта ще стане.

Също четете съдържанието, като търсих желатинови ленти открих немски със захар в тях 🙄

На моя мъж баща му веднъж ми каза, че май май съм напълняла (виждаме се веднъж на една-две-три години 😄). После трих сол на половинката и казах никога повече да не чувам такива неща (при условие, че и синът му не е фиданка 😆). Оттогава с повод и без повод, вместо учтиво да си говорим за времето например, чувам от бащата само: "Ти май си отслабнала". Не че търся мнението му по въпроса. Всъщност много неуместна тема за обсъждане без ти самият да си инициатор на такъв разговор.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 19:05 от e-gonna

# 383
Ооо, хич да не ви пука за хорското мнение. На работа имам една отровна пепелянка 42кг., която само ръси коментари към колежките от рода на "тлъстата", "тая шишка" , осмели се да ми каже, че нещо след празниците съм се "омазнила" и като ми падна пердето....и вече казва само "добър ден и довиждане". Как пък някой хора нямат грам усещане и ние трябва да се правим на не чули, за да не им влизаме в тона на простотията.
 От къде да си купя кето ленти? Нещо не правя както трябва 5 дена на яйца и марули и съм свалила 300гр. Първото ми хранене е към 14ч., вечеряме към 20-21ч. Може би и кал.трябва да броя...нещо съм зациклила яко + - 1кг.

# 384
Ако питаш за кето ленти за урина, според мен са пари на вятъра - не им е това предназначението. Ако са такива за проба кръв от пръста - според това апаратчето какво е. Но са отвратително скъпи там вече. Вероятно са оправдани при много дълъг фаст да се проверява човек да не предобри, ама иначе по няколко лева за едно измерване ми звучи като лудост.
Кето не е краткосрочна диета, 5 дена буквално са нищо. Да не би пък даже прекалено малко да ядеш, смятала ли си горе-долу?

# 385
Кето лентите за урина са пари на вятъра. Ако показват наситено за кетони вариантите са или човекът да е силно дехидратиран, или току-що да е влязъл в кетоза и тялото му все още да не ползва кетоните по предназначение. Когато тялото започне да използва кетони, цветът на лентите с урината ще стане по-светъл и човек би си помислил, че не прави нещо както трябва, а е тъкмо обратното. Не знам защо едно прочуто кето гуру, дето се пъчи с десетки онлайн сертификати, парадира в момента с резултати от такива ленти, като това показва хем, че нищо не е научила от тези курсове, хем, че сама не си спазва кето режимите 🤦🏻♀

Кето лентите за глюкомери по последни спомени са 1 лв за 1 бр. Моят глюкомер мери кетони, даже имах 10 ленти, но никога не съм си мерила 😄

# 386
Не са по 1 лев, освен ако няма някакви огромни пакети дето да излизат толкова заради количество, последно гледах грубо към 2 евро бройката но пак зависи за коя марка де.

# 387
Ма как 2 евра бройката??? Божкеее… побъркана работа 🫣 няколко тест ленти=бутилка зехтин.
Сега проверих на моя глюкомер - 29 лв за 10 броя, с намаление 😂 да си ги ползват

# 388
Тъй де, нали и аз това казвам. По-добре да ги дам за пържоли Grinning

# 389
  • 🌊
Аз малко поотпуснах режима, но по хубави поводи. Все пак не ходя да жуля сладкото в офиса както преди, но не не изпадам и в ужас от това, че някой ме е почерпил нещо. И може би тук искам да споделя какви са моите ползи извън мерките:
 - първо подобрих умението да готвя. Понеже готвя само за себе си един омлет си ми беше предостатъчен и реално максимума на моята креативност. Това да ползвам повече от 1 тиган  - някакъв мираж
 - бюджета и планирането се подобриха - преди си поръчвах много често храна с доставка, което се оказа една скрита бездна, която гълта пари. В началото на режима стриктно си планирах какво ще готвя и какви продукти ми трябват, сега малко или много си научих нещата и знам какво ми трябва без да гледам. Но знам, че не купя ли нещата просто няма да има какво да ям. И доставките не са вариант
 - аз просто мога да го направя - за доста неща се съмнявам в себе си, съмнявах се, че и тук ще мога д аиздържа повече от седмица, но ето, вече два месеца съм в релси, имам контрол над себе си и може да се каже, че съм овладяла емоционалното хранене

Общи условия

Активация на акаунт