ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 399
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Egona грешиш. Иначе няма лошо че сега откриваш разни книги и теории и си вдъхновена и надъхана. Просто с възрастта част от нас тия теории отдавна са ги чели и са проверили как им влияят на тялото.
И изобщо моят коментар беше към съвсем друга жена във връзка с дневното й меню. Ти се включи да ми четеш лекция за глюкозата Simple Smile

# 406
Ама вижте, хората много често имат нужда просто да споделят и да се оплачат, не да намерят реално решение на проблема си. От опит го потвърждавам. Някой беше написал, че това меню и плодово мляко се обсъжда на 3-4 месеца, което според мен говори точно за такава нужда - не помощ, а съпричастност.

# 407
  • София
Замислям се да пия Л карантин преди тренировка? Може ли някакви съвети и препоръки. Дали и какъв да бъде?

Тази седмица не отчитам минус, но пък и имах няколко издънки с храненето.  Влизам в новата седмица по мотивирана.

# 408
  • при моите деца .....
Добро утро!!!!
Днес моят свекър има рожден ден.
Ще внимавам да не наруша много режима...
Кантарът ме зарадва днес, а по-важно чувствам се добре.
От 22.01 до днес -5кг,
-11 см от "талия" (коремът ми беше прекалено раздут, все още не е прибран)
-7 см от ханш
-3 см от бедро.
Продължавам.
Слънчев понеделник!

# 409
Отчитам минуси и аз, около 1 кг за миналата седмица, или вече 6,5 общо. В Събота давах кръв, мц свърши и това доста повлия. Осезаемо се спишнах, даже успях да си вляза в дънки преди бременността. Още ме притесняват в коремната област, но за зимата е ок. Това ме мотивира да продължавам. Даже сега навивам детето да ходим да бягаме. Още не ми се връзва.

Предлагам да приключим темата за захарите, всичко би било много просто ако можеше да се обясни само с една книга.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 09:42 от eli_to55

# 410
Купих отвратителна тиква (сива), просто много ми се яде тиква и рискувах с този непознат сорт. Дори и  горчи, чудя се дали с бита сметана (имам пълномослена без консерванти) да я прокарам, че тези около 4 кг чакат само и единствено мен да бъдат изядени

За днес до момента съм на 3 яйца, 1 желатин, 1 авокадо, масло и ~ 150гр тиква

# 411
Ама вижте, хората много често имат нужда просто да споделят и да се оплачат, не да намерят реално решение на проблема си. От опит го потвърждавам. Някой беше написал, че това меню и плодово мляко се обсъжда на 3-4 месеца, което според мен говори точно за такава нужда - не помощ, а съпричастност.
Не за съпричастност,а за съвет
Защото наистина с години на режими,до сега храненето по този начин не е било проблем,но явно предменото много влияе,а не мога всичко да спра егати в крайна сметка ,но благодаря за съветите все пак

# 412
Привет на всички. Браво на олекналите!!

За гадна тиква препоръчвам крем супа с праз/лук, моркови, картофи и тиквата, сол чубрица и ако имаш малко инийско орехче. Без мляко.

# 413
Купих отвратителна тиква (сива), просто много ми се яде тиква и рискувах с този непознат сорт. Дори и  горчи, чудя се дали с бита сметана (имам пълномослена без консерванти) да я прокарам, че тези около 4 кг чакат само и единствено мен да бъдат изядени

За днес до момента съм на 3 яйца, 1 желатин, 1 авокадо, масло и ~ 150гр тиква
Ако не си я подсладила, бих я направила на кремсупа.  С още някой сварен зеленчук, особено запечен да покафенее лук, става много вкусно. Вече са ти го написали това, но да наблегна за лука защото променя играта много. Без него такива супи са ми като бебешка храна Grinning
Но ако действително е горчива може и просто тиквата вече да не е ставала, майка ми цял живот повтаря че стане ли март месец, тиквите от есента вече не стават за ядене... Ако е сортът който си мисля, тези тикви просто не са сладки като цигулките примерно, но и да горчат не е нормално.

# 414
Веси от no sugar има рецепта за печена тиква с чесън, в която се кълне. Не съм я пробвала, но тя рядко има лошо нещо, та сигурно е вкусна.

# 415
Веси от no sugar има рецепта за печена тиква с чесън, в която се кълне. Не съм я пробвала, но тя рядко има лошо нещо, та сигурно е вкусна.
Аз правя много тиква с чесън, но ако тиквата не е хубава, не става.

# 416
Привет, момичета! Yum
Гледам тук лек спор се е разразил... според мен и двете сте прави за себе си, просто всяка от вас е на различен режим на хранене и си гледа от своята камбанария. Важното е да постигате целта си в свалянето и още по-важното - да сте в добро здраве. Лично аз, откакто успях да вкарам ИР в ремисия и когато съм в режим задържане на тегло - също съм хапвала по някой плод. Дори навремето, когато получавах често хипогликемии, успях да ги елиминирам с консумация на 1 плод вечер след хранене. Предпоследния път, когато ходих на изследвания, умишлено предната вечер сле двечеря изядох 5 сини сливи. Исках да видя резултата на инсулина на следващата сутрин. Беше отличен /3,5/. След това 2 пъти ходих да се боцкам след хранене на обяд с обичайната си високомазнинна храна ипосле умишлено за десерт 1 ябълка. Инсулина се вдигаше до към 8-9, а кръвната захар с половин единица. Та оттогава, ако случайно ми се прияде сладко - хапвам плод с нисък ГИ. Рядко го правя, но ми се случва и нямам драми след консумация.
Сега да се отчета след абсолютно стриктната седмица откъм ядене съм - 2 кила. Нали се оплаках миналия уикенд на Старосел, че ядох какво ли не и разбираемо се върнах като кит. В момента се чувствам отлично и много енергична. Вчера ходихме на Шипка, яко катерене, супер ми се отрази.
Предстои 8-ми март. Имаме в службата традиция жените да правим по нещо домашно и да носим за почерпка на мъжката част. както се зарекох миналата седмица, няма да пипна нищо непозволено, колкото и да искам и да го обичам. То като се замисля, трЕбе пак да си занеса някое кюфте, щото нищо няма да е по моя режим - торти, погачи, тутманици, баници и сие. Ще събирам психически сили да не се поддам на изкушението Trollface включила съм овнешкия си инат на макс, та викам да го мина успешно.
Elena_of_Avalor, вероятно питаш за Л-карнитин. Аз преди години съм пила течна форма на Хая лабс, но честно казано не съм усетила промяна от употребата му. Изпих го, щото дадох немалко пари тогава за него и приключих. Нито станах херкулес, нито нещо ми се подобри откъм сила, мускулатура, издръжливост тогава. Та съм пас от употребата му.

# 417
По въпроса с л-карнитина - някога пиех и тренирах, не видях уау ефект, ама може и просто да съм била по-млада. В по-напреднала възраст (да се разбира 23 г.), обаче ми даваше много повече енергия от обичайното, без натоварване. Така си помогнах на качване към райското пръскало, на връщане леко си тичах, за сметка на редовните фитнесджии, които бяха по-снажни от мен. Скоро не съм пробвала. При редовни тренировки без чистене на мазнини с цел релеф, ми се вижда излишно.

Шарпи, с две ръце те подкрепям за кюфтаците, мисля и мъжете ще го оценят. Супер ще се впише в менюто с обичайните питки и сладкиши. Пък и личния ми опит ми напомня, че със здравословни неща не се черпи - често остават недооценени, ако въобще стават за ядене (моите опити хич). Simple Smile

# 418
Ти от карнитин мускул няма да направиш, той не е за това. Ама уж повече енергия при тренировки, да гориш от мазнините нали. Аз съм вземала в изключително натоварени периоди в работата, помагаше ми действително да ги изкарам по-леко но за друго полза не съм видяла. Ацетил Л-карнитин си вземах тогава, говорим предимно за умствен труд в случая макар че беше толкова тегаво в определени периоди че и физически грохвах.
Слагат го в препарати дето са уж за горене на мазнини, ама не от термогенните дето ти излиза джигерът от тях а от по-щадящите. И откъм ефект не са кой знае какво сами по себе си. Комбинирано със сериозен спорт би трябвало да върши все някаква работа де.
Виж на течни не посягам, те са подсладени всичките. Знам че не са все със захар ама... знаем се от друга тема, не съм фен и на подсладителите.

# 419
eli_to55, така ще е. Аз съм казала вече на колежките, че ще правя кюфтета и желатиновата баница. Носила съм от нея в офиса и много са я харесвали. Дори никой не разбра, че е без кори. Пък останалите неща колкото и да ги обичам, ще ги игнорирам. Знаят на какво хранене съм и никой не би ми се обидил, че няма да опитам. Повече ме радва това, че лека-полека само с вида си, успях да присламча 2 колежки на моя режим. Едната за месец свали 4 кила, другата 2. А до момента все се оплакваха, че гладни стоят и килата не мърдат. Започнаха вече да питат и за съвети и с каквото мога да им бъда полезна, ще им казвам.

Общи условия

Активация на акаунт