АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 818
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Извън празничното настроение, търся мнения за:
-Третият вид любов - 2015г
-Кралица Сондок
-О, моя Венера!
-Тhe third way of love - film
-When a man loves - май е с хубавото Сони
-Hometown Cha-cha-cha

Ако някой знае къде да ги намеря с бг-превод още по-добре, че всичко ми е на руски.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 14:25 от winona

# 466
Преди време, случайно в плейтубето видях качени серии от минкиния сериал. Сега обаче като напиша Омъжи се за съпрега м ми дава че няма намрен резултат. Някой знае ли в плейтубето под какво име е качен сериала?

# 467
Рори, сериалът на Минка няма да ти излезе в Плейтюб ако изпишеш Омъжи се за съпруга ми (както съм свикнала и аз всъщност, защото е близко по звучене и смисъла не се променя).
Ето го
Омъжи се за моя съпруг, бг суб
https://playtube.tv/watch/%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B8-%D1%81% … t/UqoSjUA5YkKVk1v

Бел, значи казваш и Кучешкия е възможно да ми допадне. Ще го имам предвид 🙃

# 468
-Hometown Cha-cha-cha
Ако някой знае къде да ги намеря с бг-превод още по-добре, че всичко ми е на руски.
Трети ред в края-
https://www.bknewss.com/bktv
в момента го гледам и върви много леко и приятно, с любимата ми бабка е.
 Честит Празник Девойки.
Честит празник, дами Flowers Bouquet.

а такааа , а сега кое от кой сериал е де Joy да донапълня - план ту шъ го гледам.

# 469
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честит празник, дами Flowers Bouquet.

Проф, в компанията на някой корейски хубавец се оздравява по-бързо smile3503. "Хващай" един за ушите и подкарвай някой негов сериал.
На 2:39 от кой сериал е? Stuck Out Tongue Winking Eye
Веднага бих го подхванала. Joy

Момичета, благодаря на всички за пожеланията за оздравяване. Hug

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 15:11 от profi_1

# 470
Марги, благодаря! Тук го коментирахте като Омъжи се за съпруга ми и затова така го и търся с бг превод.

Видеото от 2 в 1 е много сладко. Някои кадри разпознах, защото съм гледала съответния сериал, а има едни дето предполагам че са от сериал, който вие гледахте - Силната....... (не помня добре името). Други пък са напълно неразпознаваеми за мен, но будят интерес. Обаче на 2.39 кой е младежът? Не се вижда изобщо кой, но незнайно защо реших че може би е Пако.

# 471
Докато ровех за друго, случайно открих, че Спирита неотдавна са превели една кратка документална поредица, която преди две години ви преразказвах тук. Слагам линк към четирите епизода, защото съм сигурна, че ще им хвърлите по един поглед. Къде-къде по-добре е превод със субтитри вместо преразказите ми. Аз самата вече ги подхванах, да си припомня корейската действителност в документален вид.
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%94%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%8 … %D1%8F+%282021%29+

# 472
Revolutionary Love е сериалът на 2.39, а господинът е Че Шиуон от Супер Джуниър. Евентулно сте го гледали с Пако в Тя беше красива/She Was Pretty.
Тук на руски, ако не го откриете на бг.

В описанието под клипа им заглавията на всички драми, от които са взети кадрите.

Уин, по твоето питане....
Тhe third way of love/Третият вид любов 2015 - Китайски филм, романтична мелодрама. Не съм го гледала, но Хони и главната бяха двойка и в живота известно време преди да се разделят през 2018г. Говореше се дори и за брак, но явно не им се получи. Тя игра и Мулан в американската екрнизация на Дисни от 2020г.
Кралица Сондок - добър историчеси сериал за кралство Шила. Много добра антагонистка в лицето на Мишил, която  според легендите стои зад създаването на Хуаранг. Ако още не си се запознала с Ким Нам Гил, значи е дошло времето да го видиш в една от емблематичните му роли като Бидам. Сериалът е с много висок рейтинг и получава множество награди.
О, моя Венера! - романтична комедия, която няма да те натовари. Може и да не е върхът на филмовото изкуство, но ще оплакнеш очета с хубави мъже и ще се посмееш с Шин Мин А и компания.
When a man loves - не е най-добрият сериал на Хубавото Хони. Романтична драма, ама нещо романтиката на главните много им куцаше, а драмата преобладаваше. Така и не възприех Хони с девойката и то не заради разликата във възрастта. С две думи, не е сериал, който бих препоръчала, но пък не се знае дали на друг няма да му хареса.
Hometown Cha-cha-cha - още един романтичен сериал с Шин Мин А и колегата ѝ по трапчинки Ким Сън Хо. Леко, забавно, непретенциозно.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 17:07 от 2в1

# 473
  • Русе
2в1, благодаря! Уважавам мнението ти и си избрах 3 сериала. Simple Smile
Не съм гледала, мисля, нищо с Ким Нам Гил и затова Сондок ще се гледа. А коя, според теб, е най-добрата роля на Хубавото Хони?

# 474
Без да се замислям, за мен, най-добрата роля на Хони е в East of Eden. Повечко епизода са, но и историята обхваща голям период от време.
Ако ти се гледа нещо по-романтично можеш да го погледнеш в Summer Scent със Сончето или My Princess с една от "Тройката" Ким Те Хи. А, ако искаш да се наплачеш - в Autumn Tale/Autumn in my Heart с другата кралица от "Тройката" Сонг Хье Гьо. С филма Wonderful Nightmare пък ще се позабавляваш. The Player е екшън-кримка, а той е един чаровен и остроумен измамник, който събира една групичка и заедно се борят с разни несправедливости. Black е фентъзи-трилър, а Хони е Жътвар. Последно го гледах в Black Knight, където беше Лошкото, а самият сериал е фантастична утопия за един свят в бъдещето, в който въздухът е токсично замърсен.

От сериалите на Ким Нам Гил бих препоръчала Bad Guy и Shark/Don't Look Back: The Legend of Orpheus, които са драми за отмъщение. В първият участва и Мистър Гофретка, а във втория партньорка му е Сончето. В Deserving of the Name/Live Up To Your Name е чосонски лекар, който се озовава в наши дни. А The Fiery Priest е пародийна екшън-комедия, в която той е свещеник с проблеми с гнева и с помощта на една красива и амбициозна прокурорка опитват да разкрият едно убийство. От филмите му можеш да погледнеш приключенския The Pirates, пак е със Сончето. Мелодраматичния Lovers Vanished, историческия The Portrait of a Beauty и, ако нямаш проблем с нестандартната любов - No Regret.

# 475
Днес съм на музикална вълна и за да не скучаете през почивните дни ви изсипвам малко хубав пеещ Ча (изчезна ризката, не можах да си откъсна очите от ръцете му Crazy), снимащ Ча (зад кадър от новия - "Прекрасен свят"; все щях да имам нещо за ремонт по колата Stuck Out Tongue Winking Eye) и много АйЮ (KBS са събрали нейни концертни изпълнения правени с тяхната телевизия, има дори от малката АйЮ от 2009 г.).

Час и 43 минути АйЮ - https://www.youtube.com/watch?v=7d5_6f3_ZV0

# 476
На 2а серия на Минкиния сериал съм. Внезапно шефа й стана странен. Той ли е другия пътник във времето? Може би точно във втора серия се появява бъдещото му аз със спомените от бъдещето и затова е странен.
Приятелката й е много дразнеща и в миналото и не и е баш приятелка още тогава. По-лошото е, че осъзнах, че в 20те си години имах подобна приятелка и я смятах за най-добрата. Живота ни раздели, но все пак успя да ме разочарова.
Минка е отслабнала така безобразно за непълна серия от 60 мин., така ли? Освен ако по-нататък и в  новия си живот пак се разболява от същото абсолютно безсмислен и неоправдан тормоз над организма. Но пък така слаба е и някак по-младолика и назад във времето 10г. по-рано нагримирана всъщност е много хубава, въпреки слаботията и съвсем буквално изглежда с 10г. по-млада. Начетох се на негативни коментари за сериала в спирита, но за сега моите впечатления са позитивни.

# 477
Да си запазя това, за да не се чудя на коя страница остана.

Рори, точно така. Само заради тези първи кадри в сериала Минка е отслабнала драстично. 🙄 Убедителна е, тръпки ме полазиха докато я гледах, но в крайна сметка можеше да не си го причинява. Връщайки се десет години назад, съдбата ѝ се преобръща, а нещастията ѝ ще се прехвърлят върху други. Тази, която ще бъде диагностицирана със същото заболяване и тя ще добие измъчен и болнав вид, но поне аз не забелязах да е смъкнала и тя кг. Минка е решила да бъде професионалист, но можеше ѝ да си спести саможертвата според мен.
Гримирана и с подстригана коса изглежда по-млада, но в лице ми е маааалко изкуствена newsm43
За шефа правилно предполагаш. Той е другият пътник във времето и естествено с героинята на Минка са съдбовно свързани.

Приятелката позната ли ти е от друг сериал?🤪

# 478
Приятелката сега я гледаме като приятелка на Ера в По моя начин Обаче в Минкиния сериал не е така нежна и изящна. В По моя начин много ми хареса как изглежда, а тук е съвсем обикновена с нищо не открояваща се външно. Обаче като приятелка в миналото май е много по-лоша, отколкото изглеждаше в края на 1и и началото на 2и епизод. Към края на 2а серия напълно изпълва със съдържание поговорката, че от най-добрия приятел става чудесен предател. Тя е не просто лепкава и досадна, а и завистлива и лоша. Вероятно тя ще се разболее. И вероятно тя ще има повече екранно време със заболяването. Напълно ненужно престараване от Минка. Освен ако просто е използвала ролята, за да оправдае това драстично отслабване и да не в коментират като суетна. Нейният период на болна от рак 4и стадии беше толкова кратък, че дори и да имаше пухкав и здрав вид драгия зрител нямаше да има време да се замисли, че не трябва да изглежда така, макар че и това е относително вярно. Освен това сериала изобщо не е за човек който се бори с това заболяване, а това е само трамплин за героинята на Минка да се докара до ситуацията в която получи втори шанс. Нейното отслабване дори не е и професионализъм, защото е напълно безсмислена и ненужна саможертва. Иначе засега вървят добре - и историята, и героите. Много ми допадна новата дружка на героинята на Минка дето я забърса в тоалетната. От нея струи живот и жизнерадост. Много позитивна и харизматична героиня и актриса.

# 479
Ако в сериала се наблягаше на борбата с рака и отслабването на Минка щеше да е оправдано. Например за ГГероиня в един друг сериал (Усещане за жена), която също беше неизлечимо болна четох, че и тя е свалила кг специално за ролята. Там обаче нещата стояха по друг начин и не ставаше дума за получаване на втори шанс, а просто да изживее пълноценно остатъка от живота си.

Приятелката е голяма гадина - уж е единствената , която ѝ протяга ръка, "помага ѝ", нейната друга половина е, а във всеки един момент е готова да ѝ забие нож в гърба. И в миналото, и в настоящето. Най-логично би било тя да се разболее, но всъщност ще е друга. Съдбата на Минкината героиня не знам как стана така, че се прехвърли върху различни лица.
Колко различна като излъчване е актрисата в По моя начин и в този - чудесно се справя и в двата.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 16:48 от Margarita N.

Общи условия

Активация на акаунт