Тунис/Тема 3/

• 80 325
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Репортаж от мястото на събитието Wink
Не знам причината, видях и реших, че може да е полезно на някого

# 451
  • Beyond the Frontiers
То няма полети за Джерба в момента. Още преди месец ги анулираха. Нямам идея защо въобще фигурират в информацията на летище.

# 452
  • Варна и...духом на Босфора
Първият полет на Емералд за Джерба ще бъде на 27.08, вторник

# 453
Още едни плюс да кажа за vincci marilia 4 звезди, има ранна континентална закуска преди 6, (ние го разбрахме в дните на екскурзиите, както и последния ден на пътуването), и можеш да си вземеш за по-късно, ако не искаш да ядеш толкова рано, както и кафе.
В 7 започва нормалната закуска до 10 с печени на момента неща. Също разстоянието до плажа е много кратко, ние отивахме рано на плаж и по-късно на закуска облечени върху банските. Но видях едно момиче на обяд по бански нагоре и къси панталонки и я пуснаха, въпреки че имаше табелка отпред да не влизаш по бански, и да не изнасяш храна. Но мисля, че не може нагоре в стаите храна, защото вземахме за плажа грозде пред тях и беше ок.

# 454
  • в голямото село
T.Valcheva, чаках разказа ти, казах ти , че ще си изкарате чудесно, да не го мислиш. Мавританското кафе се е променило, при нас ни презентираха кътчето точно между двата входа на хотела , идвайки от басейните за манританско кафе. И аз ще се върна в Тунис, нищо че се зарекох, че няма. Все пак Сахара ме чака. Но този път може би на Джерба. До колкото се ориентирам по картата туристическите места в Сахара оттам са по- близо

# 455
  • Beyond the Frontiers
T.Valcheva, чаках разказа ти, казах ти , че ще си изкарате чудесно, да не го мислиш. Мавританското кафе се е променило, при нас ни презентираха кътчето точно между двата входа на хотела , идвайки от басейните за манританско кафе. И аз ще се върна в Тунис, нищо че се зарекох, че няма. Все пак Сахара ме чака. Но този път може би на Джерба. До колкото се ориентирам по картата туристическите места в Сахара оттам са по- близо
Честно казано пак си е път 2-ва дена. Чисто субективно не ми се видя по-кратко на мен.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 20:06 от Galactic Voyager

# 456
На остров Джерба май има Сахара с дюни за 1 ден, има отделно двудневна и отделно само камили или само солено езеро до Зарзис - пясъчна дюна – Шенини, Татуин, Ксурс.
Макар че, не знам дали ако всички се запишат на двудневна Сахара другите единични биха се осъществили. Защото при нас 1001 нощ отпадна, тъй като съвпадаше със Сахара и не можаха да го преместят друг ден. Изобщо не чухме за Кап Бон или отделно Ел Джем и Кайруан, където се бяхме объркали и записали и него, сакън да не изпуснем нещо. Grinning Без да видим, че това е част от двудневната Сахара.

# 457
  • гр.Варна
Здравейте.Току що получих обждане от Емералд ,че полета от Варна за Джерба на 10.09.2024 е анулиран и ми предлагат полет от София.Има ли други от Варна в същата ситуация?

# 458
А връщане на парите не ви ли предлагат?

# 459
  • гр.Варна
Не ,изобщо не стана въпрос за този вариант.Или полет от София за Джерба по направената резервация ,или полет от Варна на 11.09 ,но за континенталната част на Тунис.Което предполага ,че всичко направено преди това като избор на хотел, екскурзии става мармалад.
Може би при отказ на двата предложени варианта ще връщат пари,не знам.

# 460
Искайте си парите , дкъжни са да ви ги върнат, след като не ви устройват вариантите, които ви предлагат !

# 461
  • Варна
Искайте си парите , дкъжни са да ви ги върнат, след като не ви устройват вариантите, които ви предлагат !

плами76 - според мен нищо фатално не ви се е случило. Като се абстрахирате от раздразнението, че ви се налага промяна на всичко, което е неизбежно - всъщност имате нелош избор.
Или от София, или на другия ден от Варна, или си възстановявате парите и евентуално мислите за друг вариант на почивка.
И в самия Тунис  има голям избор на хубави  хотели и курорти, от които може да направите същите екскурзии. Е не било писано за острова, но всяко зло за добро.... Но вероятно първоначално вие може би сте се колебали между Джерба и курортите в Тунис. Сега вече съдбата ви предопределя избора за Тунис.
Не се шокирайте, не се ядосвайте - пак ще бъде хубаво. Така си мисля. Преспете и размислете и ще направите най-добрия за вас избор.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 18:28 от Мира Мира

# 462
  • Beyond the Frontiers
Здравейте.Току що получих обждане от Емералд ,че полета от Варна за Джерба на 10.09.2024 е анулиран и ми предлагат полет от София.Има ли други от Варна в същата ситуация?
Ако никой вариант не ви допада, ще ви върнат на 100% парите.
Абсолютно стандартна практика е, ако дадена програма се анулира, да се предложат първо алтернативи.
Спазен е и срокът по закон - имате над 21 дни до пътуването.

# 463
  • гр.Варна
Ами решихме, че ще летим от София. Организацията ни беше с приятели които от там тръгват, така, че ще пътуваме заедно.
 Това допълнително удължаване на пътя София - Варна - София ми обърка някой планове, ама пренареждам програмата и това е.
От ноември 2023 ни е резервацията и толкова време чакахме да дойде тая почивка, че нищо няма да ме спре да отида на острова. Освен ако и полета от София не отпадне....

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 07:14 от плами76

# 464
Пия кафе с фурми и духом съм още в Тунис.

Фурмите ни ги поръча екскурзоводът Васим в Сахара от фабрика някаква, може да се плаща и в долари/евро по 5 евро килограма, или в динари съответно. Направо на клонче са някои. Преди това по медините не видях от къде може да се купят фурми специално, може и да има, но в самия оазис, тоест хотел в Сахара нямаше. За мен оазис означаваше да спим в палатки сред дюните и като излезем отпред да бъдат налягали камилите. 😅

Искам да кажа нещо за дрехите, което на мен ми беше най-голямото притеснение и може за някого да е полезно. По време на Сахара аз бях с кафтан и шал, които ме пазеха навън от слънцето и без слънцезащита изобщо не изгорях, шалът пази повече от шапка, защото обхваща и врата отзад и отпред. А вътре в автобуса ме пазеха от студ, просто идеалното облекло, още един плюс е че се чувстваш като принцеса с дълга рокля. Видях много хора на Сахара и на екскурзията до Тунис, които изгоряха зверски, защото са по тениска или по-лошо много къса рокля с гол гръб. Това е грешна представа на много хора, че като ти е горещо трябва да се събличаш, като си в Рим като римляните и ще си по-добре.
Като обувки носих едни токчета, едни ниски сандали, чехли за баня и плажа, и аква обувките, които ме спасиха тотално и ми направиха място за фурми, тоест без маратонки, които са закрити и заемат много място.

Общи условия

Активация на акаунт