Тунис/Тема 3/

• 80 279
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • София
T.Valcheva, като те чета, ти препоръчвам да обърнеш внимание на Оман. Пустинята е точно каквато си я представяш - с нощуване на палатки и камилите в близост.

Фурми в Тунис има в супермаркетите и в сувенирните магазини.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:17 от Eiger

# 466
T. Valcheva, фурми на клонка си взехме за нас и за подарък от супермаркет в Хамамет - 500гр за около 3лв с дата на производство седмица по-рано. Екскурзия в пустинята на палатки се предлага и можеш да се възползваш при следващо ходене Wink

# 467
Аз пък ти препоръчвам Саудитска Арабия, знаеш си 😅. Фурмите на клонка в суперите са по левче килото, като вземеш два куфара, се избива цената на визата  😉

# 468
  • Варна и...духом на Босфора
Вълчева, нечетен брой както ги хапваме тук,с и според мюсюлманският закат,1,3,5...., но не прекалявай😄

Сега се върнах от частен тур в столицата и основно Медината там.
Искаха хората междуградски транспорт,да се слеят с местните.
Хубаво, айде Дойчовците- на люаж-6-7 динара до метростанция,след туй три спирки до Медината.
Може който е в Хамамет да се възползва,ако иска,не съм снимала станцията, защото бях упрекната тука наскоро,че разхвърляно пиша излияния- безполезни.
Благодаря на всички, които ми пишат на лични,и на които съм помогнала.

Снощи между двата полуфинала на ФТ на ОИ се къпахме в морето,разкошотия.
Няма водорасли,няма медузи тука в Хамамет.
Но има много изгорели,😄предимно сърби и поляци.Висок,висок фактор слагайте в багажа.

А,снощи докато си купувахме хинди снимах спирката и разписанието на 115- може да се вземе от Хамамет за Ясмин Хамамет,за динар и половина,и обратно ,и да отидете до Nabeul, Набел,за разходка и керамика.

Хинди тук казваме на Fig de berberies,или плодчетата на кактусите,вече сепредлагат,опитайте като идвате,препоръчвам,
Както и Кактусово масло изключителен козметичен продукт,ако все още някой не е разбрал, повечето мисля знаят.
Помолена бях да си напиша отново телефоните,
359896079541- Viber, WhatsApp
+21625994454-Whatsap
Емилия

# 469
redemi, и ти ли живееш постоянно в Тунис като Стоян?

А къде са водораслите и медузите? Наистина беше много чист плажа, поне сутрин, винаги бяхме до обяд и не знам после какво се случва, но едни хора се оплакваха, че имало ''клечки'' в морето от друг хотел.

Съгласна съм за всичко, момичета, и за Оман и Саудитска. Не се оплаквам от Тунис, даже ми е идеално, че имаше и плаж. Просто ми е малко Сахара и най-вече дюните, защото вечерта с камилите е вече залез, духа вятър и няма слънце, а снимките с повече светлина и без шал на главата, когато не духа вятър стават различно, успях да направя само една такава, защото шофьорът на джипа беше така любезен да спре за едно щрак Grinning , разбира се бакшиш за него по-голям имаше. Май хората не им харесваше много много жегата през деня и си искаха в джипа.. не слезнаха, аз бях готова за повече снимки, ама викам айде няма да ги мъча. Затова сега трябва да се върна пак, и да направя клипче с пясъци, да се усети величието на Сахара, че успях само с камили или камениста повърхност.

Какво мислите за снимка с храненето на бебе камилче и най-вече на снимка с пустинната лисичка? Това второто особено не е ли animal abuse? Предвид, че животното е вързано... защо го позволяват, има ли хора, които се снимат с лисичето? Много е гадно, видях как го подмятат вързано... малко като това с мечките, което е било преди при нас, които сега са в Белица.

# 470
Всеки път!Всеки пътвсяка седмица,като видя туй лисиче на Онгжмел да го подмята- марш оттука,пусни животинчето на мира,гълча ги много,слънчаса животното..
На Матмата детето с камилчето има психически проблем,ми разказаха местните,ама въпреки туй,и тя камилка горкана....
И с ястребите също....

Вълчева,то има палатки
На Ксар Гилен има,а има и турове направо на пясъка спят,табуна пекат на огъня,камилките до тебе😊

Засега лятото съм тук и есента малко.

Ето плодчета
4 бройки-2.400 Тнд.
И До тази бройка се спрете, хапнете,после реклама на лопедиум да не стане,ей😄

# 471
  • Sofia
Тунизийския ни гид изрично ни помоли да не се снимаме с лисичетата. Много ги мъчат и умират 😢

# 472
Понеже стана въпрос за медузи - на 31.07 сутринта на плажа на Щайгенбергер - бяха огромни, един местен ги вадеше от водата и ги хвърляше на плажа , сини ,розови -- чак на него му тежаха като ги измъкваше от водата, държеше ги за "шапката" отгоре -аз много се впечатлих, имам ги на клипче, ако някой не вярва - пращам му клипчето Wink

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 23:14 от CarryIna

# 473
Иначе са с красив цвят,гадините,да,Carrylna😊
Имам и аз много клипчета от мин.година.Италианците ми казаха,че след Голфо надолу от брега към Фенинсия хотел почват и на юг отиват.
А има и природозащитници😄
Човека ги изкарва с кепче,с шапка на пясъка,те ги връщат във водата.
Има крем в аптеките,трябва да снимам да ви покажа.

# 474
Медузи и при нас имаше две юни месец сини. Дали някой ги е вадил, или морето ги е изхвърлил, нямам представа.

# 475
Днес ако има в самолета хора за Соль,БельАзур да ми се обадят 😘 на Енфида
Пък и други ако има,😄😘

# 476
Момичета, знаете ли дали при Абакс при неосъществена екскурзия има някаква процедура за връщане на парите, защото посредникът ни.. естествено няма никаква представа, че дори не се е осъществила, нито как стават нещата.
Апропо на място е по-удобно да се резервират екскрзиите, защото ти казват кой ден са и горе долу какво представлява, съответно си правиш сметката дали ти е удобно, и ако нещо съвпада не го резервираш - както в случая.

# 477
  • Beyond the Frontiers
Ами ако сте с читав агент, той ще ви ги каже тези неща... Освен, че всяка година има минимум 2 обучения за Тунис и програмите им, пускат и поне 3-4 дати за инфотурове, на които освен хотелите се ходи на всички екскурзии.
Парите се връщат на клиент на 100%. Само информирайте агента си, а той Абакс. То така е при всички фирми на практика.
Обикновенно за 2-3 работни дни се получават.

# 478
Информирахме, но казаха че са учудени, че не се е осъществила, и че ако получат пари ще ни ги върнат. 😂
Няма да си развалям настроението с тях, още ме държи емоцията.

А нашият гид в Шебика колко беше красив ех, бербер. 😍

# 479
CarryIna,благодаря ,че споделихте мнението си за хотел “Steigenberger marhaba” ,много исках да го посетя за миналата Нова година и имах резервация за него ,но 5дни преди датата на отпътуване ни съобщиха  от Абакс ,че е overbooking.В последния момент успях да намеря свободен апартамент в “Iberostar diar el Andalous”и с помощта на собственика на Абакс бе направена резервация за него .От това ,което пишете за “Steigenberger Marhaba”излиза ,че максимата”всяко зло е за добро”
е много точна в нашия случай ,защото всичко в “Iberostar diar el Andalous “беше на много високо ниво.Храната беше много разнообразна с много риба и морски дарове.Чистота ,много любезен и отзивчив персонал ,анимация….Но не съм се отказала да посетя и Щайгенбергер ,В  Египет бях  в хотел от тази верига и всичко беше на много високо ниво ,затова ще Ви бъда благодарна ,ако споделите още лични впечатления от хотела ,може и на лични.Благодаря !

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 00:41 от Lilac66

Общи условия

Активация на акаунт