Тунис/Тема 3/

• 80 165
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте , моля за информация каква температура на въздуха и на морската вода следва да се очаква в Тунис през 29-30.10.2024 , края на октомври , началото на ноември ?

Организирахме се две семейства и докато уредим отпуснки и т.н. да съвпадат изпуснахме полетите за 16 и 23.10 ....

Мнение за хотел Splash World Venus Beach Standard 4* - спряли сме се на него заради аквапарка за децата

Благодаря

# 481
Потърсете в Гугъл температурата в Тунис през този период и ще видите различни статистики , по които можете да се ориентирате.

# 482
Здравейте , моля за информация каква температура на въздуха и на морската вода следва да се очаква в Тунис през 29-30.10.2024 , края на октомври , началото на ноември ?

Организирахме се две семейства и докато уредим отпуснки и т.н. да съвпадат изпуснахме полетите за 16 и 23.10 ....

Мнение за хотел Splash World Venus Beach Standard 4* - спряли сме се на него заради аквапарка за децата

Благодаря
За мен НЕ става за плаж.

# 483
  • Beyond the Frontiers
Това са обикновенно последните дати и по не предните две години не съм имала оплаквания, че не става за плаж.

Nikol, има места и за предходни дати.

# 484
  • Варна и...духом на Босфора
В сряда,7.08
И 14.08 полетите на Емералд излетяха и кацнаха по разписание,даже на 14.08 с 10 мин.по- рано на Енфида😁 кацането.

# 485
Сега преглеждам снимките и виждам още доста, които не съм ги видяла тогава, заради жегата в някаква степен просто снимахме и не гледахме какво правим. И си мисля колко ли би било страхотно, ако пуснат за Тунис една нощувка при берберите. Естествено със заплащане, може и по-скъпо фиксирано за туристи, но вечерта под звездното небе всички да се съберат в двора и да има песни, може да свирят на някой инструмент типичен, да разказват историята на рода си и за селото, докато пием чай, а на сутринта да ядем закуска приготвена от тях и тогава да си ходим, бих платила много пари за това. Сега като мисля сякаш берберите оставиха най-траен отпечатък у мен и супер емоциоанален и мил спомен от техния дом, не мога да повярвам, че ни пуснаха, дори докато пътувахме с автобуса и вече знаехме, че ще има посещение на берберски дом мислих, че става дума за къща превърната в музей за туристи.
Ако направят полета 10-11 дена, още два дни да прибавят ще стигне 1 нощувка при бербери, 2 в Сахара и останалото има и за плаж, и за медини. 🥰 А може и още един ден, да имаш 2 дни за почивка на плажа след Сахара, тъкмо да ползваш и следващите събота и неделя. 😆

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 16:29 от T.Valcheva

# 486
  • Sofia
Има местни фирми организират с нощувка в лагер в пустинята, ама не помня имаше ли закуска с бербери

# 487
  • София
В сряда,7.08
И 14.08 полетите на Емералд излетяха и кацнаха по разписание,даже на 14.08 с 10 мин.по- рано на Енфида😁 кацането.
И ние летяхме на 07.08 към Тунис и на 14.08 обратно. Всичко беше Ок. Все пак е добре, че след като Bulgaria Air не могат да осигурят самолет то да ползват такъв на Bul Air, B 737-300. По-добре късно отколкото никога.

# 488
  • Beyond the Frontiers
Те си помагат, ама самолетите са някаква ограничена бройка и в пик сезон не винаги има как да се заменят.

# 489
В момента о. Джерба предлага ли се като дестинация от България? Има ли полети от София?

# 490
  • Beyond the Frontiers
В момента о. Джерба предлага ли се като дестинация от България? Има ли полети от София?
Стартират в края на месеца.

# 491
Стартират в края на месеца.

Благодаря.

# 492
  • След завоя в дясно
Привет,
Имам няколко конкретни въпроса, ще се радвам ако някои може да хвърли светлина Simple Smile
Bolt ли е най-масовия апп за таксита или има и други?
Каква карта за интернет ще препоръчате да се закупи от там?
Хотела ни е близо до Сус и това ще е отправната точка:
- какво е типичното ястие за района и Тунис, което препоръчвате да се опита? Както и десерт/ чай (четох за чай с кедрови ядки). Има ли заведение в или около Сус, което да препоръчате?
Четох, тук препоръчвате  Nabeul за керамика, не съм сигурна, че ще успеем да стигнем до там, дали има някъде близо до Сус?
Каква хариса като марка ще ми препоръчате? Искам да взема и лютива и не толкова.
Също така за маслото от кактус, как да избера качествено?

# 493
Здравейте, планираме почивка в Тунис за края на септември (с полет от Варна)- моля за препоръки за дестинация, хотел, екскурзии, всичко....
Благодаря на всички отзовали се !

# 494
  • София
Здравейте,
Аз пътувам за о. Джерба на 26.08 и сме запазили в хотел SIMBA CLUB - Vincci Dar Midoun Premium през АРА тур. Моля ако някой е бил в този хотел да каже какво да очаквам. Също така искам да питам следното:
От летището има ли от къде да си взема карта за интернет?
Заслужава ли си да си платим обиколна екскурзия на острова (127 лв. на човек)? Има ли нещо интересно което ще видим или е по-добре сами да си потърсим такси и да обиколим близките градове?
Трудно ли ще се оправим с такситата? От хотела до града е ок (защото от хотела ще ми съдействат), но от града до хотела?
Как е по добре - екскурзиите от тук ли да ги платя или там на място е по-добре.
Всичко допълнително, което споделите ще ми е от полза.

P.S. Отиваме там за първи път и сме семейство с тинейджър на 16 г. и подрастващ на 12 г.

Общи условия

Активация на акаунт