ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 084
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Не знаех,че може вит Ц, докато сме бременни,аз имам екстракт от ДМ, изключително добро. Разтваря се във вода, много е ефективно.И по някаква случайност е тук, на село...Аз съм казала на майка ми,сестра ми и две-три приятелки.

# 646
Аз се чувствам ужасно дебела и подута, ама отстрани май не личи много. Хич не ми се пие кафе вече, а пък трудно ставам сутрин. Като цяло не се чувствам добре, че ми липсва движение и пропускам фитнеса, ама не мога да си представя в момента да тренирам с това гадене и виене на свят. Трябва май спешно да измисля нещо по-леко засега за тренировки или да започна да се разхождам повече в обедната почивка. Аз казах на една колежка и две приятелки, с които се видяхме, ама на майка ми и на детето не смеем да кажем още. Разберат ли те, целият свят разбира. Grinning

# 647
Здравейте, момичета! Обикновено рядко пиша във форума, но от самото начало ви чета и реших да се включа и аз. Simple Smile Втора бременност ми е, имаме батко на 5г. По приложение го дава, че съм 7+4 и термин 29.10, но на първия преглед, когато трябваше да съм 6+2, докторът каза, че отговаря за 5г.с и предполага късна овулация. Но и аз така предположих още като видях първото ЧХГ. Следващият ми преглед е на 27.03 и тогава се надявам да чуем и сърчице. Относно симптомите - нямам нито гадене, нито съм повръщала. Гърдите ми са станали двойни, подута съм ужасно и коремът започва да ми личи.. но аз си имам малък корем като наследство още от първата бременност. Почти постоянно съм гладна и бързо се уморявам. Първият път раждах в София и тогава ми беше доста по-лесно със следенето на бременността, избор на д-р за ФМ и т.н. Сега вече не живеем в София и съответно съм в голяма дилема при кого да запиша час за ранната фетална, ако всичко е наред дотогава. Някой има ли мнение за д-р Чучумишев, д-р Ивелина Димитрова /Марковс/, д-р Елена Павлова /Марковс/? Или някой друг от когото сте доволни?

# 648
Момичета, снощи имах леко кафяво зацапване на тоалетната хартия след като пишках. Еднократно се случи и оттогава няма нищо. Нямам болки или нещо друго притеснително, Според вас трябва ли да отида в спешното?
Щом е било кафяво и еднократно, мисля, че няма страшно. Имаш ли някакви болки? Може да е от разтягането на матката. Аз също имах кафяво зацапване и то в продължение на цял ден, точно след прегледа за установяване на бременност, всичко беше наред после. Мисля, че ако зацапването е продължително или стане чиста кръв, тогава е приреснително.

# 649
Дрийм, аз може и да параноясвам по темата, но бих отишла да ме видят за всеки случай. Ако има нещо - да се реагира навреме, ако няма - да съм спокойна.
Добре дошла, мамаБеър! Леко и успешно бременеене!
Със събуждането, аз съм влязла в някакъв особен режим. Вечер след работа моментално заспивам - дълбоко и непробудно, спя няколко часа и ставам, защото съм гладна или ми се пишка. После докато си легна пак е голяма мъка, и сутрин ставам трудно и винаги недоспала. А понякога ми се спи и не мога да спя... Усещам си ритъма доста разместен, а тепърва ще се разместват нещата 😁
За казването - не сме казвали на никого. На роднините ще е след като излязат резултатите от пренаталния, на работа - също. Само на една колежка и на една приятелка мисля да кажа преди това. Малко по малко започвам да си подготвям хендоувъра, даже и без да знае началството за бременността ми 😁 а за приятелката, толкова рядко я виждам, а ми се иска да й кажа наживо, че ще се възползвам като я видя след две седмици.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 10:06 от Moonlit

# 650
Момичета, снощи имах леко кафяво зацапване на тоалетната хартия след като пишках. Еднократно се случи и оттогава няма нищо. Нямам болки или нещо друго притеснително, Според вас трябва ли да отида в спешното?

Според мен отиди да те видят. Не искам да ти разказвам моя история преди години с такова едва забележимо кафяво зацапване. Аз отидох на момента и изобщо не съжалявам. За твое успокоение дори отиди.

Относно това дали околните знаят....
Понеже казахме и на племенниците ми (5г и 2г), вече всички стари колеги в предишната ми работа знаят. В малко населено място е и ще се разчуе скоро доста повече......Затова и мисля да съобщя в понеделник на моя ръководител...да чуе от мен😀

# 651
Аз се чувствам ужасно дебела и подута, ама отстрани май не личи много. Хич не ми се пие кафе вече, а пък трудно ставам сутрин. Като цяло не се чувствам добре, че ми липсва движение и пропускам фитнеса, ама не мога да си представя в момента да тренирам с това гадене и виене на свят. Трябва май спешно да измисля нещо по-леко засега за тренировки или да започна да се разхождам повече в обедната почивка. Аз казах на една колежка и две приятелки, с които се видяхме, ама на майка ми и на детето не смеем да кажем още. Разберат ли те, целият свят разбира. Grinning

mommy22, напълно споделям чувствата ти и аз съм подута и чакам малко да се поуспокоят гаденето и прилошаването за да започна с разходки и йога. Взела съм си и една фитнес топка…, но засега единствено тренирам с лъжицата. Не, че ми е толкова голям апетитът, но преди не закусвах и често си правих лечебно гладуване, а сега и малко да закъснея с някои от трите си хранения и започва едно гадене и прилошаване🤢.
Аз успях да си запазя час при препоръчан доктор - Симона Анжел имам час за 09.04 за ФМ и да направим картон за жк. Предната докторка ми пусна при първия преглед цитонамазка, щитовидна жлеза, урина, витамин Д, пкк, и кръвна захар. За цитонамазката ще чакам до 01.04, а всичко друго излезе и е добре само вит.д е на долна граница, но с разходки ще си дойде на мястото предполагам.

мамаБеър, добре дошла и лека бременност!

Хубав ден на всички и все по-малко неприятни симптоми ви пожелавам!

# 652
Сега съм в 9 г.с. На работа знае началството с ЧР, защото тя ми обработи болничния като имах кървене. Реално след като чухме сърчицето в 7 г.с. казах на пряката ми началничка.
Още преди сърчицето казах на близка приятелка, беше за кратко в България и се видяхме семейно с мъжете (без децата) и на сестра му. Мама и приятелят й знаят от деня, в който аз си направих кръвен тест. И наши близки приятели научиха на 3.03. Тя директно ме пита бременна ли съм и само потвърдих. Ама винаги като се съберем пием, дори и 20 мл да е, а аз категорично отказвах на поканите й узото.
И списъкът свърши. На всеки друг все не ми се струва подходящ момента. Вероятно в 4-тия ще кажа, ако не ми проличи по-рано. В момента гърдите ми са двойни и правят впечатление. Преминах на сутиен без подплънки и така  към момента се справям.
С теглото съм леко нагоре. Сутринта се теглих, от 2 дни спря повръщането и го отдавам на това. Ама те първа числото ще се увеличава. Леко ме притеснява, че почвам +4 от предишната бременност, ама ... тъй ще е. И годините са повече.

# 653
Moonlit, Isibel благодаря! Аз съм казала на нашите и на две много близки приятелки. За свекърите ще изчакаме поне да чуем сърчице, а за шефовете - има време. Ако всичко е наред, живот и здраве, като мине заветната 12 седмица ще кажа. И аз като Moonlit имам много близка приятелка, с която не се виждаме толкова често и ми се иска на живо да кажа. А притеснявате ли се да споделите за бременността пред двойки /близки хора/, за които знаете, че имат репродуктивни проблеми? Знам, че когато са близки хора, не би следвало да има от какво да се притесняваме, но на мен честно казано, малко ми е свито, тъй като при нас почти веднага стана... Разбира се, че всичко е строго индивидуално и не би следвало да се чувствам виновна по някакъв начин, но все го има това тягостно усещане.
И още нещо, което ме терзае - как протече вашия първи преглед? За пръв път ходя при въпросния доктор, светило уж в нашия град. При мен беше буквало за 5мин - прегледа ме само с коремен ехограф, видя се сакчето и едва забележимо мехурче /като за 5 г.с./. При нужда да пия Но Шпа /знам го от първата бременност/, да приемам фолиева киселина и за диета, алкохол и цигари нямало нужда да говори, тъй като ми била втора бременност /видя белега от предното секцио/. Разбирам, че е първи преглед, но ме смути, че първоначално не ме попита първа бременност ли ми е, втора ли е.. имам ли загуби, имам ли оплаквания, имам ли придружаващи заболявания. Буквално нищо. А нямам такъв спомен от първата бременност - още първият преглед тогава беше с вагинален, по стечение на обстоятелствата имах и леко кървене и всичко беше супер подробно. И бях супер спокойно тогава, защото имах зелена светлина от доктора да му пиша/звъня по Вайбър винаги при нужда. А сега съм малко като в небрано лозе. Решила съм да дам втори шанс на въпросния доктор, но затова и питах за София за ФМ, тъй като нямам намерение да си правя експерименти в нашия град... Като цяло обмислям и ако от втория преглед не съм очарована да търся варианти даже за следене и в София.

# 654

mommy22, напълно споделям чувствата ти и аз съм подута и чакам малко да се поуспокоят гаденето и прилошаването за да започна с разходки и йога. Взела съм си и една фитнес топка…, но засега единствено тренирам с лъжицата. Не, че ми е толкова голям апетитът, но преди не закусвах и често си правих лечебно гладуване, а сега и малко да закъснея с някои от трите си хранения и започва едно гадене и прилошаване🤢.
Аз успях да си запазя час при препоръчан доктор - Симона Анжел имам час за 09.04 за ФМ и да направим картон за жк. Предната докторка ми пусна при първия преглед цитонамазка, щитовидна жлеза, урина, витамин Д, пкк, и кръвна захар. За цитонамазката ще чакам до 01.04, а всичко друго излезе и е добре само вит.д е на долна граница, но с разходки ще си дойде на мястото предполагам.

мамаБеър, добре дошла и лека бременност!

Хубав ден на всички и все по-малко неприятни симптоми ви пожелавам!

Извинявай, че така питам, но от Варна ли си?
Пак започнаха да ме болят гърдите Joy. Много съм доволна.
Иначе съм казала на доста близки хора, включително на шефа ми. Но на голяма част от семейството все още не съм. Трудно ми е да пазя такива големи неща, който се случват в живота ми. Работя в още едно училище, но там ще изчакам максимално преди да кажа.
Добре дошла МамаБеър и леко бременеене.
Искам да ти кажа, че доктора, при който ходя изобщо не е разговорлив. Само каза за фолиевата киселина и витамините, но му имам доверие и до 12 седмица ще ходя при него.
Другата дакторица беше по разговорлива, но долу горе като при теб - витамини, храна и цигарите. Прегледа беше 10-та минути.

# 655
Моите прегледи са доста подробни. При репродуктивния лекар говорим само за текущото, защото ми знае историята, но сега като прокървих и ходих на преглед (при него ще ми е и ЖК) вероятно 30.минути бях в кабинета. Говорихме от предходни операции, бременност през това къде още ходя на преглед, къде ще ходя на фетална и прочие. Той тъкмо се беше върнал от един симпозиум. Доста лекари от страната познава в АГ средите. Не спира да чете и да се развива. Това е една от причините да се насоча към него, защото първата бременност беше много рискова и искам добър специалист, ако нещо отново се усложни. Първият път раждах в София. Този път обмислям в Бургас, ако всичко протича нормално. Иначе пак си стягам багажа и се изнасям.

# 656

Извинявай, че така питам, но от Варна ли си?
Пак започнаха да ме болят гърдите Joy. Много съм доволна.
Иначе съм казала на доста близки хора, включително на шефа ми. Но на голяма част от семейството все още не съм. Трудно ми е да пазя такива големи неща, който се случват в живота ми. Работя в още едно училище, но там ще изчакам максимално преди да кажа.
Добре дошла МамаБеър и леко бременеене.
Искам да ти кажа, че доктора, при който ходя изобщо не е разговорлив. Само каза за фолиевата киселина и витамините, но му имам доверие и до 12 седмица ще ходя при него.
Другата дакторица беше по разговорлива, но долу горе като при теб - витамини, храна и цигарите. Прегледа беше 10-та минути.

Да, от Варна 🙂.

# 657
Да обясня, че да не изглежда странно - имам бивша съученичка която се казва Симона Анжел и е АГ във Варна. И като прочетох си викам "Света е малък".
Зависи от човека и наградата му. Важното е, да имаш доверие на доктора.
Точно във форума четох за моя репродуктивен - лошо отношение, не си разбира от работата и т.н. А аз останах много доволна.

# 658

Ние казахме на моите родители, на брат ми и на зълва ми. Но бях на легло цял ден с леген до главата и нямаше как да скрием. 😄

# 659
За казването в по-специфични ситуации, ние сме от двойките на които отне много дълго време да забременеят, и по това време бях напълно ок с хубавите новини за бременности на близки хора, с едно по-специално изключение, и не съвсем ок с новините на по-далечни хора, които незнайно защо ме натъжаваха. Сега съм в обратната ситуация защото много близки приятели, които също опитват от известно време, загубиха бременност преди месец. Девойката вървеше две седмици преди мен и сега въобще не знам как да подходим. Много са близки и ще са сред първата вълна споделяния, но вероятно ще ги подготвим предварително, когато сме планирали да казвам.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 12:12 от Moonlit

Общи условия

Активация на акаунт