Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на болничния отпуск и уволнението?
Какви са препоръчителните дози витамин D по време на бременност?
Какво е Пролутекс и Утрогестан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на болничния отпуск и уволнението?
-
Какви са препоръчителните дози витамин D по време на бременност?
-
Какво е Пролутекс и Утрогестан?
-
Какви са правата на бременната жена в България по отношение на уведомяването на работодателя за нейната бременност?
-
Какви са обичайните симптоми на ранна бременност и как да се справим с тях?
Втора бременност ми е, имаме батко на 5г. По приложение го дава, че съм 7+4 и термин 29.10, но на първия преглед, когато трябваше да съм 6+2, докторът каза, че отговаря за 5г.с и предполага късна овулация. Но и аз така предположих още като видях първото ЧХГ. Следващият ми преглед е на 27.03 и тогава се надявам да чуем и сърчице. Относно симптомите - нямам нито гадене, нито съм повръщала. Гърдите ми са станали двойни, подута съм ужасно и коремът започва да ми личи.. но аз си имам малък корем като наследство още от първата бременност. Почти постоянно съм гладна и бързо се уморявам. Първият път раждах в София и тогава ми беше доста по-лесно със следенето на бременността, избор на д-р за ФМ и т.н. Сега вече не живеем в София и съответно съм в голяма дилема при кого да запиша час за ранната фетална, ако всичко е наред дотогава. Някой има ли мнение за д-р Чучумишев, д-р Ивелина Димитрова /Марковс/, д-р Елена Павлова /Марковс/? Или някой друг от когото сте доволни?
. Много съм доволна.