Лещи за очи - 9

• 26 407
  • 351
  •   1
Отговори
# 285
Сина ми се научи от клипчета,които ни изпратиха от Lensin. Много добре обяснени бяха.
За съжаление не ги пазя.

Ето насоките. Клипчетата са сложени катo линкове в статиите:

https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D … D0%B5%D1%89%D0%B8

https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D … D0%B5%D1%89%D0%B8

https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/pochistvane-na-kontaktni-leshti

и еднo клипче с български voice over:
https://youtu.be/273Go6W6_KA

# 286
Здравейте,моля за съвет.Това е рецептата ми за очила,казаха ми да поръчам лещи с -0,75 за двете очи.Взех TopVue Daily for Astigmatism с параметри Диоптъp (PWR): -0.75 Цилиндър(cyl):-0.75 Ос(ax): 180° Кривина: 8.70 Диаметър:14.50. Пробвах ги,на моменти виждах,но през повечето време беше размазано и през цялото време ми дразнеха долните клепачи.Въпросът ми към по-запознатите е мога ли взема нормални лещи с диоптър -0,50,както ми е по рецептата за очилата или задължително трябва да са за астиматизъм и да са с разлика 0,25.Насочила съм се към Dailies TOTAL1. Благодаря предварително!

# 287
Слагате ли изкуствени сълзи?

# 288
Слагате ли изкуствени сълзи?

Не,не съм слагала нищо.

# 289
Опитайте да ползвате.При мен има изсушаване и се налага.Дори без лещи.

# 290
  • пустинята Гоби
Аз нося лещи, които не ми коригират астигматизма, така че принципно и Вие може да пробвате с обикновени лещи -0,5.

# 291
Здравейте,моля за съвет.Това е рецептата ми за очила,казаха ми да поръчам лещи с -0,75 за двете очи.Взех TopVue Daily for Astigmatism с параметри Диоптъp (PWR): -0.75 Цилиндър(cyl):-0.75 Ос(ax): 180° Кривина: 8.70 Диаметър:14.50. Пробвах ги,на моменти виждах,но през повечето време беше размазано и през цялото време ми дразнеха долните клепачи.Въпросът ми към по-запознатите е мога ли взема нормални лещи с диоптър -0,50,както ми е по рецептата за очилата или задължително трябва да са за астиматизъм и да са с разлика 0,25.Насочила съм се към Dailies TOTAL1. Благодаря предварително!
Здравейте. Трябва да поръчате лещи с диоптър -0.75, но БЕЗ астигматизъм. Понеже производителите не произвеждат лещи с цилиндър под -0.75, при Вас трябва да се направи т.нар "сферичен еквивалент". Това означава, че половината от стойността на цилиндъра се добавя към сферата. По този начин при толкова ниски цилиндри, не губите от зрителната острота. Ако не направите сферичен еквивалент, лещите ще са Ви "слаби". Стойностите, които Вие сте поръчали са прекалено високи и рискувате главоболие, освен това, че не виждате добре с тях,
Dailies Total 1 e страхотен избор. Тук можете да видите най-изгодното предложение на пазара в момента:

https://lensin.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … s-total-1-30-pack

Можете да тествате тези от малката кутия, преди да отворите голямата.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 22:50 от I know about lenses

# 292
Здравейте! Търся активен код за намаление в някой от сайтовете за лещи?

# 293
  • София

код: 10OFF на всичко,  до 22. 4. 2025

# 294
  • София
Здравейте! Някой дали има опит с офталмолозите в Токуда? Търся добър офталмолог за преглед и определяне на диоптрите за лещи и за очила.

# 295
  • софия
Ох, нямам опит, но се обаждам по друг повод, чудех се къде да питам.
Моят любим доктор Владимир Баков е напуснал Св София, изглежда е сменил и телефона. От клиниката естествено не дават инфо къде е отишъл
Ако сте попаднали на него някъде, моля кажете!!!

# 296
Ох, нямам опит, но се обаждам по друг повод, чудех се къде да питам.
Моят любим доктор Владимир Баков е напуснал Св София, изглежда е сменил и телефона. От клиниката естествено не дават инфо къде е отишъл
Ако сте попаднали на него някъде, моля кажете!!!

В момента в Света София имате блестящ офталмолог и контактолог - д-р Радина Киркова. Потърсете я, няма да съжалявате.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 17:08 от I know about lenses

# 297
Здравейте.
Нося очила от 16-годишна,вече 30 год. Първоначално ги носех само за четене,после се появи астигматизъм и ми казаха да ги нося постоянно,преди 2 год се наложи да правя прогресивни...няма да обяснявам колко ми беше трудно да свикна( все още особено като ходя да пазарувам изпитвам дискомфорт).
Но проблема е друг, имам крив нос с гърбичка, точно където са наносниците и вечер направо е рана,зачервено, боли....
Та вчера ходих да си взема първите лещи в живота ми. Показаха ми как да ги сложа,обиколих един час из близките магазини,върнах се в оптиката ,свалих ги.
След обед в къщи вече сама ги сложих,постоях 3-4 часа , едната свалих без проблем,но с другата се измъчих малко и днес окото е малко зачервено.
Изгледах клипчета в темата и  се надявам ,че с времето ще свикна.
Но с лещите виждах доста по- зле отколкото с очилата. Сякаш на моменти виждах зле,после малко по- добре...но далеч от това , което съм свикнала с очилата.
Моля , ако има някоя от вас с прогресивни лещи да сподели как е . Всякакви съвети и насоки ще са ми от полза.
Възможно ли е с прогресив и астигматизъм да се живее без очила?Blush

# 298
Нося очила прогресив и мултифокални лещи, но с пренебрежим астигматизъм и нямам никакви проблеми.Даже с лещите виждам по-добре.
Но знам, че има нужда от време за привикване.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 13:08 от ДХ3

# 299
Здравейте.
Нося очила от 16-годишна,вече 30 год. Първоначално ги носех само за четене,после се появи астигматизъм и ми казаха да ги нося постоянно,преди 2 год се наложи да правя прогресивни...няма да обяснявам колко ми беше трудно да свикна( все още особено като ходя да пазарувам изпитвам дискомфорт).
Но проблема е друг, имам крив нос с гърбичка, точно където са наносниците и вечер направо е рана,зачервено, боли....
Та вчера ходих да си взема първите лещи в живота ми. Показаха ми как да ги сложа,обиколих един час из близките магазини,върнах се в оптиката ,свалих ги.
След обед в къщи вече сама ги сложих,постоях 3-4 часа , едната свалих без проблем,но с другата се измъчих малко и днес окото е малко зачервено.
Изгледах клипчета в темата и  се надявам ,че с времето ще свикна.
Но с лещите виждах доста по- зле отколкото с очилата. Сякаш на моменти виждах зле,после малко по- добре...но далеч от това , което съм свикнала с очилата.
Моля , ако има някоя от вас с прогресивни лещи да сподели как е . Всякакви съвети и насоки ще са ми от полза.
Възможно ли е с прогресив и астигматизъм да се живее без очила?Blush

Можете ли да покажете рецептата за очила? Имате ли нова рецепта - от последния месец? В кой град сте, за да Ви насоча към специалист (ако има такъв)? Напасването на мултифокални лещи е процес. Малко са оптиките, в които има специалисти, способни да го направят.

Общи условия

Активация на акаунт