Лещи за очи - 9

• 26 438
  • 351
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Сина ми се научи от клипчета,които ни изпратиха от Lensin. Много добре обяснени бяха.
За съжаление не ги пазя.

# 271
И моите лещи са с два диоптъра по- малко. Лекарката ми обясни, че това е така , защото се слагат директно на очите и натоварват зрението.

# 272
И моите лещи са с два диоптъра по- малко. Лекарката ми обясни, че това е така , защото се слагат директно на очите и натоварват зрението.
От 13- годишна до миналата година, почти 35 г съм носила меки лещи и винаги диоптъра е бил с 2 по-малък от очилата.
Научих се да ги махам в Очна болница гр.Варна.  По него време имаше специален кабинет за целта.  Дълго време си пазех кръглото огледало, защото знаех къде да погледна и лещата да остане между пръстите ми.

# 273
Най-добре е да се посети лекар, който да изчисли диоптъра и даде начални указания. При мен пък диоптрите са + 1, та зависи.

# 274
  • София
На сина ми лещите са с -0,25 по- малки от очилата му.

# 275
Димис предполагам е била с висок диоптър и за това разликата от два диоптъра е била нормална за нея.
Моето късогледство е между 2-3 диоптъра и разликата с лещите никога не е била повече от 0.50. Така от около 35 години.
Футболистчето да слага лещи, ще му е много по- ясен погледа когато следи топката😉

# 276
Да, аз бях с висок диоптър.  Когато започнах да не виждам и с лещи си направих операция за вътреочни лещи.  Имам последици обаче от толкова години носене на лещи.

# 277
Здравейте, включвам се и аз с няколко въпроса за лещи. Нищо не ми е ясно по темата и затова се надявам тук да ми помогнете. Синът ми е с късогледство ЛО -1,5 и ДО -1, на 14 години е. Тъй като тренира активно и всекидневно футбол, не ползва очила за тренировки, но има желание да слага лещи. Лекарката му препоръча ежедневни. Видях назад в темата линкове с описание, как се слагат и свалят, ще му ги изпратя да ги прочете и разгледа подробно. Моля за съвет каква марка да купим и нужно ли е да са ежедневни или може да вземем и месечни. Какво друго трябва да му осигуря? Контейнери, разтвори,  капки? Надявам се да се научи бързо, как да си ги слага и да са му удобни. Благодаря предварително за помощта.

Здравейте. Ще засегна три точки:

1. При диоптри за очила -1.50 и -1.00, лещите остават със същите параметри, без значение дали ще се спрете на Biofinity или Total30. Диоптърът, не е толкова висок, за да се изчислява вертексна корекция.

2. Еднодневните лещи са изключително добър избор по отношение на хигиената и минимизиране на рисковете. С тях няма нужда от разтвори и почистване и при всяко слагане ще има в очите си нови и чисти лещи. При едномесечните трябва да има разтвор за почистване и контейнер. Ако носи лещи до 4 дни седмично, еднодневните излизат също толкова изгодни, колкото едномесечните. Пример: Най-високият клас еднодневни лещи DAILIES TOTAL1 ще струват 127.75 лв (за 70 лещи - 35 от единия и 35 от другия диоптър). Това прави 3.65 лв за чифт. Следващите в скалата - Precision1: 95.70 за 70 лещи - 2.73 лв за чифт. Ако съпоставите с цената на едномесечните + разтвори излиза следното: ако носи лещи до 4 дни седмично, разходът за Precision 1 e по-малък от разхода за чифт TOTAL30 + разтвор и равен на разхода за чифт Biofinity + разтвор. Просто преценете колко често ще носи, предвид факта, че не е добра идея едномесечни лещи да се държат след изминаването на срока, дори да ги е слагал само 10-15 пъти.

3. Относно сайтовете и изгодните оферти. Видях по-надолу сравнение между офертите на Lensin и Alensa. Споделям няколко извадки:

TOTAL30:

Lensin: 1 бр леща -  17,80 лв (преди отстъпката от 5 %)
Alensa: Не предлага на брой

Lensin: 3 бр + 1 бр (подарък от същия диоптър) - 48,49 лв или 12,12 лв/леща (преди отстъпката от 5 %)
Alensa: 3 бр - 49,89 лв или 16,63 лв/леща

Lensin: 6 бр + 2 бр (подарък от същия диоптър) - 77,89 лв или 9,74 лв/леща (преди отстъпката от 5 %)
Alensa: 6 бр - 78,79 лв или 13,13 лв/леща

DAILIES TOTAL1:

Lensin: 30 бр + 5 бр (подарък от същия диоптър) - 63,80 лв или 1,82 лв/леща (преди отстъпката от 5 %)
Alensa: 30 бр - 66,79 лв или 2,23 лв/леща

PRECISION 1:

Lensin: 30 бр + 5 бр (подарък от същия диоптър) - 47,85 лв или 1,31 лв/леща (преди отстъпката от 5 %)
Alensa: 30 бр - 47,79 лв или 1,59 лв/леща

Alensa може да поддържа в наличност по-специфични и високи диоптри от лещи за астигматизъм, които често са с предварителна поръчка в Lensin, но за да се компенсира това изчакване, вторите предлагат бонус към кутийките от 3 или 6 броя - допълнителна леща или малък разтвор с контейнер.

P.S: Много често лекарите допускат грешки в преизчислението на стойностите за очила към стойностите за контактни лещи. Полезно би били да се придържат към официалните калкулатори на ALCON и COOPER VISION, но често нямат време да го правят, а понякога разлика от +/- 0.25 може да попречи на оптималното зрение с лещите.

За повече информация, можете да пишете на лично.

# 278
Здравейте! Аз имам въпрос към носещите твърди лещи - на колко време ги сменяте и от къде поръчвате? И още нещо - доста често ми се случва към средата на деня да ми се замъгляват, сякаш се зацапват. Свалям, почиствам ги и са ок. Някой има ли подобен проблем и на какво може да се дължи?

# 279
Аз ползвам тези от клиниката на Клокотница, но лекарката ми напусна оттам и ще поръчвам през нея вече. Иначе ги има и по сайтовете, като посредник.
Случвало ми се е така да се замъгляват и ги слагам в един специален разтвор с ензимни таблетки да се изчистят за един ден и после нямам проблеми.

Така изглеждат таблетките
https://optibox.bg/product/enzimni-tabletki-avizor-enzyme-10br

# 280
Оооо, много благодаря, ще потърся тези таблетки, не съм ползвала досега. Иначе и аз нося от много години лещите на Клокотница. Поръчвам ги по телефона на регистратурата и ми ги изпращат по Спиди.

П.п. Поръчах си таблетките, но моля да споделите има ли значение в какъв разтвор трябва да се сложат? Вие кой ползвате?

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 18:37 от Gorda mama

# 281
Аз ги разтварям във вода, нища специално. Слагам си минерална де, че нашата вода от чешмата в Перник не става за нищо.

# 282
Таблетките за почистване винаги съм разтваряла в разтвора за съхранение. 
Последно ползвах разтворите, съдържащи водороден прекис,  почистваха идеално,  но лещата трябва да престой поне 6 ч.

# 283
За съжаление тези таблетки  ги намерих само в един сайт, но днес ми върнаха имейл, че вече не са налични Disappointed

# 284
  • София
https://www.leshti.bg/

Отстъпката е валидна до 10. 4. 2025.
 код за отстъпка MULTITORIC15

Общи условия

Активация на акаунт