Лещи за очи - 9

• 29 615
  • 410
  •   1
Отговори
# 360
Каква е разликата между Total 1 и Precision 1?
Ами различни материал, кривина, диаметър, кислородна пропускливост и водно съдържание. Иначе и двата модела са дневни лещи с воден градиент.
Ох, нямам опит, но се обаждам по друг повод, чудех се къде да питам.
Моят любим доктор Владимир Баков е напуснал Св София, изглежда е сменил и телефона. От клиниката естествено не дават инфо къде е отишъл
Ако сте попаднали на него някъде, моля кажете!!!

Много късно го виждам и вероятно вече сте си намерили информацията, но понеже и на мен ли е любим и за доста сериозни неща ходя при него, сега има кабинет в Младост, пада се горе долу срещу The Mall, има го в Супер док (там е даден точен адрес, телефон и възможност за записване на час). В новия му кабинет си има и съответната много добра апаратура.

Бих искала да попитам нещо друго - аз от години си ходя с все едни и същи лещи - 38% ВС, от Клоотница, най-простите. Водят се годишни, но ги сменям на 6 месеца. Понеже сега има месечни, че и дневни, се чудя- дали е нужно да опитам с тях, или да си карам с тези, с които съм свикнала? Те вредят ли? Ще питам и д-р Баков, не бях се сещала, защото при него ходя за други проблеми.
Тези лещи от Клокотница, доколкото съм разглеждала са с много ниска кислородна пропускливост, което е вредно за очите. Също е много по-хигиенично и с по-малка опасност от инфекции лещите да се подменят на по-кратък срок. От тази гледна точка дневните са най-добри, но пък при ежедневно ползване идват скъпички. Но за месечни има много добри модели с висока кислородна пропускливост, които са на съвсем нормални цени според мен. Не пречи да пробвате. Като най-ползвани се открояват Total 30, Biofinity, Air Optix with Hydraglyde, Air Optic Night and Day,  Ultra, Acuvue Vita, Acuvue Oasys (двуседмични).

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 17:06 от BellaB123

# 361
Благодаря Ви, Bella! Ще пробвам месечните.

# 362
Каква е разликата между Total 1 и Precision 1?

Dailies TOTAL1 е по-високият клас. Водното съдържание на повърхността достига до 100%. Хидрофилният гел на повърхността (заради който този материал има воден градиент) на Total 1 е с дебелина 6 микрона, докато на Precision 1 e 2 микрона и достига до около 80% водно съдържание на повърхността. Dailies Total 1 имат и технология SmarTears, която удължава времето, в което слъзният филм е стабилен между миганията. Dailies Total 1 e с най-високата кислородна преносимост от всички еднодневни лещи - 156 DK/t. Precision 1 e със 100 DK/t, което е също много високо. Dailies Total 1 e с базова кривина 8.5 мм, а Precision 1 - s 8.3 мм, но това бихте го усетили единствено ако имате по-плоска роговица. 8.3 базова кривина прави Precision 1 особено подходящи за тийнейджъри, но не само. За период около 6 месеца аз също носех Precision 1, а съм много далеч от тийнеджърската възраст. Сега съм с Dailies Total 1. Отчетливата разлика е в продължителността на носене - с Dailies Total 1 20 часа не са ми били проблем досега, а ми се е случвало няколко пъти.

# 363
I know about lenses, много Ви благодаря за полезната информация!

# 364
Извинявайте, може ли да попитам тези лещи Dailies TOTAL1 могат ли да се купят онлайн и ако да откъде. Сина ми и мъжа ми са с лещи, досега бяха на pure vision, но от оптиката от която купуваме казаха, че вече нямало отстъпка на кутия и ни идват скъпи. Предложиха ни други, не им зная името, били по-добри, защото позволявали да диша окото, но много меки им дойдоха и на двамата и сега сме в издирване на нов модел месечни лещи и то ако може да си ги поръчваме онлайн, разбрах че излизали по-изгодно. Благодаря предварително!

# 365
  • В полите на Пирин планина
В alensa.bg, lentiamo, leshti.bg, lensin...

Има много сайтове. Лично аз поръчвам от Аленса.

# 366
И още един въпрос ми възникна - за тези, месечните лещи, има ли специални разтвори за съхранение, промиване, почистване, или може да се ползват универсалните от аптеките?

# 367
Какво значи "универсални от аптеките"?

Използват се мултифункционални разтвори, които почистват и в които се държат лещите в контейнер, докато не се носят.

Може понякога да се ползват и пероксидни разтвори за по-добро почистване.

# 368

Използват се мултифункционални разтвори, които почистват и в които се държат лещите в контейнер, докато не се носят.

За тях говоря. Примерно Eye see (Eye See Универсален разтвор за лещи), Renu,

# 369
Такива са, да. Точно те се ползват.

# 370
  • при моите любими
Извинявайте, може ли да попитам тези лещи Dailies TOTAL1 могат ли да се купят онлайн и ако да откъде. Сина ми и мъжа ми са с лещи, досега бяха на pure vision, но от оптиката от която купуваме казаха, че вече нямало отстъпка на кутия и ни идват скъпи. Предложиха ни други, не им зная името, били по-добри, защото позволявали да диша окото, но много меки им дойдоха и на двамата и сега сме в издирване на нов модел месечни лещи и то ако може да си ги поръчваме онлайн, разбрах че излизали по-изгодно. Благодаря предварително!
Аз купувам от тук. 35 лещи са, на всяка поръчка имам 5% и ми ги доставят безплатно до бокс кутия до нас за 2 дни.https://lensin.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … s-total-1-30-pack

# 371
Много благодаря за насоките:heart:

# 372

Аз купувам от тук. 35 лещи са, на всяка поръчка имам 5% и ми ги доставят безплатно до бокс кутия до нас за 2 дни.https://lensin.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … s-total-1-30-pack

От amazon.de с опция Subscribe and save последно миналата седмица получих 90 бр. Total1 за 67 евро. Доставка до бълг. адрес. С такса доставка и отстъпката това е крайната цена за мен. Може да изберете интервал, през който да получавате лещите автоматично, както и да го променяте във времето или да се откажете.

# 373
  • София
Моля да ме посъветвате - на 6 септ поръчах от Лентиамо Bausch + Lomb ULTRA for Astigmatism - месечни лещи, и оттогава непрекъснато променят датата на доставка заряди едната леща (с различни диоптри е дъщеря ми). Беше края на септември доставката, после стана края на окт, сега е края на ноември. Проблемът е, че използва последният комплект от предишните и и сложи в началото на септ, тоест вече отдавна е пресрочила позволеният срок за носене. Тийн, който отказва да носи очила и се притеснявам, че ще направи проблем, а без тях не вижда, с - 4 диоптър е и астигматизъм. Къде мога да направя поръчка и да се надявам на по-бърза доставка, независимо дали са месечни или други лещите? Никога не съм имала проблем с Лентиамо, освен това в момента съм в далечна страна без покритие на тел и дори не мога да им звънна да разбера какво се случва, дамо с мейли си кореспондираме, имам чувството, че с бот…
Предполагам, че във физическа оптика няма да намеря специфични параметри, или бъркам?

# 374
  • пустинята Гоби
Има лещи със специфични диоптри, но вероятно ще трябва да направят поръчка и няма да може да ги вземете веднага. Мисля два дни беше доставката, последно и аз от оптика купувах.

Общи условия

Активация на акаунт