Лещи за очи - 9

• 26 861
  • 361
  •   1
Отговори
# 360
Каква е разликата между Total 1 и Precision 1?
Ами различни материал, кривина, диаметър, кислородна пропускливост и водно съдържание. Иначе и двата модела са дневни лещи с воден градиент.
Ох, нямам опит, но се обаждам по друг повод, чудех се къде да питам.
Моят любим доктор Владимир Баков е напуснал Св София, изглежда е сменил и телефона. От клиниката естествено не дават инфо къде е отишъл
Ако сте попаднали на него някъде, моля кажете!!!

Много късно го виждам и вероятно вече сте си намерили информацията, но понеже и на мен ли е любим и за доста сериозни неща ходя при него, сега има кабинет в Младост, пада се горе долу срещу The Mall, има го в Супер док (там е даден точен адрес, телефон и възможност за записване на час). В новия му кабинет си има и съответната много добра апаратура.

Бих искала да попитам нещо друго - аз от години си ходя с все едни и същи лещи - 38% ВС, от Клоотница, най-простите. Водят се годишни, но ги сменям на 6 месеца. Понеже сега има месечни, че и дневни, се чудя- дали е нужно да опитам с тях, или да си карам с тези, с които съм свикнала? Те вредят ли? Ще питам и д-р Баков, не бях се сещала, защото при него ходя за други проблеми.
Тези лещи от Клокотница, доколкото съм разглеждала са с много ниска кислородна пропускливост, което е вредно за очите. Също е много по-хигиенично и с по-малка опасност от инфекции лещите да се подменят на по-кратък срок. От тази гледна точка дневните са най-добри, но пък при ежедневно ползване идват скъпички. Но за месечни има много добри модели с висока кислородна пропускливост, които са на съвсем нормални цени според мен. Не пречи да пробвате. Като най-ползвани се открояват Total 30, Biofinity, Air Optix with Hydraglyde, Air Optic Night and Day,  Ultra, Acuvue Vita, Acuvue Oasys (двуседмични).

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 17:06 от BellaB123

# 361
Благодаря Ви, Bella! Ще пробвам месечните.

Общи условия

Активация на акаунт