Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 895
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
Herba Fresca ми мирише на лятна поляна с билки, а Un Jardin sur le toit - на мокра трева и вечнозелени растения. И двата много ги обичам.

# 361
  • Варна/Амстердам
Тази зима съм на един класически Диор-Адикт.

# 362
  • Варна
Моето предложение за летен аромат, направо плажен -Beach Walk, Maison Margiela. Солен, с водни нотки.

# 363
A'Marre / Carthusia
Womanity / Mugler
Fabulous Yuzu / Mancera

# 364
Моето предложение за летен аромат, направо плажен -Beach Walk, Maison Margiela. Солен, с водни нотки.

Ех,ще го пробвам и аз 😁.  Благодаря ви!
Вчера аз, се напръсках с една мостра на Red Tabacco Mancera от Старкоп. Бях тествала dupe версия от D&P - тогава ми хареса,но исках да  го пробвам  в оригинал,за добия представа за самият парфюм. Пък и да си направя паралелен тест. От покупка на сляпо ме спираха ревютата,заради това ,че си е по-мъжки според повечето ентусиасти.
Ако трябва да съм честна, мострата я бях забравила в джоба на чантата ми 😂. Смело направих няколко спрея.
Началото наистина  ме удари   дооста силно,мощно. (щом аз с това слабо обоняние го усетих. )Остро ухание на тютюн ли ,не  знам на какво ,не мога да ги усетя  нотките добре. Поне час го усещах това.,може и повече..
После вече,улегна и аз страшно много харесах парфюма.  Направо се влюбих в аромата. Усещах нещо сладникаво при мен. Отнесох запитвания от близки с какъв парфюм съм,.Аз имах притеснения,че може на "гадно ",да им ухая.Но не ,и те го харесаха 😁.
Над 24ч,душ и още се усеща на кожата от мен.
Ще го купувам,хареса ми.. Но това ще е вече на есен.... Много мощен🫶🏽. Пък може и новата интенс версия да взема.
В тази връзка,благодаря  отново на всички парфюмни ентусиасти,любители  и тн,че така описвате ароматите.Полезно е за мен,тъй като купувам на сляпо,основно защото нямам добро обоняние и няма смисъл да ходя да тествам 😁.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 08:21 от Black Candy

# 365
Точно днес получих и пръснах новото предложение за летен аромат от Килиън- не знам защо продължавам да поръчвам ароматите им на сляпо като до такава степен не се долюбваме с бранда. Този обаче е доста приятен за лятото, прибирам го на тъмно и му давам шанс.
Другите ми летни присъствени любимци са Веле и Аретуса на Тициана (бразилска зеленина и пясък със сол респективно), спрейовете на Sol De Janeiro заедно с маслата за тяло и най-голямата ми морска любов- Corallo на Casamoratti. Един от най-добрите нишови аромати изобщо. Усещане за море без водорасли и нищо остро, стабилен облак, брутален комплиментосъбирач. И спрян, разбира се, но още се намира.

# 366
Дали някой е купувал този парфюм?
Обожавам фрезия, но не във всеки аромат, който го съдържа, я надушвам достатъчно. Търся нещо, в което тя да преобладава.
Пробвала съм фрезията на Jo Malone, харесва ми, но е нетрайна за цената си.
аз, много го харесвам, чист и свеж
Траен ли е?

# 367
Моят летен любимец e sintra на Мемо, нероли, лято, млечен, има и доста развитие и многопластов

# 368
Ох, още едно изкушение се задава:
https://nosefragrances.com/scandal-absolu-2024-jean-paul-gaultier/

# 369
Здравейте! Исках да попитам относно парфома "BVLGARI MON JASMIN NOIR LEAU EXQUISE" някоя от вас ползвала ли го е и може ли мнение за него? Благодаря предварително!

# 370
  • София
Вижте какво намерих случайно във Фрагрантика - и JHAG се включват в черешовия тренд! Не виждам информация в официалния сайт на бранда, но се надявам да е истина. Определено ще ми е интересно да го пробвам, ако/когато излезне на пазара. Дано е сполучлив и откъм аромат, и откъм трайност! Flowers Cherries

https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Juliette-90396.html

# 371
  • The Evergreen State
Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise е спрян за съжаление, намира се по ebay, но цената му е много висока. Иначе е хубав, приятен парфюм, но за тези високи цени не си заслужава.
Усеща се съвсем лек цитрус, който е смекчен много от бадема и чая. Бадема и чая му дават спокойно и зен излъчване. Базата е леко дървесна. Като цяло е ефирен и фин дамски парфюм, който е подходящ за всякакво време, дори и жеги.
Без да има общи ноти с Chanel Gabrielle или Chanel 5 L'eau, има подобно излъчване - лежерно, релаксирано, офисно. И трите парфюма са фини и ефирни, без отявлени цитруси, стават дори и за летните жеги, но имат малко повече комплексност и могат да се носят по всяко време на годината. Като минус, може да се сторят безинтересни и скучновати, подобно на всички леки, флорални парфюми.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 06:40 от Athena

# 372
Аз съм вече на морска, плажна и лятна вълна. Може ли да помоля за мнение за Bronze Goddess Azur?

# 373
Herba Fresca ми мирише на лятна поляна с билки, а Un Jardin sur le toit - на мокра трева и вечнозелени растения. И двата много ги обичам.
Малко ме е страх от всичко флорално - от обща култура пробвах Lady Vengeance, реално не е точно мой стил, но просто връхните нотки на лавандула и роза ме изумиха и нямаше как да не видя как ще се развие на кожата...естествено амброксана замириса на кръв, а цветята ми стояха като сапун в банята на някоя старица. Беше като от филм на ужасите. Все пак ще се престраша, може би подценявам зелените нотки.
  Иначе ще потърся Корало и Beach Walk щеше да е почти идеален ако имаше ванилия или някакъв плод отгоре - наистина си обичам гурме парфюмите. Затова тия дни ще отида да видя и Sol De Janeiro как са на живо, че малко ме е страх от тези ядки да не замириша не на парфюм, а буквално на манджа. Иначе ми звучат идеално.

# 374
Вижте какво намерих случайно във Фрагрантика - и JHAG се включват в черешовия тренд! Не виждам информация в официалния сайт на бранда, но се надявам да е истина. Определено ще ми е интересно да го пробвам, ако/когато излезне на пазара. Дано е сполучлив и откъм аромат, и откъм трайност! Flowers Cherries

О, това определено ще се пробва. Не познавам марката - не съм пробвала никога нищо тяхно, но съм върл любител на черешите в парфюми, така че си го набелязвам за проба. Просто не мога да пропусна черешов парфюм, макар че не винаги са сполучливи.

Общи условия

Активация на акаунт