Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 68 117
  • 788
  •   2
Отговори
# 690
Здравейте дами, имам нужда от съвет Simple Smile
Никак не съм компетентна в партюмната "теория" и трудно си избирам парфюм, без да го помириша и пробвам.
Можете ли да ми помогнете с малко идеи за нещо свежо пролетно / лятно? Харесвам нежни аромати, да не са остри, да не са твърде сладникави. Иска ми се нещо като цъфнало дръвче Joy
Днес пробвах My Way Nectar и доста се доближава до това, което си представям, ще съм много благодарна за още идеи, за да ида да душа на място. Hug
Chanel No 5 L'Eau
Maison Violet Tanagra
Ormonde Jayne Prive
Rance 1795 Rue Rance d'Ete
Boucheron Iris de Syracuse
Boucheron Quatre
Versace Woman
D&G L'Imperatrice 3
Cherruti 1881
Romeo Gigli Women
Oscar de la Renta Volupte

# 691
Как разбирате един парфюм дали е истински или менте?

# 692
  • София
Volupté за моя нос е всичко друго, но не и нежен. Слагам ги в една графа с Eden, само че е по- мазен заради тоновете тубероза.

Не се сещам как миришеше точно My Way, затова ще се въздържа от предложения.

# 693
ulyuly, ако пазарувате от доверените сайтове намиращи се на 1-ва стр. няма да имате тревоги от това естество.
Иначе, при съмнение на вече закупен парфюм от друго място може да проследите бач кода, сравните снимки на опаковката и бутилката от интернет, надписите на самата бутилка. А най-добре да споделите снимка на вашия парфюм тука и някой от форума, ако има автентична бройка от същото може да се сравнят и по този начин ще ви помогнат да разберете, какво притежавате!

The Catcher in the Rye, явно моя мъжки нюх възприема по различен начин аромата Simple Smile.

# 694
Получих новия НР. Хубав е, но ми идва малко ретро сякаш. Ще го разнося малко и ще го мисля дали го искам.
Напоследък полагам неистови усилия да харесам някой нов парфюм и не ми се получава...🙄

# 695
  • София
Аз днес пак се пръсках с него и на влажно време ми прилича не на Класик, а на ... Poeme Blush Та нищо чудно, че ти идва ретро.

Да уточня, че туберозата при мен винаги избива на сладичка дъвка. (Вкл. в Поемата, който за много хора си е ретро).

# 696
  • София
Привет, ароматни!  Може ли мнение за този https://www.notino.bg/montale/boise-fruite-parfjumna-voda-uniseks/p-467051/. Взех си го на сляпо, хареса ми описанието, но още го чакам. Преди 1 седмица в Сефора, пробвах друг на марката и ми хареса, а трайността му се усещаше и след 24ч.

# 697
Има ли парфюм, който се доближава до Mugler Аngel Еau  Croisière  2019/2021?

Искам нещо лятно, тропическо с кокос и цитрус.
Миналото лято си взех Olympea Solar след еднократна проба, но по ред причини така и не стигнах даже до разопаковане на кутията. В главата ми беше останала идеята за силен цитрусов аромат на мандарина и слънце.
Отварям го днеска, пръскам и ... няма нищо общо. Усещам само една ванилена сладост, която даже я няма в пирамидата. От цитруси/тропик следа никаква.

# 698
Привет, ароматни!  Може ли мнение за този https://www.notino.bg/montale/boise-fruite-parfjumna-voda-uniseks/p-467051/. Взех си го на сляпо, хареса ми описанието, но още го чакам. Преди 1 седмица в Сефора, пробвах друг на марката и ми хареса, а трайността му се усещаше и след 24ч.

Кой сте пробвали? Имам Montalе Intense cafe и  Oudmazing.. Simple Smile При мен са супер.
Купих си и Mancera  jardin exclusif-
тествах го веднага.  Усещам цитруса в началото,послее не го усещам...  Пък може и още да е "студено" 😂 за него.  Взех го за Пролетя-лято.... С магнитна капачка е  другата ми Mancera Rosses Vanilla е на винт.. От изпитан сайт е (Парфюм.бг).Иначе много ми хареса Simple Smile Но ,ако е със малка трайност,уви ..

# 699
Има ли парфюм, който се доближава до Mugler Аngel Еau  Croisière  2019/2021?

Искам нещо лятно, тропическо с кокос и цитрус.
Бихте могли да тествате Molinard - Nirmala. Това е "бабата на Angel", даже съдебни разбирателства имаше заради приликата между парфюмите. Все едно някой е направил лунапарк на тропически остров.
Що се отнася до трайността на цитрусите, имайте предвид, че по чисто физико-химични причини цитрусовите нотки първи си заминават. Не е до качество на парфюма.
Хубав тропически парфюм за мен е Jacques Fath - Curacao Bay.
Ако пък държите на трайни цитруси и бюджетът ви го позволява, пробвайте MFK - Petit Matin.

# 700
Здравейте,
отдавна не съм писала тук, но влизам, за да похваля новия Лагерфелд Руж https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Lagerfel … -Rouge-90198.html.
Прекрасен. Различен от актуалните в момента туберози и сладости. За моя нос и на моята кожа е много близо до: https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Pas-Ce-Soir-Extrait-83663.html
който е голяма моя любов и щом за носа ми двата са толкова близки, то портмонето ми крещи от радост Simple Smile
Държа да кажа, че това е парфюм, който няма да ви донесе купища комплименти. Седи близо и няма 100м силаж, което напълно ме устройва, защото парфюмът е личен избор и като такъв не трябва да се натрапва на другите.

Скрит текст:

# 701
Здравейте,
отдавна не съм писала тук, но влизам, за да похваля новия Лагерфелд Руж https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Lagerfel … -Rouge-90198.html.
Прекрасен. Различен от актуалните в момента туберози и сладости. За моя нос и на моята кожа е много близо до: https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Pas-Ce-Soir-Extrait-83663.html
който е голяма моя любов и щом за носа ми двата са толкова близки, то портмонето ми крещи от радост Simple Smile
Държа да кажа, че това е парфюм, който няма да ви донесе купища комплименти. Седи близо и няма 100м силаж, което напълно ме устройва, защото парфюмът е личен избор и като такъв не трябва да се натрапва на другите.

Скрит текст:

Благодаря за споделеното мнение, лорелай!
Наистина е полезно, защото като почитател на забележими и шлейфови парфюми е хубаво да знам какво не би ми допаднало.
Поразносих Crystal Noir edt и поне за сега съм доволна. Траен е и хората го забелязват. Учудващо за мен, допада ми дори повече от My Way Intense. Някак е по-интересен. Би могъл да бъде "моят аромат".

# 702
Получих новия НР. Хубав е, но ми идва малко ретро сякаш. Ще го разнося малко и ще го мисля дали го искам.
Напоследък полагам неистови усилия да харесам някой нов парфюм и не ми се получава...🙄
Новият ви е ретро,  но иначе не харесвате новите парфюми? Не разбирам?

# 703
Здравейте!
Моля за съвет. Много дълго използвах Alien преди да го купи Лореал и да промени състава. След това използвах други парфюми/последно Libre Intense/. Но бих искала отново нещо като Alien…има ли някой който може да ме посъветва за парфюм близък до него?
И знаете ли сайт за закупуване на мостри? В Нотино има, но е тяхна селекция.
Благодаря предварително!

# 704
Новият ви е ретро,  но иначе не харесвате новите парфюми? Не разбирам?
И аз имам същия проблем с новите парфюми. Много са ми еднакви, често воднисти и безинтересни, без никаква индивидуалност, изобщо - скука. Ама, нали сега е модерно да сме по "калъп", явно и в парфюмите го има този тренд.
Аз също не съм почитател на ретро уханията. П

Общи условия

Активация на акаунт