Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 87 364
  • 2 360
  •   1
Отговори
# 2 190
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е не, някои ще ми заплашва и дърпа детето, и аз ще си трая.
Не съм казала, че е страшно да си имаш работа съм държавните служби.
 Не толерирам агресивни и невъзпитани деца, вие вашите си ги защитавайте, лошо няма.

wild poppy, по твоята логика и майката на малката Панда трябва да подаде жалба за тормоз, или на детето му се е строило нещо?

# 2 191
На днешно време и аз бих тръгнала с разговори, без закани.
Времето обаче, в което щерката беше в подобна ситуация...все още беше тъмна Индия  относно подобни проблеми в училищата. Може да се каже, че беше зората на "модните" днес пререкания. А още в по- старе времена сме се разправяли съвсем сами в училище. Със саморазправа, кой както може.
Щерката беше седми клас.. Бях с Килешов на ръце. Бягах да стигна малката вандалка и ако бях...за косата и при майка и и баща и, с бебето на ръце.. Бях луда да бягам с бебе в ръце. Само това спаси другото.
Но сякаш тогава и хората бяха други, нямаше такава омраза, самозабрава...Щерката я бяха наобиколили поне трийсет деца, викайки- бой,бой...подкрепящи другото. В двора на училището и от никъде реакция. Нещо ме бутна да отида него ден, в този момент там. Знаех за предварителности по случката, но не подробности. Ужасих се като си видях наобиколено детето от настървена тълпа.
Готвя пиле с картофи, кебапчета, кекс...омммм..

# 2 192
  • France
Нямам желание да обсъждам разни "послушни" пишлигари. Всеки път се сещам за онзи, който осакати баща ми.

# 2 193
Съншайн, по моята логика, като се разправяш с родител, трябва да подходиш без скандали и заплахи, ако не искаш да обърнат ситуацията срещу теб и накрая ти да даваш обяснения в полицията, вместо да се адресира проблемът с децата.

В случая няма физическо посегателство, което да може да се докаже, така че логиката е различна. Когато има травма, дори и лека, е различно, защото се доказва лесно. И понеже имам опит с полицията и при липса на агресия, при това ситуацията беше доста по-притеснителна, защото касаеше възрастен - сектант или луд срещу детето, споделих мнение, че няма смисъл да се ангажира полиция.

# 2 194
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Съншайн, по моята логика, като се разправяш с родител, трябва да подходиш без скандали и заплахи, ако не искаш да обърнат ситуацията срещу теб и накрая ти да даваш обяснения в полицията, вместо да се адресира проблемът с децата.

В случая няма физическо посегателство, което да може да се докаже, така че логиката е различна. Когато има травма, дори и лека, е различно, защото се доказва лесно. И понеже имам опит с полицията и при липса на агресия, при това ситуацията беше доста по-притеснителна, защото касаеше възрастен - сектант или луд срещу детето, споделих мнение, че няма смисъл да се ангажира полиция.
Ми лошо няма, ще давам обяснения в полицията, заедно с другата майка, колкото повече хора знаят, толкова по добре.
Физическо посегателство няма, засега. Но има психически тормоз/травма. Детето е уплашено и притеснено, майка и трябва да мисли планове как да се прибира и т.н.

Мен един ме закачаше на 13/14 бяхме, и ръка ми пусна, и бой яде от мен, после майка му се извиняваше, че не "бил такъв". Ако беше някое по кротко девойче, можеше да се пробва и за повече, знам ли... Както и да е, минало заминало. Просто, въпреки, че имам син, не подминавам с леко сърце подобни истории.

# 2 195
  • тук и там
Логоката е много проста. Когато някой се почувства заплашен, или пък се подходи агресивно вербално и със заплаха към някой(особено що се касае за дете),   реакцията на отсрещната страна не е положителна, напротив-също толкова агресивна е. . Та да-и моят съвет е да се подхожда разумно и спокойно, за да се стигне до някакво решение. Иначе и двете майки е вероятно да се окажат в полицията или в ДПС, по обвинение във взаимен тормоз.
Да, разговор е необходим между родители, но заплахи няма да помогнат, никак даже.

# 2 196
Аз бих намесила полиция, но може би съм обременена от постоянните срещи с подрастващи. Такава агресия и злоба се лее в училищата, че въобще не бих разчитала на майката да говори с детето си. Свидетел съм как в повечето случаи родителите неглижират поведението на децата си и до последно оправдават и съчувстват на гаменчетата. Пандичката е преживяла ужасен стрес и нищо не оправдава съученика и. На 11 години трябва да може да прави разлика между игра и насилие, така че няма да е лошо от ДПС да поговорят с него. Случката е станала извън училище и директора и класната нямат отношение.
Съжалявам, че се намесих в темата, но не се стърпях. Дъщеря ми е на близка възраст и не мога да си представя някой да я замъкне на пейка и да упражни подобно насилие върху нея.

# 2 197
  • София
Абсолютно, в повечето случаи, масата, не взички се неглижира и тормоза продължава.

# 2 198
  • France
Моите спомени са, че имаше много насилие в училище. После и в гимназията (елитна нали). Наистина е добре да се подходи твърдо и спокойно, за да не ескалират нещата, но въобще не е лесно да си засегната страна.

# 2 199
  • София
Аз също си мисля, че не е добра идея винаги директният контакт родител-родител. Естествена реакция е да скочиш да си защитиш златното яйце, било но жертва или тормозител. Полиция ли, директор ли, не знам. Ако няма реакция от "органа" тогава вече е наложително твърдо и ясно да се заяви не дете и родител, че тормозът се прекратява. Спокоен разговор, любезен, но за предпочитане от някой обигран със здрави нерви и обрани реакции.

# 2 200
  • тук и там
Разговорът тръгна от Пантичката, но вече минахме извън конкретната ситуация, по принцип си говорим за подхода и реакциите ни като родители.
Ако се случи със дъщяря ми, аз също бих реагирала и бих се обадила на майката на другото дете. Но просто заплахите и скандалите  не са добър подход и не работят според мен.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 07:53 от Кайсия

# 2 201
За който иска да сготви пилешкото с песто и моцарела,ей така изглежда в тавата:
Скрит текст:
По другото съм пас.
Децата се дразнят, съответно и мен.Хем се събират за кратко време следобед/вечер,голяма възрастова граница,и пак намират за какво да се дракат 😤.И баща им още работи,та само на мен ми надуват главата 🤯
Друго, забравих,но не скучах 🙄

# 2 202
В тона на дискусията ще бъда с развитието на нашия случай със ски ваканцията. Преди малко се върнахме от училище. В неделя  получи ММ имейл за среща.  Реших, че ще се държат нападателно, бях се подготвила психически, но нещата се развиха доста спокойно. Оказа се, че те дори не подозират какво точно се е случило, нашето дете е било твърде пестеливо в оплакванията си. Бяха шокирани, как "толкова кротки деца" са способни на такива постъпки, бих казала с право, то си е трудно за вярване. Заявихме кротко, но категорично позицията си, поискахме да ни бъде представен план за справяне със ситуацията и мерките, които ще вземем, ако това не се случи. 
Панди, прегръдка за теб и Пандичката! Не оставяй да ескалира ситуацията, действай. Моят съвет е да уведомиш училището, защото може да не свърши всичко до тук. Добре е да има следа, това от опит го казвам за съжаление. Говорила си с майката, добре, но нека и класен поне е запознат. Във втори клас като беше щерката, имаше една госпожица, която буквално побърка целия клас. До степен децата да имат физически неразположения от стреса. Бяхме много меки родителите тогава, мислехме деца са, ще се разберат. Но стана страшно, трябваше да се задействаме по-бързо. Затова сега вече действам на мига, детето ми не е опитно зайче за психопатията на някой.
Извинете ме, още съм афектирана.

# 2 203
Много са деликатни отношенията между деца и родители. Всеки родител защитава своето, но за съжаление доста от тях не познават добре децата си или не искат да видят какво се случва в действителност ии от там се получават основните дразги. Другото е, че на дете агресор родителя рядко ще е нещо коренно различно, мда..

# 2 204
  • София
Съгласна съм с Попи и Кайсия. Те не казват да не се вземат мерки, а да се прави с мисъл и след преминаване на афекта, за да има позитивен ефект.
И да, не знаем как децата се държат, когато са без нас. Даже и добрите деца правят глупости. Има и ефект на глутницата в училище и изобщо е сложно.
Най-важното е изграждане на доверие с децата, за да не премълчават и да реагираме навреме, за да не стане беля.
Агресията в училище не е ново нещо. И по мое време я имаше. Според мен, конфронтацията между родителите само я засилва. Виждала съм много нелицеприятни скандали между родители, които създадоха трайна вражда между децата от ситуация, която можеше да се реши напълно спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт