Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 87 368
  • 2 360
  •   1
Отговори
# 2 175
  • Варна
Олеле, Панди, колко гадно изживяване! Акъл не мога да дам, но стискам палци да намерите решение и това да не се повтаря.

Кайс, стискам палци и аз отсега.

# 2 176
Ох Панде, това е много гадно.. със сигурност и на Пантата ще й е доста притеснено от тук нататък да се прибира, трябва да говорите и измислите някаква стратегия за справяне с такива ситуации. Силно се надявам да не й е повлияло прекалено много това преживяване.. Гушкам ви!

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 16:56 от Азалия

# 2 177
Панде, това е ужасно. Бих пуснала писмен сигнал до директора на училището. Хич няма да се разправям с майката.

Скрит текст:
Темата е в Семейни отношения, и е много дразнеща. При положение, че съм от хората, които се боядисват, гримират и т. н. Да проповядваш, как една жена с малко дете трябвало да става 1 час по-рано, за да има време да си изправи косата и да се гримира ме вади от обувките, буквално. .
Дай линк, моля?

https://www.bg-mamma.com/?topic=1630477

# 2 178
  • София
Благодаря, момичета!
Ситуацията реално се разиграва извън територията на училището. Не знам дали изобщо трябва да занимавам класната и директора с нея. Но ще се свържа с майката. Дано обърне внимание! По принцип ми е клиентка в офиса и когато контактуваме по служебни въпроси нямам никакви проблеми с нея, дори е една от най-разбраните ми клиентки. Но от други майки знам, че що се отнася до сина й и поведението му с другите деца и като цяло в училище е доста различна. Включително в групата на родителите веднъж беше писала неща, които ме накараха да се чудя дали ги пише същата тази жена, която познавам от офиса. Явно е доста противоречива личност.

# 2 179
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Благодаря, момичета!
Ситуацията реално се разиграва извън територията на училището. Не знам дали изобщо трябва да занимавам класната и директора с нея. Но ще се свържа с майката. Дано обърне внимание! По принцип ми е клиентка в офиса и когато контактуваме по служебни въпроси нямам никакви проблеми с нея, дори е една от най-разбраните ми клиентки. Но от други майки знам, че що се отнася до сина й и поведението му с другите деца и като цяло в училище е доста различна. Включително в групата на родителите веднъж беше писала неща, които ме накараха да се чудя дали ги пише същата тази жена, която познавам от офиса. Явно е доста противоречива личност.
Има си ДПС - детска педагогическа стая, бих предупредила мама му, че при следващ инцидент сина и ще им стане клиент.

# 2 180
  • София
Е, то не е чудно. Повечето родители не са трезвомислещи, когато става дума за децата.
Пробвай да говориш с нея, но и с Пантичката.
Дано намерите решение. Детето не трябва да се чувства застрашено.

# 2 181
  • тук и там
Панди, говори с майката. Иначе съм съгласна с Ре, още повече че  всеки родител обикновено си защитава детето, а предвид и това ,че децата са едни в училище, други в къщи, тя няма как да знае какво се е случило. Щото обикновено версиите на двете деца са различни.Твоето може да каже едно, но със сигурност версията на момчето за пред майка му ще е друга.Та едва ли ще каже" да, моят син е насилник".Дано разрешите проблема.
 Aз пък  от няколко дни съм със стомашни проблеми, голямо бълбукане . Ще пия стомахон, имам от БГ.
Сутринта нямаше училищем автобус, само дето висяхме на спирката. Стачки и днес и утре.
Пилешко филе ще приготвям и аз за вечеря , но не съм решила как. И у нас, като при Попи-един не яде готвени домати, друг сирене, та няма как да се възползвам от  рецептата на Ренко.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 15:56 от Кайсия

# 2 182
Уми, не са ли малки твоите за да имаш снаха. Или снахата се викаше и на друга роднина?

Оф, трябва да водя децата на училище. ММ имал оперативка рано сутрин и не можел. Малкият от сега се е размрънкал, че не иска. Sad
То не е на мойто, а на ММ голямото.

# 2 183
  • София
Ох, Пантето, милото дете!
Гонили са ме така като малка, в по-късно възраст са ме натискали и за друго. Ужасна гадост е. Аз бях късметлийка, че реално нищо не ми се случи, а и травма дълбока не получих, но по-чувствителните и склонни към затваряне деца са и по-раними.

Освен всичко друго изброено се опитай да я подготвиш, ако някога някой я накара да прави нещо против волята ѝ да вика силно НЕ, да търси възрастен наоколо и да насочва вниманието му с конкретен призив "вие, с червената чанта, помогнете ми, не ме пускат да мина". Много често не се различава играта от насилието.

# 2 184
  • София
Обадих се на майката. Каза, че ще вземе отношение. Малко ми се стори, че й досмеша, каза, че вероятно е било на игра. Аз отговорих, че е много възможно за детето й това да е било игра, но след като е помолен да прекрати "играта" и той не го е направил, то "играта" става груба и не е редно да се случва. Беше с малко бебе, чувах го да плаче. Едва ли й е до това в момента. Разбирам я, но се надявам наистина да няма повторение на случката.

Аз съм й обяснила да вика НЕ и ПОМОЩ, да се обръща към възрастни хора наоколо. Нямах много време да говоря с нея. Гледах да я успокоя и се налагаше да се върна на работа. Може и да не е имало възрастни наоколо в този момент. Ще я поразпитам вкъщи.

Наистина често децата не правят разлика между игра и насилие. За това дете може би е било игра. Но пък една игра спира да бъде игра в момента, в който някой вече не иска да я играе , а го принуждават да го прави.

Ох, главата не само не спира да ме боли, а се усилва болката, въпреки нурофена. Много се напрегнах. Как ще работя до края на деня не ми е ясно. Ще взема да пия мента , глог и валериан. Патица, трябваше да ги пия още в началото.

# 2 185
  • София
Ами не, не е игра. Да задържиш някой, който не иска да е някъде, пък макар и да си сладък десет-единайсет годишен момче лек си е насилие. Да я нагушкаш Пантата от наше име. А главата ми е ясно, че ще те боли, нормално е.

# 2 186
  • София
Моето дете също беше тормозено известно време в училище. И си е мълчаливо, та малко късно разбрах. От типа на блъскане, подигравки, хвърлена обувка в тоалетната чиния, изхвърлена торба със спортен екип и т.н.
В момента, в който разбрах, се обадих на класната и казах, че следваща стъпка е сигнал до директора и ДПС.
На майката на диването вдигнах лют скандал и директно заплаших, че случи ли се нещо пак, директно нейният син е обвинен, без да си правя труда да разследвам. Че бяха се събраи една групичка келеши, които се изживяваха господари на класа. И тя ми рева по телефона. Ама, как е възможно. Ама, той е толкова кротък и добър и т.н.
Е, след това се приключи.

# 2 187
  • София
Един такъв "кротък и добър" мен ме блъсна по стълбите когато бях в 7 клас.  Баща ми на родителската среща, която случайно се провеждаше след 2-3 дни беше говорил с майка му. Тя била много изненадана, защото той вкъщи бил супер послушен. Същият този послушко редовно ме обиждаше и блъскаше, уж на шега. Беше ме нарочил по някаква причина и блъскането по стълбите вече преля чашата. Преди това и аз май не бях казвала на нашите.

# 2 188
  • тук и там
С ей това , категорично не съм съгласна
Цитат
На майката на диването вдигнах лют скандал и директно заплаших, че случи ли се нещо пак, директно нейният син е обвинен, без да си правя труда да разследвам.

Аз лично , ако някой ме заплаши с ДПС, или друга подобна ораганизация, директно бих подала сигнал и аз, за  другото дете(на майката която заплашва) -ама това съм аз.Та заплахите може и да свършат работа при някои, при други-само биха изострили конфликта. С други думи, смятам разумът , разговрите , търсенето на диалог и  спокойният тон са най-удачни , щото заплахите вървят само при някои..И всяка майка  , е готова да брани детето си със зъби и нокти, та точно заплахи от друг родител, при мен биха имали обратен ефект.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 17:42 от Кайсия

# 2 189
Абсолютно ще действам като Кайсия, вдигне ли ми някой скандал по телефона и рече ли да ме заплашва. На мига съм подала жалба за тормоз. Пък после ще видим кой прави и кой крив при децата.

Наскоро класната ми се обади за много сериозен проблем с малката щерка (с още едно момиче беше настроила 2 момчета да набият трето момиче). Разговорът беше супер възпитан и веднага адресирах поведението без оправдания. Но беше ли подходила майката със скандал, щях веднага да припомня няколко случая, които са провокирали 18-килограмовата ми девойка да подходи с “наемни биячи”.

Ходила съм в ДПС с голямата. Не е толкова страшно. Нито им стават “клиенти” така лесно. С група съученици бяха направили джамбуре в паркинга на мола, където се помещава израелското посолство и ги бяха издирили по записите от охранителните камери. Пак с нея съм вадила медицинско и съм подавала жалба след посинено лице с връзка ключове. Та и от двете страни имам опит.

Общи условия

Активация на акаунт