Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 497
  • 845
  •   1
Отговори
# 150
АА аз се следих и при д-р Вецев, не до края, щото не раждах при него и му казах по едно време като реших на 100% и бяхме чао Simple Smile  
Но аз съм супер странна птица, не е за мен тая работа да почна да раждам и да звъня на някой докотор, дето спи. Това да разчитам само на един човек, ме напряга супер силно, а в Шейново не ми стъпвал крака никога.

Та той прави доплер всеки месец и следи кръвотока и пуска излседвания, ако се налага ДДимери и т.н., де да знам това всеки би трябвало да може да го прави според мен, ма не го правят.
(А ти си редактирала, еми са разбрах що не го правят всички ... )

Хубавото не е това, а че е учил и фетална морфология и наистина гледа подробно и наистина обяснява добре и наистина поне аз се чувствах спокойна. Също в поликлиника България пускаха и ММ в кабинета по ковидно време.
А за секциото не знам, сега сефте от теб чувам и се кефя пак, че сигурно правилно съм решила.
Също и искаше да го вади от 5ти до 10ти, пък в Надежда ми казаха да си избера дата от 15 до 19. Това не е кой знае какво 10 дена някъде, ма изглежда се презастрахова. А може и отпуска да е бил после Simple Smile

Споделям го това, защото смятам, че колкото и добър да е един лекар, ако всичко живо се следи при него/нея е много вероятно да започне да допуска грешки от претоварване, а същевременно имаме шанс да се следим при много други лекари, които ще се грижат добре за нас и децата ни.
Точно.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 21:28 от Одри ♡

# 151
  • Замък сред облаците
Да бе, размествах абзаците и се затри половината пост, та дописвах.

Ииии, имайте предвид че не всички истории са в темите за болниците. Аз половината ги чух/четох понеже съфорумнички, с които комуникираме и на живо са се впечатлили и са ми споделяли истории от техните отчетни групи тук и във фейсбук. Така че ползвайте търсачката за по-пълно инфо за някой лекар Simple Smile

# 152
Само да питам, според вас доста ли е висока тази стойност на Д-димер

# 153
  • Замък сред облаците
Не, но бих го проследила след месец. Ако си боледувала скоро може да е от това на това ниво, също при дехидратация, заседнал живот, пушене.

Ето къде да се ориентираш за стойностите: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 154
Благодаря АА, не съм боледувала, но както си скролвах във фб ми излезна статия-
"Тромбофилията-причина за белодробна емболия", а аз имам още тази тежест в гърдите, когато си легна и си представете какво ми се случва в главата 😅. Та прочетох, че високите стойности на Д-димера сочи точно за такъв проблем...

# 155
  • Замък сред облаците
Е, тази е ниска стойност. А и ако имаше симптоми на БТЕ - там има задух и невъзможност за дишане, щеше да си в спешното. А и ти си нискорискова, там рискът е от тромб в долните крайници.

# 156
И ММ като каже.." Ама ти всичко бързаш да напишеш в БГ Мама", ето защо.. защото, когато някой по-запознат от мен (а тук всеки има с какво да помогне на другия) ми обясни нещо, се успокоявам. 😁

# 157
И ММ като каже.." Ама ти всичко бързаш да напишеш в БГ Мама", ето защо.. защото, когато някой по-запознат от мен (а тук всеки има с какво да помогне на другия) ми обясни нещо, се успокоявам. 😁

Ако не си беше пуснала тромбофолията нямаше да разбереш, че я имаш. Моята е наследена от двамата родители така ми обясни Тончев, те не знаят, че я имат разбира се. При бременност или операции е опасно, сега няма от какво да се притесняваш и да четеш за нея.

# 158
  • Замък сред облаците
Съвет към момичетата с тромбофилии - сприятелете се с гените си. Simple Smile четете за всеки един поотделно как влияе и извън бременност.

Давам пример - PAI 4G4G намаля риска от инфаркт се оказва, а при бременност терапията/профилактиката често е минимална и непроменлива.
MTHFR генът повишава риска от инсулт в късна възраст, ама с една ежегодна профилактика след 45-50г значително снижавате риска, а и е супер мотивация за дългосрочни лайфстайл промени - поддържане на нормално тегло и активен живот Simple Smile

# 159
На мен една бременна, като чаках при АГ, каза че й се иска нейната да била 4g4g, а не 4g5g(като моята), защото втората била по-опасна за майката. И едно друго мамче като почна да я хока...😃😄 на мен честно казано ми се иска пък нито една да нямам😆

# 160
  • Замък сред облаците
Рекламации към родителите 😜 а за сефте чувам, че 4/5 била по-опасна, струва ми се мацката не е разбрала нещо..

# 161
Важното е да изкажем мнение, без значение полезно или не и още повече, правилно или не🙃😁

# 162
Момичета, май не съм чела да се обсъжда добавката NAC. Намерих една статия на сайта фондацията за ендометриоза и репродуктивно здраве и независимо, че са проучвани ползите й във връзка със заболяването, може да се пие и е доста полезна при опити за забременяване. Слагам в скрит текст информацията
Скрит текст:
1. Н-ацетил цистеин (NAC)
NAC е аминокиселина с някои впечатляващи данни при овладяването на ендометриозата. В проучване от 2013 г. с 92 жени в Италия, 47 приемат NAC и 42 приемат плацебо. От тези, които са приемали 600 mg NAC три пъти дневно, три последователни дни всяка седмица в продължение на три месеца, 24 пациентки са анулирали планираната лапароскопия поради намаляването или изчезването на ендометриозата, редуцирането на болката или поради това, че са забременяли. Четиринадесет от жените в групата на NAC са намалили кистите на яйчниците, а при 8 ендометриомите са изчезнали напълно. При 21 жени болката е намаляла значително. В другата група само 1 пациентка е анулирала операцията си.

NAC представлява прекурсор на глутатиона, който се счита за най-мощният и значим антиоксидант в човешкия организъм. Токсините от околната среда, стресът и неправилното хранене могат да доведат до намаляването на глутатиона в черния дроб. Това нарушава хормоналния баланс в организма и при жените може да доведе до естрогенна доминантност. Потребностите на женския организъм от глутатион се увеличават през втората половина на цикъла. Той участва в детоксикацията на тялото и от тежки метали, пестициди, хлорирани въглеводородни разтворители, простагландини, левкотриени, ацетаминофен и много други токсини. Регулира клетъчния цикъл, синтезата на ДНК и протеините, протеолизата и генната експресия и намалява клетъчното производство на провъзпалителни медиатори. NAC променя епителните клетки и редуцира разпространението им в организма, а според някои теории, ендометриозата се формира от такива клетки, пренасяни от лимфата.

NAC е хранителна добавка с добра поносимост, безопасна е и може да се взима от жени, които се опитват да забременеят.

Дневната доза е между 1600 и 2000 мг, като се пие само 3 дни в седмицата, след което в оставащите дни от седмицата се почива. Този курс се прави за период от 6 седмици, след което следва почивка. Същият курс може да се повтори след 2-3 месеца. Важно е да се уточни, че при прием на NAC не е желателна употребата на алкохол, тъй като може да натовари черния дроб.

# 163
  • Замък сред облаците
Алисън май може да се включи за NAC, евентуално и Шантал?

# 164
Ще ми е интересно да чуя отзиви или мнения, но иначе мисля да я пробвам, така или иначе няма да ми навреди. Grinning Почти всички други изброени добавки, които бяха посочени, че оказват влияние на ендометриозата ги пия, и то по твоя препоръкаAA, на Alison, и на репродуктивния ми. Blush

Общи условия

Активация на акаунт