Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 491
  • 845
  •   1
Отговори
# 135
Калчев има някакъв мега ехограф, с който проверява 100 неща.

Брей, дано и Станулов има подобен. След месец и половина ми е часът. Баси, едно време се притеснявях като ходех на гинеколог, а сега като седна за ехограф изпадам в екстаз или като чуя "прогестеронът ти е супер" 😅😅
Дребните радости в живота...

Станулов и срещу Калчев да бяга, пак няма да го стигне. Не знам какъв му е ехографа на тихоговорящия, но за 40 прегледа как пък не видя двурогата ми матка и ми направи обречен транфер. После като отидох при Калчев човека се хвана за главата, аз също. Много ясно се виждаше колко голям септум имах. Или пък Станулов го е видял, ама си е мълчал, защо да не вземе едни парички за трансфер.

# 136
Станулов няма такава техника да. Но пък Калчев не прави АРТ процедури. Така че никъде няма всичко.

# 137

Брей, дано и Станулов има подобен. След месец и половина ми е часът. Баси, едно време се притеснявях като ходех на гинеколог, а сега като седна за ехограф изпадам в екстаз или като чуя "прогестеронът ти е супер" 😅😅

Станулов няма такъв ехограф, но е страхотен лекар, може малко по дръпнат да ти се стори, но за мен в България той е един от най- добрия избор за инвитро. Калчев същото ми каза.

# 138
А какво е мнението ви за доктор Вецев?

# 139
дух, Вецев не е репродуктивен специалист. Иначе за проследяване на бременност и раждане съм чела предимно позитивни отзиви, но се срещат и недоволни (както е при всеки един лекар).

пълнолуние, дано ти е последното отлагане преди трансфер!

Аз ще се размина с допълнителните изследвания за тромбофилия, които смятах да пусна. Прекалено много ми идват разходите последните месеци, затова ако стигна до бременност просто ще искам по-често следене е на коагулация. Но ще си пусна разни кръвни изследвания и стерилна урина все пак преди трансфера (макар че хич не ми се бута в този сезон пред лабораториите, но ще гледам да отида по-късно).

# 140

Станулов и срещу Калчев да бяга, пак няма да го стигне. Не знам какъв му е ехографа на тихоговорящия, но за 40 прегледа как пък не видя двурогата ми матка и ми направи обречен транфер. После като отидох при Калчев човека се хвана за главата, аз също. Много ясно се виждаше колко голям септум имах. Или пък Станулов го е видял, ама си е мълчал, защо да не вземе едни парички за трансфер.

Станулов не е като повечето лекари, не прави всичко за пари. Така че според мен просто не го е видял на ехографа. И при мен не е видял полипа, както и при Калчев не се видя, че е полип, така че едва ли е нарочно. Случват се такива неща Simple Smile но те разбирам защо си ядосана.

# 141
Момичета лекарите са хора като нас. Колкото от нас работят само за пари, толкова и лекарите.
д-р Станулов по мои впечатления му е важно да е много успешен с много висока статистика и не ми се връзва да прави обречени трансфери.
Дух, д-р Вецев и аз знам главно да се занимава с бременни, с раждания и с по-стандартни хирургически интервенции. Ма предполагам за профилактика и проследяваме на овулация, ще е подходящ. 

# 142
Др. Вецев помага на много жени с тромбофилия. Известен е като специалист при рискови бременности и специално при тромбофилия. Шеф е на рискова в Шейново. Аз имах само една среща с него, когато ме приеха и ми направи впечатление на много сериозен лекар. Момичетата които лежаха в рискова и бяха негови пациентки му вярваха безрезервно. Мисля че работи по здравна каса и го обмислям като вариант за следене на бременност.също така изражда , включително и секцио по метода Щарк.

# 143
Др. Вецев помага на много жени с тромбофилия. Известен е като специалист при рискови бременности и специално при тромбофилия. Шеф е на рискова в Шейново. Аз имах само една среща с него, когато ме приеха и ми направи впечатление на много сериозен лекар. Момичетата които лежаха в рискова и бяха негови пациентки му вярваха безрезервно. Мисля че работи по здравна каса и го обмислям като вариант за следене на бременност.също така изражда , включително и секцио по метода шарк.

Една приятелка се следи при него и за преглед плаща около 30 лв, защото работи със здравната каса. Много е добър наистина особено при рискови бременности.

# 144
Аз като цяло съм с позитивни впечатления.
Когато се чудех дали имам ендометриоза търсих доста, спрях се на него и доктор Калчев, но цените на Калчев в онзи момент ме спряха. Вецев ми откри полипа, след това изпратих при него приятелка, която загуби бебе в 8 ми месец и никой не й казваше защо, всеки вдигаше рамене и казваше "другия път". Доктор Вецев откри проблема (тромбофилия) и следеше цялата й бременност, вече си има живо и здраво момченце на почти година.
Просто малко ме смущава цялото чакане. Сега чакам да минат още два месеца, за да пусна АМР и Инхибин Б. Чудя се дали да потърся репродуктивен специалист и изобщо кога е момента да приема, че има проблем.
Мъжът ми отказва да приеме това. Реагира ми остро на споделянето, че искам да потърся мнение на друг лекар и държи да изчакаме още малко, като сме по упорити около овулация. За сега ще се съобразя с него и ще си дам още 2 месеца в опити.

# 145
Да, аз обмислям и него и Чучумишев. Единия за следене и раждане, другия за фетална. Също и обмислям раждане при Вецев, заради неонатологията в Шейново. Те са май Шейново, Токуда и майчин дом с най-високото ниво.

# 146
  • Замък сред облаците
Вецев след като е пооплескал няколко пациентки с тромбофилия е почнал да профилира в тая посока, намерил си е ниша. Вкл тук от форума има недоволни и доволни от него. Ама покрай раждането е голяма касапница (не само секцио), чак колегите му знаят кои са му пациентките, че често са с усложнения.

Това е на база инфо от форума. Обмислях го и аз като забременях втория път и проучвах дълго. Все повече ми се изправят косите като чувам как има едвам спасени пациентки.

По отношение на тромбофилията много често пуска доплер. По принцип той не се препоръчва преди 18-20гс, а и след това рядко, защото генерира топлинна вълна, която особено в първи триместър може да повлияе негативно на костното развитие на плода. А маточните артерии дето мери с доплера и без това не се отварят на пълен капацитет преди 18гс. Ако нямате доказан проблем там, плодът отговаря на седмиците - коагулацията е достатъчна за следене на тромбофилията.

Но за тази цел иначе човек трябва да е обосновано информиран. Иначе е много блазнещо да се чувствате спокойни щото гледа “всичко”.

П.п. Давам го като друга гледна точка. Както каза Одри и лекарите са хора като нас и това величаене без да се види и другата страна (щото масово сме confirmation biased), е притеснително и риск понякога. За някои може да е точен лекар, за други не. Търсете си какво е важно за вас в лекаря.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 21:30 от АА

# 147
  • Ст Загора
Вецев ми го предложиха в фб. Но не става за сега.. И него да мисля... Еми ММ не иска в София за сега...
Иначе по добре Калчев или Ковачев... Но нз дали мога там да се следя

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 21:09 от nasito8988

# 148
empathy , чисто информативно го казвам - Надежда също имат 3-то ниво неонатология.

Аз ще направя само една вметка за лекарите, които следят бременност. Репродуктивните са по-малко и разбира се е по-лесно човек да събере мнения за всеки от тях.
Но има мнооого лекари, особено в София, които следят бременност. И съм сигурна, че сред тях има изключително съвестни и добри лекари, които просто не се обсъждат нон-стоп по форумите и групите. Та ако получите препоръка от приятелка или случайно попаднете при някой по-неизвестен, дайте му шанс.
За моя лекар нямаше (и сега няма) супер много отзиви, но пък всички бяха добри. Първите два пъти ходих с идеята да видя дали ще ми допадне, допадна ми и въпреки всичко преживяно, това е може би единствения лекар, на който имам доверие и си знам, че стигна ли до бременност пак ще се следя при него. Сприятелихме се с друга негова пациентка, която пътуваше от Ямбол за прегледи при него, а бременността ѝ беше с ДЯ и е с тромбофилия, има си прекрасна дъщеричка и тя също си праща всичките близки при него.

Споделям го това, защото смятам, че колкото и добър да е един лекар, ако всичко живо се следи при него/нея е много вероятно да започне да допуска грешки от претоварване, а същевременно имаме шанс да се следим при много други лекари, които ще се грижат добре за нас и децата ни.

# 149
  • Замък сред облаците
И още нещо да допълня. Продължава да ме изумява защо търсите АГ да разбира от тромбофилии. Тромбофилията се следи от хематолог. АГ има задачата да следи бебето дали расте правилно и се развива нормално.

2402 писа докато пишех този пост. Тя каза това, което си мислех и аз. Не търсете задължително лекар с много мнения за него в интернет. За добрите специалисти рядко се пише, защото хората предпочитат да се оплакват онлайн вместо да похвалят добрата работа.

Общи условия

Активация на акаунт