Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 626
  • 845
  •   1
Отговори
# 465
Егати тая ешерихия… Тя и с храни се предава, със заразена вода, принципно.

Неоренал СР е подходящ.

АА, ти до колкото си спомням в предишната тема беше писала, че имаш. Как я лекува? Какво пи? Наложи ли се антибиотик?

# 466
  • Ст Загора
За ешерия коли имало ваксина..  дали е добро, знам че ешерия коли е в червата, но иначе

# 467
Аз почвам да се обърквам за лекарството летрозол и питам по-скоро, за да го разбера по-добре, никога не ми се е налагало да ми го назначава АГ. Виждам, че го приемате за задържани фоликули, най-често при стимулации го срещам, а в сайта на фрамар пише, че се приема единствено след менопауза.
Какво всъщност е вярното и изчерпва ли допълнително яйчниковия резерв?

# 468
  • Замък сред облаците
Pink, Монурал пихме с мъжа ми - задължително и на двамата го назначи ЛЛ, въпреки че ММ няма оплаквания и не е изследван. Иначе каза ще си го предавате като пинг-понг. Те са 2 прахчета - едното в деня на назначението, второто след 7 дни (снощи). 24ч след първото прахче нямах никакви оплаквания вече.
Пробиотик взимам за стомаха Омнибиотик панда, а за женската система - Биозин Фем.
Неоренал също бях взела да пия, но го зарязах, че с добавките и вече ми станаха много хапчета.

# 469
  • Ст Загора
Файона аз пих Летрозол и противозачатъчни за ендометрита ..
Даже имам иззлишни по погрешка на сесриге в Надежда

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 13:20 от nasito8988

# 470
Аз съм пила Летрозол за стимулиране на яйчниците, по времето когато липсваше овулация.
Ама това със задържания фоликул ме учудва. На втори ден от МЦ съм минавала преглед и после съм започвала приема му. Винаги съм мислела, че целта в да се огледа точно да няма задържан фоликул.
Задължително по лекарска препоръка и се правят периодично прегледи, за да се види как реагират яйчниците.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 13:21 от m-angel

# 471
Pink, Монурал пихме с мъжа ми - задължително и на двамата го назначи ЛЛ, въпреки че ММ няма оплаквания и не е изследван. Иначе каза ще си го предавате като пинг-понг. Те са 2 прахчета - едното в деня на назначението, второто след 7 дни (снощи). 24ч след първото прахче нямах никакви оплаквания вече.
Пробиотик взимам за стомаха Омнибиотик панда, а за женската система - Биозин Фем.
Неоренал също бях взела да пия, но го зарязах, че с добавките и вече ми станаха много хапчета.

Мерси за инфото, АА!
Аз днес ще отида до ЛЛ, защото както казах при АГ съм чак на 13ти е не зная удачно ли ще е да чакам до тогава...
Монурал подходящ ли е при евентуална бременност?

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 14:27 от Pink_mamaMimii

# 472
Fayona аз първо бях само на натаспин сега ми казаха аспирин , ама мисля пак да си мина на натаспина само заради овулацията , по време на овулация не трябва да се пие аспирин

# 473
Аз почвам да се обърквам за лекарството летрозол и питам по-скоро, за да го разбера по-добре, никога не ми се е налагало да ми го назначава АГ. Виждам, че го приемате за задържани фоликули, най-често при стимулации го срещам, а в сайта на фрамар пише, че се приема единствено след менопауза.
Какво всъщност е вярното и изчерпва ли допълнително яйчниковия резерв?

Фей , тук добре е обяснено за приложението на Летрозол/Фемара в репродуктивната медицина

Не изчерпва яйчниковия резерв , води се слаба стимулация .

# 474

Мерси за инфото, АА!
Аз днес ще отида до ЛЛ, защото както казах при АГ съм чак на 13ти е не зная удачно ли ще е да чакам до тогава...
Монурал подходящ ли е при евентуална бременност?
Да, подходящ е и твоята бактерия е чувствителна. Но задължително го обсъди с ЛЛ или АГ.

# 475
Наси, m-angel, Sunshine, бладаря ви много за отговорите! Nature Sparkles
Sunshine, специално за теб и успех с кандидатстването по фонда и инвитрото след това! Flowers Four Leaf Clover

# 476
sunshine, стискам палци да ви одобрят и още с първата заповед да имате успех!

Аз минавам да се отчета:
- излезе ми стерилната урина, учудващо бързо - за около 24ч. Все си мислех, че като чакат бактериален растеж наблюдават поне 3 дни, ама как да е. Чиста излезе.
- минахме и двамата с ММ през ендокринолог днес. При мен всичко е наред, каза докторката да не обръщам голямо внимание на инсулина от онзи ден, щом е индицентна стойност. При + тест, някъде между 9 и 12г.с. трябва да направя ОГТТ, според това как се чувствам. С предната бременност го правих пак в този период. При мен е важно да е рано, за да не се изтърве нещо, а днес научих, че по-рано няма смисъл, защото ГД почва да се обажда след формирането на плацентата. Мъжа ми почва да пие л-тироксин. Каза, че при него с това високо ТСХ се касае за субклиничен хипотиреоидизъм, като на ехограф също забеляза изменения в структурата на жлезата. Освен това е възможно ЩЖ да влияе на нивата на инсулин при него. След 45дни контрола на всичко + антитела на щитовидната. Все пак според нея тези промени в работата на жлезата едва ли основната причина за влошената спермограма, има някакво отражение, но не толкова голямо.
- другата седмица в сряда поставяме лекарството за имунологията и в събота на 17ти правим трансфер.

# 477
  • Замък сред облаците
Пинк, за ранна Б не знам, имам приятелка пила го в трети триместър, имам и такава дето го пи преди забременяване точно.

2402, той ГД идва от сперматозоида - плацентата се оформя от мъжките клетки. Тъй че, да след оформяне на плацентата е най-логично. Стиснати палчета за другата събота!
За урината - ако няма растеж на бактерии след 24ч всичко е 6. То ако има, се вижда към този момент, тестват с АБ и затова излиза до 72я час съответната чувствителност.

# 478
Аз нямам опция за скрит текст, може би защото съм от тел, но прикачвам, извинявам се ако спамя излишно🫶🏻 Бабите излязоха усложливи да дадат стара дреха, че вет така ни каза😂

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 09:23 от Tity_B

# 479
Момичета, при изключен мъжки фактор (поради перфектна спермограма) и липса на инфекции от микробиология при мен, нормална ЦН, нормални нива на ЩХ, витамин Д, Б12, нормално телесно тегло, редовен цикъл с овулация, без полипи, миоми и други физиологични изменения по матката и яйчниците, и, най-вече, при наличие на преходни бременности, откъде да започна да търся причина за липса на бременност?
Ясно, че и възрастта има значение (32г) и ако само това остане като фактор, явно ще се насочвам сиг към асистирана репродукция, но искам да съм сигурна, че съм направила всички възможни изследвания преди това.
Започнах да се отчайвам днес и да кроя планове за след М. Сякаш не ми се иска да продължа с още 3 безцелни опита.

Общи условия

Активация на акаунт