Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 583
  • 845
  •   1
Отговори
# 180
Запис и от мен в новата тема! 🍀

Благодаря Рейв, благодаря за орисването! ❤❤❤

Вчера АГ ми каза, че лигавицата ми е леко неравна, но изглеждала добре. Вика ме пак в понеделник. Лошото е, че усещам леки бодежи в гърлото… Вече нямам търпение за часа при Калчев, не знам има ли ми има нещо, няма ли ми. Аз малко намалих сега добавките, правя си почивка около месец и мисля да пусна да проверя витамините и фолиевата. Само да попитам - къде в София правите спермограма?
Sisi, спермограма, по мое мнение, е най-добре в репродуктивна клиника. ММ я пусна в Надежда, резултатите излязоха много бързо.
Доколкото съм чела из форума, ако се повтаря СГ, е хубаво да се правят на едно и също място, за да има проследимост на промените.

# 181
  • София
Жаки, освен опти ова взимах и ресвератрол тогава, но бях пила и дхеа кето месец или два по-рано, не знам кое е дало отражение на качеството....

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 11:44 от shan^tall

# 182

Относно Вецев, на мен ми го препоръча наш приятел анестезиолог, който е учил с него и са приятели. Та на първия преглед ми каза - няма как да забременееш с тоя полип. Насрочи хистероскопията, направихме я, всичко беше точно. Направихме СГ, която беше на долните граници и един месец след това на контролния преглед ми каза ти няма да забременееш, защото полипа рецидивира и дори и да го махнем пак, няма да е нормално с тази СГ. В следващите месеци обиколих 4-ма други лекари, пак с препоръки, че са специалисти в тази област ( онкологични и доброкачествени образувания) и те казват полип няма. След това се отказах и 3 години не стъпих при гинеколог. От началото на мината година, възобновихме опитите и бях на преглед при обикновен АГ и при репродуктивен и двете казаха че няма полип. На ЦС също нищо не се видя.
И в заключение бих казала, че Вецев има изключително грубо отношение дори и като, както се казва в България "си човек на човека".

Същото направих и аз. Обиколих още 2 мнения след него уж при светила. Единия беше Д-Р Тодоров от клиника братя Тодорови- той не видя никакъв полип. ( Той общо взето отрече всичко, което ми казаха- нито раната трябва да се гори, нито вижда полип нито ПКЯ) След това отидох при доц. Тюфекчиева- тя ми направи хистероскопия и на нея се установи, че има полип и го премахна. / Между другото-препоръчвам я като АГ е много добра и си разбира от работата, и обяснява нормално без да те стресира- просто трябва да се въоръжите с много търпение при нея и до колкото знам не следи бременности. Не е и репродуктивен/

# 183
Жаки, освен опти ова взимах и ресвератрол тогава, но бях пила и дхеа кето месец или два по-рано, не знам кое е дало отражение на качеството....

Ако ми се наложи и аз ще взема опти ова. Станулов само тях препоръчва. Вие имате ли вече ембриончета?

# 184
Духче, как къде? Тук е точното място и ти го знаеш.
Greyspirit, добре дошла и на теб отново.
На момичетата с положителни тестове, успешна бременност и дано да повлекат крак.
Чета ви, но не пиша. Ние сме в един порочен кръг. На 6.12 се разболях и оттогава през няколко дни уж съм добре, после не. Не беше температура, кашлица, хрема, стомашен вирус, а от снощи съм отново с хрема и нямам грам сила.
Извинявам се, че не е по темата, ама в това състояние изобщо не ми е до секс, а овулацията чука на вратата.

Провери ли си желязото и вит Б? При мен при ниско желязо всичко се прецаква. Толкова ми е драго да те видя ❤
Здравейте, момичета. Бях в тази тема повече от 2г. Родих през 2021, не успях да зачена нормално, бяхме с ИКСИ.
Сега ми минава през акъла пак да се пробваме, защото съм на 38 😫, но не искам инвитро. Ако стане натурално- супер. Всичко съм забравила. Ще ви чета с интерес. Има няколко познати именца, радвам се да ги видя.

# 185
Здравейте! Ще се запиша и в тази темичка.
Аз съм на 26г, ММ е на 36 и имаме вече едно детенце.  От вече над година опитваме и за второ, но без резултат. Преминали сме през редица изследвания,като последните бяха ЦС при мен (проходими тръби) , консултация при хирург за ММ (2% нормална морфология от СГ) където се оказа, че е с варикоцеле и двустранна ингвинална херния..насочват го за операция.
От Стара Загора сме и за момента се лекуване тук.
Това,което ме притесни е ,че се оказах с "обърната,нагъната матка" и леко нагънати тръби, което според АГ извършила манипулацията не е особен проблем.
След месец ни е часа при репродуктивния и ще обсъждаме стимулация.
П.С. ще кача резултата от ЦС ,ако някой е в подобна ситуация, моля за съвет или насока 🙂

# 186
Nanii17, Jullliana, Mikmarr, скорошен успех и на трите ви🫶🏻

# 187
  • София
Ако ми се наложи и аз ще взема опти ова. Станулов само тях препоръчва. Вие имате ли вече ембриончета?
Не, въпреки доброто качество на Я нищо не се оплоди, втората пункция на ЕЦ пък едната Я не беше добра, другата си беше ок, правихме и допълнително обработка на плувците за да се махнат тези с фрагментации и пак нищо.... Сега умувам дали да се престраша отново този месец да правим пункция или да изчакам още месец, многоми се иска да се пробваме да извадим повече от 2 Я

# 188
Здравейте момичета,
В темата за инсеминациите се обсъжда, че не бива да се спира прогестерона преди кръвния тест, дори и да имаш отрицателен домашен тест на датата на МЦ.

Добре, но не би ли следвало ако домашния тест ти е отрицателен на датата на МЦ и дори да спреш прогестерона, то ако има бременност просто цикъла няма да дойде и ще разбереш след 2-3 дни.

Аз имам до тук само една инсеминация (неуспешна). Направих си домашен тест в деня на очаквания МЦ, беше отрицателен, спрях прогестерона и след два дни ми дойде.

Моля кажете и вашето мнение, объркана съм.😄

# 189
Не, въпреки доброто качество на Я нищо не се оплоди, втората пункция на ЕЦ пък едната Я не беше добра, другата си беше ок, правихме и допълнително обработка на плувците за да се махнат тези с фрагментации и пак нищо.... Сега умувам дали да се престраша отново този месец да правим пункция или да изчакам още месец, многоми се иска да се пробваме да извадим повече от 2 Я

Пробвайте с лека стимулация например да извадите 4-5 яйцеклетки поне

# 190
emiliq.k, ако се спре прогестеронът предварително, нивата в тялото на този хормон ще спаднат и това може да подаде фалшив сигнал на организма, че бременността/ембрионът не е здрав, и съответното тялото да го изхвърли (а той да си е бил здрав). Затова се казва, че не трябва да се спира преди категорично отрицателен резултат.

# 191
Mikmarr, аз със съвет не мога да помогна. Тук има дами, които много разбират и ще ти пишат. Искам да те попитам при кои лекари ходите в Стара Загора?

# 192
Mikmarr, аз със съвет не мога да помогна. Тук има дами, които много разбират и ще ти пишат. Искам да те попитам при кои лекари ходите в Стара Загора?

При д-р Стефанов от инвитро клиника Стефанов и д-р Пиперкова. Всъщност тя ни прати при него, а ЦС правих при нея.

# 193
  • гр. София
Благодаря на Рейв за прекрасната тема и на Me, myself and I за орисването. Пожелавам лека бременост и успешен финал по 2.

Единственото, с което не съм съгласна е "..на добрите хора, когато Бог отнема нещо, то е само за да даде нещо по-добро..." Така се насажда вина на тези, при които продължава да не се получава, че явно не са достатъчно добри, за да им се случи.

Мини, много съжалявам, изобщо не съм имала предвид такова нещо, нито дори съм си представяла, че може да се интерпретира по този начин.
Единствено добавих частта за “добрите хора” с идеята да изключа истински зли хора (като убийци, изнасилвачи, терористи и тн), защото за тях категорично не вярвам, че важи написаното.
А не че трябва да сме чак някакви перфектни и безгрешни, едва ли не ангели, че да ни се случват хубави неща.
Под “добри хора” визирах просто нормални, средностатистически хора, които не искат умишлено да навредят на някого, каквито вярвам сме всички тук.
И съответно имах предвид, че на тези хора дори Бог да отнеме нещо или да прати трудности и изпитания, това е за да ни научи на нещо и че после ни дава нещо дори още по-хубаво от това, за което сме мечтали, но след време, не веднага.

Аз също съм имала дълги периоди, в които е продължавало да не се получава. Не мисля, че е било, защото “не съм била (достатъчно) добра”, а защото не е бил моментът, защото е трябвало да се смиря, да стана по-търпелива и разбираща, да се науча, че не всичко става по план и когато и както пожелая, защото просто е трябвало да мина през тези трудности, които да ме калят и да ме направят по-силна.

Това са моите разбирания и никой не е длъжен да има същите такива, но исках поне да уточня какво съм имала предвид, защото ми става много мъчно да открия, че някой може да се е обидил.
Това послание беше с цел да ви накара да повярвате, че ви чака нещо по-добро (дори да не е сега, веднага, днес, утре, но някога), а не с цел да вменява вина, че някой не е достатъчно добър, в никакъв случай, всички тук сте повече от прекрасни! Heart

Извинявам се за спама!!! Blush

# 194
Me, Myself & I на мен точно така ми подейства поста ти. Аз се радвам на всяка бременност, сякаш е моя. Изпълва ме с радост и надежда и си казвам "ето още едно доказателство, че е възможно и ще дойде и при мен". Благодаря за споделеното.

Общи условия

Активация на акаунт