Февруари вино и бонбони, а ноември - биберони.~бебеправене 429~

• 31 518
  • 845
  •   1
Отговори
# 705
Мале, мале как се развихрихте в тази тема само. Страхотни новини момичета, пълните ми сърцето. Heart Много се радвам за всички вас, Ванила, mommy, Le Starnge, Viki и теб те слагам в кюпа, че над 2 си е над 2 и не е 0, малко като Божинката и аз да се изкажа, Joy, нооо момиче имаш всички шансове. Flowers Four Leaf Clover Нека всичките ви ЧХГ-та да растат двойно до следващия път. А другите да хващате вълната и поне още толкова положителни тестове до края на темата. Hug

Empathy, радвам се, че намери утеха в темичката и получи разбиране без значение от чие мнение. Това е най-важното в крайна сметка и целта на тази тема да се подкрепяме.

Кактусче, отново ти се извинявам за острия тон Flowers Bouquet, не знам защо така днес съм яхнала метлата. Но в крайна сметка мисля, че най-важното е, че представихме двете страни на една и съща монета и мисля, че всеки преминавайки инвитро трябва да знае и двете страни, а вече на коя страна ще се фокусира емоционално е личен избор.

# 706
Хиперстимулацията никак не е за подценяване и е добре да сме информирани за последиците , до които може да доведе . Хубаво е момичетата , които имат опит с инвитро процедурите  да споделят всичко свързано с тях - хубаво и лошо . Относно рисковете за рак на яйчниците , аз мисля , че има достатъчно много фактори , които да доведат до раково заболяване , дори да не си преминал стимулация .

# 707
Момичета, извинявайте, че така нахлувам. Не съм чела от няколко дни, ще трябва да се върна назад и да видя какво се случва. Сори пак.
Имам спешен въпрос. Имам кървене при секс от няколко месеца. Вече тотално филм. Днес бях на лекар тук, но ми взе само секрет и каза да ходя на джипи за цитона и кръвни. Това ще се случи след месеци. Купих си билет за Бг, но се сетих, че цикълът ми започва тези дни. Проблемът е, че преди да ми тръгне, имам зацапване по 4-5 дни, и не знам от коя дата да смятам първи ден на Ц. От зацапването ли, или когато си тръгне. Опитах се да си купя хапчета онлайн, но пише, че трябва да се започнат 3 дни преди датата за Ц и тотално се отчаях. Дайте съвет, моля ви. Благодаря и хубава вечер.
ПС- после ще ви чета, че тези дни не съм се спряла.

# 708
  • Замък сред облаците
Кървене при секс - раничка, полип примерно.
Зацапване преди Ц - нисък прогестерон може да е причина, полип, раничка пак (влияят се от хормоните).
Първи ден на Ц - ярко кървене, което пълни превръзка, а не просто 2-3 петънца.

# 709
Mommy, стискам палци! Green Heart Може би наистина се обади утре в лабораторията да проверят, а след това, ако решиш, утре или в сряда може да пуснеш и на друго място. Тези твоите лентички са уникални обаче.

Fearless, и аз бях пробвала един цикъл да не пия кафе в този период, но не проработи. Сега си пиех кафе, но точно в деня на имплантацията бях на иглотерапия. Иначе другото което правих са разни леки йога сесии с елемент на медитация/визуализация - в youtube има много. Не знам кое колко е помогнално, но не пречи да си пробваш. Simple Smile Стискам палци! Green Heart

Emiliq.k, за естрогенова доминантност аз тествах 7 дни след доказана овулация естроген и прогестерон. Съотношението трябва да е над 100 в полза на прогестерона и тогава няма естрогенова доминантност. При мен илезе около 80-90 някъде и взимах мерки.

Le strange, честито!!! Да се удовява правилно ЧХГ и прогестерона да расте. Simple Smile Взимаш ли допълнително прогестерон в момента? Green Heart

V_gs, еха, хайде дано и при теб да се расте правилно! Green Heart

Леле наистина страхотно се раздвижи темичката. Хайде всички на вълната! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Jullliana, първия ден е този с ярка кръв, а не зацапване. Аз съм имала такова зацапване, когато имах полип. Продължаваше и след цикъла.

# 710
  • Замък сред облаците
Пак поствам полезния линк с инфото за всеки хормон и оптималните фертилни нива.
https://besthealthacupuncture.com/2018/07/03/fertility-hormones- … reference-ranges/

За летрозол назад се питаше: той е ароматаза - ензим, и за това има обяснение каква роля играе в подточката за естрадиола.

# 711
Джулиана, ако можеш да изключиш сухота или нараняване на вагиналната лигавица, най- вероятно става дума за кървене от шийката. Може полип да е, задължитемно лекар трябва да те види. Хубаво си се ориентира за България, че като ги знам в Англия...чакане до нямя и къде е там.

# 712
Благодаря много, момичета. Тази днес уж не видя полип или раничка, но тук не им вярвам. Само си мисля за най-лошото…
Имам сухота, от доста време, все ползваме по 100 тона лубрикант, но не е ок пак.
Значи, сега като започне да ми зацапва, да взема да ги поя тея хапчета за забавянето, това трябва да е ок? Другото- ще искам да си пусна кръвни в бг, но ако пия това хапче, дали ще се отрази сериозно на резултатите? И какво да пускам, другият въпрос.
Мерси

# 713
  • Замък сред облаците
Какво хапче? Ако имаш сухота, обичайно е с хормонална причина, та е ключово хормоните как са.

# 714
Кои хормони са свързани със сухота ?

# 715
Le strange, честито!!! Да се удовява правилно ЧХГ и прогестерона да расте. Simple Smile Взимаш ли допълнително прогестерон в момента? Green Heart

Не взимам допълнително прогестерон и не знам тази стойност как е спрямо 3-4 г.с. Тепърва ще си запазвам час за преглед, да се уверя, че не сънувам. Grinning

# 716
Браво момичета! Нека растът високо чхг!
Нека има още +

# 717
Le Strange, честито! ☺️🍀❤️❤️❤️ Ех, колко хубаво се напълни темичката с хубави новини! 😍
S.G.C, няма за какво да ми се извиняваш ❤️☺️ тъкмо представихме и двете страни на монетата 😅🫶💋
Бисквитке ❤️☺️
Скрит текст:
Аз също съм на мнение, че злокачествено заболяване би се проявило независимо от това дали има стимулации или не, ако самият организъм е склонен към това. Много често става и по наследство за съжаление, но не е задължително/визирам рак на гърдата/. Просто лично съм разговаряла с младо момиче и появил се карцином още след първата стимулация. Отделно имам консултации с мамолози и са единодушни, че рискът от рак на гърдата е по-висок след няколко стимулации. Идеята е да правим превенция 🫶 Човек никога не знае и не е задължително такова нещо да се случи след стимулация, просто да си имаме едно наум и да се преглеждаме редовно ❤️ Съжалявам, ако съм прозвучала прекалено крайно в поста ми по-горе ☺️

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 20:56 от Kactus

# 718
  • Замък сред облаците
Кои хормони са свързани със сухота ?

Нисък естроген, прогестеронова доминантност, примерно.

# 719
Le Strange, честито и на теб. Успех още веднъж на всичко с положителни тестове.
V_gs, стискам палци следващия тест да е с положителен резултат.
Джулка, ако си в края на цикъла е възможно дори и да има полип да не го е видял. Най-добре е прегледа да се направи в началото на цикъла, когато лигавицата не е започнала да расте. Аз съм имала зацапване дни преди менструация и след нея, като причината така и не се установи. В един момент спря.
Щом планирал пътуване и преглед в България, според мен е добре да се стиковаш лекаря, който тук ще те преглежда. Чуйте се и да ти каже кои дни от цикъла е най-добре да те види б”на ехограф и съответно какви лекарства можеш или не да пиеш, за да не пречат на изследвания, които иска да ти назначи.

Общи условия

Активация на акаунт