Искам да кажа...(215) през Февруари 2024

• 40 714
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Добро утро!

Бел, а аз пък ще трябва да се обадя в детския център, за да отменя партито Sad Нито предстоящата, нито следващата седмица мисля да го пускам на градина, макар че той и с неходене, пак успя да лепне нещо. Ще си го отпразнуваме семейно, ще поръчам една хубава торта, ще купим повечко подаръци, че иначе мислех да мина тънко покрай гостите Joy
Иначе е значително по-добре, Т няма, вчера се прочисти едно хубаво и се надявам от днес да започне оздравяване.

Ети, Мари, да минава бързо при вас!

Боби, отдели повечко време на частта с разходката в гората Simple Smile

Новинка, кой филм гледа? Аз хванах "Стив Джобс" по един от каналите. Бях започнала книгата преди време, но така и не я дочетох.

Хубав да ви е денят!

# 301

Идеален е, благодаря!

На кафето с момичетата решихме, че ще ходим на екскурзия по женски. Вече съм в приповдигнато настроение, нищо че е ще е след месец и кусур. Супер!

Времето се смарангяса . Уж от утре, ама явно по-рано започна.
Нищо и това не може да ми развали настроението Grinning

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 19:05 от rummi_pl

# 302
На мен ми се спи като на куче. Още няколко дни ще е Калин на снимки и тогава ще спим.
Търся зелени домати, ама бил им минал сезона ( но пък обиколих пазарите на София). Купих и подарък за РД за утре. Реших и себе си да наградя- рози букет, 10 рози на корен ( утре жива умряла трябва да ги насея, и луковици лилиум ( вече ги насях).
Успях да взема и аспержи, та тази вечер ММ ще прави риба.
Имам и магданоз за табуле, но трябва да купя домати.

# 303
  • Germany
Привет!
Още пия кафе и се разсънвам. Снощи беше юбилея на нашият приятел. Чудно парти се получи! Аз се прибрах към 4,00, мъжът ми към 5.30. Големият не можа да повярва, че спя като ми звънна преди час Simple Smile  По закона за всемирната гадост малкият е със сополи, а кучето не иска да яде... Дано удържат до вторник без влошаване, че големият тръгва тази нощ за Стокхолм и трябва да се оправят сами.
Благодаря ви за мненията за апартамента! Ще оставим поне тези чаши и сервизи, които са нови, пък ако не ги искат наемателите ще го мислим.
Хубава неделя на всички!

# 304
  • Бургас
Руми, вече се вълнувам с теб Simple Smile

Тит, и аз мислех да се помотая на терасата днес и да разчистя китките, но то едно мрачно навън, не ме предразположи хич. Абе то на мързеливия кога не му е вървяло. Joy

За последните 20 дни два пъти избираме ден, в който да вечеряме ребърца в заведението в блока ни (страхотни ги правят) и Марто ни обърква плановете. По този повод взех от лидълските и довечера ще се облизвам доволно. Animal Pig

# 305
Селесте, как е Марто днес?
Румка, коя е дестинацията?

# 306
Будва, Котор и Дубровник. Автобусна. Горките хора, ще им надуем главите, че ние сме малко шумни 😆 😂

# 307
Руми, много хубава дестинация сте си избрали. В Черна гора не съм била, но Хърватия е разкошна през пролетта.
Фонс, помня, че зад Рилския манастир имаше едно капанче, където продаваха биволско кисело мляко и най-вкусните мекици. Все още ли е там?
Селест, хайде вече да се калява юнакът Марти и да се свършва с болестите!
Да е честита и на патерици другата Марти!
Роди, защото Пауланер е баварска бира.
Мони, значи добре сте се забавлявали.

Сутринта любимият се отчете с едни американски палачинки с кленов сироп, а пък на обяд аз върнах жеста и направих убийствен гратин Дофинуа, отдавна не бях правила.

# 308
  • Canada
Ем, там е. Нищо не пробвахме обаче 😁

Чудна раздумка си спретнахме с Тути, мацка и половина 😊

Вчера катерихме малко планините над Банско, днес на молчИ бяхме. Първото определено е повече моето.

# 309
  • Бургас
Руми, вече ти и завиждам Simple Smile

Марѝ, добре е, втори ден няма Т, стомашните неразположения и те отшумяват, но днес ново 20, хрема, макар че тя при него е перманентна почти.
Ти как си? Пресече ли неразположението?

О, кой не знае мекиците на Рилския манастир, кой не е хапвал от тях! Wink А, ето Фонс е желязна.

# 310
Гърлото ме боли, но не ми пречи на апетита.

# 311
Аз не ги знам. Но пък какви има на женския пазар...това сопапиас, летящи хлябове на навахо ( всичките са като нашите мекици), ряпа да ядат. Особенно тези с царевично брашно.

# 312
Гърлото ме боли, но не ми пречи на апетита.
значи си добре, хапвай си!
Радвам се за подобрението при Марто, до утре да е пушка и без хрема!
Лидълски ребърца имам и аз, ама се чудя с какво да ги готвя.
Ем, какво е това, което си готвила, даже не съм го чувала:)
Фонс, много сте готини и за мен беше удоволствие, дано не съм ви надула главите, че от притеснение ще има ли за какво да говорим, не се спрях:)
Румка, вие ще сте доброто настроение в автобуса и всички ще ви се радват, сигурна съм.
Мони, наричам ги да са здрави твоите момчета , всичко ще е наред!

# 313
Много хубава дестинации,  Руми.  И нашият катун ще пътува с автобус скоро и ние сме малко шумнички, но се свиква.
Младежът ме ядоса и мислех да го заведа в Пепко, вместо в мола, но му се размина.
Мари,  вземи мерки, за да го пресечеш.

# 314
Ем, какво е това, което си готвила, даже не съм го чувала:)

О, Тути, всъщност е много простичко и лесно за приготвяне ястие с картофи и сметана. Моят вариант не толкова тежък като оригинала, но все така вкусен. Картофите нарязвам на тъничко, аз ги режа директно с белачката, загрявам в дълбока тенджера/ дълбок тиган 1:1 сметана и прясно мляко заедно с подправки (сол, черен пипер, индийско орехче, чесън), щом заври изсипвам и картофите за 5 минути като разбърквам от време на време. Изсипвам в тавичка и пека на 200 градуса за около 40-45 минути, за последните 5 минути може и да поръся със пармезан, ама последната стъпка е според настроението.

Общи условия

Активация на акаунт