💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 672
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Боби, дано не бъркам,  но ти не беше ли с хипофункция на щит жлеза?  Защото ако ти е ниска дозата, съответно Фт3 и Фт4, има голям шанс да намалява кърмата. Иначе ти за стимулацията си знаеш, другото го вмятам, ако решиш да провериш хормоните.

# 496
Боби, дано не бъркам,  но ти не беше ли с хипофункция на щит жлеза?  Защото ако ти е ниска дозата, съответно Фт3 и Фт4, има голям шанс да намалява кърмата. Иначе ти за стимулацията си знаеш, другото го вмятам, ако решиш да провериш хормоните.
С Хашимото съм. Ще пусна едни хормони утре.

# 497
Боби, аз съм стимулирала с варено жито с мед и орехи за повече вкус. Стискам ти палци, дано успееш да задържиш кърмата. Нямам спомен пробвала ли си с консултант?

Yan, още не съм го търсила Драганов. Като бяхме при педиатъра последния път й раздвижи крачетата и каза, че ако има нещо щели да бъдат по-стегнати и че няма смисъл да бързаме толкова с ортопед. Но скоро мисля да отидем все пак. Свиркай ако го откриеш ти първа Simple Smile

# 498
Момичета, да си сверя часовника. Нещо ми е голямо притеснението при къпане във вана.
В каква последователност къпете бебоците във ваничка в легнало положение?
Използвате ли пелена или ги къпете голички?

# 499
Боби, аз съм стимулирала с варено жито с мед и орехи за повече вкус. Стискам ти палци, дано успееш да задържиш кърмата. Нямам спомен пробвала ли си с консултант?

Yan, още не съм го търсила Драганов. Като бяхме при педиатъра последния път й раздвижи крачетата и каза, че ако има нещо щели да бъдат по-стегнати и че няма смисъл да бързаме толкова с ортопед. Но скоро мисля да отидем все пак. Свиркай ако го откриеш ти първа Simple Smile

Ходих при Хедра заради проблем със засукването, но тогава лактацията си беше ок. Ще запиша нов час. Ще опитам и това с орехите, благодаря!

# 500
  • София
Момичета, да си сверя часовника. Нещо ми е голямо притеснението при къпане във вана.

Ние я къпем голичка. Започвам от телцето. Поливам, минавам с измиващия продукт тялото, изплаквам. Накрая измивам и главичката, но нея я мия два пъти седмично, не всеки ден. И накрая тате я вдига изплаквам за няколко секунди и готово Simple Smile

# 501

Ние я къпем голичка. Започвам от телцето. Поливам, минавам с измиващия продукт тялото, изплаквам. Накрая измивам и главичката, но нея я мия два пъти седмично, не всеки ден. И накрая тате я вдига изплаквам за няколко секунди и готово Simple Smile

Много, много благодаря! 💐

# 502
Здравейте мамчета. ☺
На нас ни предстои слагане на ваксините за 2 месец. От няколко места чух, че препоръчват разсрочване на ваксините с цел да се избегне натоварване организма на бебето. Някоя правила ли е това и дали има намерение да го прави?
Какво е мнението ви?

# 503
Момичета, при тези от вас, които са на смесено хранене, с какво количество АМ дохранвате? И с колко е било изоставането в теглото, че да прибегнете до дохранване? Отделно към какви мл на дневно се придържате? Указаните на кутиите ми звучат като доста големи?

На 5я ден като дойде педиатърката бях изцедила кърма, за да видя какво количество имам, но излезе не повече от 30тина мл, което док каза че не е достатъчно и да съм дохранвала. Реших на своя глава да го пробвам само с кърма.
Сега бебо е на 14 дни и си върна теглото от раждането (3кг), пълни памперсите, спи по 3 часа непробудно, рядко го закачам отново на гърда след като е минал и през двете.
Пробвах на няколко пъти да доизцеждам но излиза не повече от 10мл и ми се струва, че с помпа излиза много по-малко отколкото суче той. Не ми се иска да обърквам допълнително с АМ

# 504
  • София
Дохранвам, защото кърмата ми не му достига. За изоставане не мога да говоря, доста е голям, но след хранене започваше една истерия и стана ясно, че не се е нахранил. За количество 100...120мл на хранене, според педиатърката.

# 505
като става дума за всксините подсещам да си искате ротавирусната която се слага до определени седмици

О, аз задължително я слагам нея. С баткото лежах в инфекциозна болница ( не беше с ротавирус) и се нагледах на такива случаи - беше страшно. Предпочитам, ако мога да защитя децата от тази гадост, да го направя. Още повече, че самата ваксина не е инжекционна, а се приема през устата, та нямам гузна съвест и по отношение на това.

На мен педиатърката на първия преглед ми каза да вляза да прочета за ваксината/щеше да ми обясни жената ама малката беше гладна и много пищеше/. След като не е задължителна ние сами ли я купуваме и носим или те си имат и заплаща ли се допълнително🤔

# 506
Момичета, при тези от вас, които са на смесено хранене, с какво количество АМ дохранвате? И с колко е било изоставането в теглото, че да прибегнете до дохранване? Отделно към какви мл на дневно се придържате? Указаните на кутиите ми звучат като доста големи?

На 5я ден като дойде педиатърката бях изцедила кърма, за да видя какво количество имам, но излезе не повече от 30тина мл, което док каза че не е достатъчно и да съм дохранвала. Реших на своя глава да го пробвам само с кърма.
Сега бебо е на 14 дни и си върна теглото от раждането (3кг), пълни памперсите, спи по 3 часа непробудно, рядко го закачам отново на гърда след като е минал и през двете.
Пробвах на няколко пъти да доизцеждам но излиза не повече от 10мл и ми се струва, че с помпа излиза много по-малко отколкото суче той. Не ми се иска да обърквам допълнително с АМ
Не съм лекар, изказвам лично мнение...според мен това, което правиш с кърменето е напълно достатъчно, по това което описваш. Аз бях в подобна ситуация и педиатърката ми казваше да се цедя, да видя колко имам, че може да не и достига, защото ние сме много ревливи (за всичко) и тя го отдава на това. След минути коментиране на други неща свъзани с бебето, тя казва "нищо й няма бебе е реве, наддава си добре.." ми..нали не й стигаше...та повечето лекари на тема кърмене са много боси и си знаят старите методи и масово искат да дохранваш...разгледай страницата на Хедра и видеа на Ася Демирева, там има много полезни неща по темата. Освен това за успокоение, защото и при мен и много приятелки, а и е казано, че това колко изсмуква бебето, като количесто няма нищо общо с изцеденото, което е в пъти по-малко. За това много майки, както бях и аз изпадсх в паника и един непорочен кръг на безсмислено цедене....Малко дълго стана...

# 507
като става дума за всксините подсещам да си искате ротавирусната която се слага до определени седмици

О, аз задължително я слагам нея. С баткото лежах в инфекциозна болница ( не беше с ротавирус) и се нагледах на такива случаи - беше страшно. Предпочитам, ако мога да защитя децата от тази гадост, да го направя. Още повече, че самата ваксина не е инжекционна, а се приема през устата, та нямам гузна съвест и по отношение на това.

На мен педиатърката на първия преглед ми каза да вляза да прочета за ваксината/щеше да ми обясни жената ама малката беше гладна и много пищеше/. След като не е задължителна ние сами ли я купуваме и носим или те си имат и заплаща ли се допълнително🤔

Просто й кажи, че искаш. Те я имат. Аз не съм плащала.

# 508
Моята бебка беше наддала само 600 грама първия месец и педиатър ми каза същото - цеди се и дохранвай. Да ама тя иска от шише. Направих една консултация с Ася Демирева (супер доволна съм, прегледа бебето и ми обясни повече неща от педиатъра!!) и се оказа, че много добре си яде детето. Най-вероятно първата седмица след изписването е свалила още малко и след това е започнала да наддава. Сега втория месец е качила вече около 1200 гр.

# 509
Здравейте мамчета. ☺
На нас ни предстои слагане на ваксините за 2 месец. От няколко места чух, че препоръчват разсрочване на ваксините с цел да се избегне натоварване организма на бебето. Някоя правила ли е това и дали има намерение да го прави?
Какво е мнението ви?

На нас ни сложиха трите ваксини в един ден, една през устата и другите две на крачетата. Сравнително добре ги понесе, само му излезе обрив по лицето, гърдите и малко на гръбчето който вече отминава. След ваксините му давах 3×3 мл Панадол Бебе и 24 часа компресчета с риванол на мястото на инжекциите. Нито беше кисел, нито вдигна температура.

Някой питаше и добавям....
Ваксините са безплатни, дори потребителска такса не се заплащало за бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт