Професия учител - 18

• 49 625
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Добрич
Може ли инфо каква би била нетната работна заплата на начален учител с 5 години стаж?

Заплата 1853
Клас 92,65
Общо 1945,65

Нето към 1500

# 526
amu_nka, много благодаря!
Класен ръководител съм, но класът ми не е с първолачета, тогава би било абсурд отсъствието ми. И аз мисля, че колежката, която е ЦДО спокойно може да ги посрещне и да им раздаде учебниците.
Ще се интересувам за тези семейни причини, благодаря отново!

Да отиде бащата, и да ти направи снимки. По-добре така, отколкото цяла година гледане накриво.
И това е така, но детето ми веднъж започва училище. За мен е важно да бъда там на първия му учебен ден. Не е същото, когато просто гледаш снимки. Мисля да отстоявам позицията си, пък да става каквото ще.

# 527
Може ли инфо каква би била нетната работна заплата на начален учител с 5 години стаж?

Заплата 1853
Клас 92,65
Общо 1945,65

Нето към 1500

Благодаря. Леле, струва ми се много малко за София град Sad

# 528
Може да си пуснете отпуск, ако получите отказ, а имате прехвърлен отпуск от минали години, пускате пак заявление за същата дата 2 седмици по-рано и работодателят е длъжен да осигури използването на отпуска от минали години.
Но, все си мисля, че има по-човешки начин да се случват тези неща....
Няма отсъствие по семейни причини...ако имате 2 деца ви се полагат 2 дни допълнителен отпуск по КТ.

# 529
Но, все си мисля, че има по-човешки начин да се случват тези неща....
Аз също така си мислех, но...уви.
Едно детенце имам.

# 530
  • София
Няма отсъствие по семейни причини...ако имате 2 деца ви се полагат 2 дни допълнителен отпуск по КТ.
А къде го пише това в КТ?

# 531
  • Майничка
А къде го пише това в КТ?
Чл.168, ал.1, но при условие, че децата са две и са под 18г.

П.П. Сега се сетих - ако не сте ползвали шестте месеца неплатен до навършване на 8г. на детето - баш му е времето да пуснете един ден от тях.😉

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 18:05 от gargamela

# 532
Не съм! Много благодаря!

# 533
Голямата дъщеря ще е първокласничка чак 2026, но вече и аз мисля по въпроса как да се измъкна , за да отида на първия и учебен ден. Няма да учи в училището, където работя. Не съм класна и сигурно няма да бъда. Нищо не се знае все пак, но и аз съм мислила за варианта "болничен".

# 534
Отсъствие поради семейни причини има. Инфото ми е лично от директор. Два пъти ми се наложи да ползвам такава отпуска. Един път като бях пропътувала при семейството ми извън България и личен лекар не можа да ми издаде болничен, а аз не можах да се върна на работа първия работен ден след ваканция, защото нямаше полет, и втория път когато котката ми трябваше да бъде оперирана секцио по спешност в друг град. И двата пъти нямаше как да извиня отсъствието си и ме извиниха със "семейни причини". Писах нещо допълнително, си спомням, освен молбата за отпуска... Rolling Eyes

# 535
  • Майничка
Amy_nka, вероятно сте писали някакво обяснение защо не сте подали молба за отпуск предварително. Няма такова изрично основание нито в КТ, нито в КТД.

# 536
  • Пловдив
Освен да имате КТД на училищно ниво, където да има вмъкната подобна клауза. Иначе нито в националния, нито в общинските, които съм виждала няма подобно решение.

# 537
Здравейте ще кандидатствам екология в Шумен.Искам да стана учителка по биология.
Хората много ми се подиграват
-първо,че искам да стана учителка
-второ,че ще кандидатствам в Шумен.
А според родителите ми педагогиката даже не трябва да е  висше образование, а нещо като полувисше.
Серозно ли в Шумен е толкова зле?
Хората такива гадни неща ми говорят за Шумен.
Било пълно с роми и турци,нищо съм нямала била да науча.Аз самата съм туркиня и наистина никому зло не желая.
Няма да лъжа имам 4ки и на двете матури и на биология и на български.Наистина оценките не ми стигат да речем за Пловдив или София.
Трябва ли да се срамувам от това,че искам да уча в Шумен?

# 538
  • Бургас
Нямам наблюдения върху Шуменския университет, но не мисля, че с Екология може да станеш учител по Биология, не и без следдипломна квалификация.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 22:29 от rosi81

# 539
Нямам наблюдения върху шуменския университет, но не мисля, че с Екология може да станеш учител по Биология, не и без следдипломна квалификация.

Най-вероятно сте права.Благодаря за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт