Хитринки за всякакъв случай - 38

• 45 157
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, я кажете нещо яко за тоалетна чиния?! Пробрах с белина и сода  като постои и а ефект, ама още нещо трябва. С кола никакъв резултат.

# 181
Здравейте, я кажете нещо яко за тоалетна чиния?! Пробрах с белина и сода  като постои и а ефект, ама още нещо трябва. С кола никакъв резултат.
Ако има калциеви отлагания - препарат за почистването им, ако е друго замърсяване - продължавай с доместос белина или подобен.
Ако е много захабена и не се почиства - смяна.

# 182
Кислол, но САМО кислол, наливаш и изчакваш. Не смесваш с друго, че може да избухне. Внимаваш да не пръсне по теб.

Иначе хубав гел за тоалетна и редуване с белина би трябвало да почисти обикновени замърсявания. Медикс ми чисти доста добре отлагания от котлен камък.

# 183
Кислол, но САМО кислол, наливаш и изчакваш. Не смесваш с друго, че може да избухне. Внимаваш да не пръсне по теб.

Иначе хубав гел за тоалетна и редуване с белина би трябвало да почисти обикновени замърсявания. Медикс ми чисти доста добре отлагания от котлен камък.
Кислолът почиства, но унищожава безвъзвратно емайла на порцелана и скоро след това отлаганията ще станат още повече и ще се почистват още по-трудно. Отделно рисковете при употреба.

# 184
Ами захабена и много варовик ми се струва. Страшно много ме дразни и накрая ще я сменя цялата😏 Знам за Кислола ама не ми е стискало с него да пробвам.

# 185
Нищо не унищожава, ако не го ползваш ежедневно седмици наред. Ако е унищожило нещо, то вече е било повредено. По-добре да се пробва с кислол, ако вариантът е смяна. Има шанс да се изчисти.

# 186
Нищо не унищожава, ако не го ползваш ежедневно седмици наред. Ако е унищожило нещо, то вече е било повредено. По-добре да се пробва с кислол, ако вариантът е смяна. Има шанс да се изчисти.
Това няма как да се разбере предварително, а последващо ще е късно - много зависи какъв е порцеланът, качеството му, колко години е в експлоатация и т.н. фактори.
Щом има калциеви отлагания, може да се пробва с такъв препарат, пък като паднат калциевите отлагания, може и всичко друго с тях да замине, вероятно именно те поддържат замърсената визия.

# 187
Ами ако за едната мръсотия мисли да сменя тоалетната - по-добре да пробва каквото може. Досега нищо не сме унищожили с кислол. Все пак се ползва разтвор, а не промишлен концентрат. Но при мен Медикс и белина чудесно почистват, включително наслагвания от месеци неизползвана тоалетна, с варовик и покафеняло. Но се иска слагане, изчакване, търкане - и така няколко пъти. Едва ли пък чак толкова мръсотия има, че да не падне с препарат за тоалетна.

Не намерих медикс спрей в ДМ, купих Медикс за керамични плотове, ще кажа дали чисти старите петна.

# 188
Здравейте,пробвайте за тоалетната сгура за фаянс,може да налеете 2 шишета и с четката да понамажете . За най добрите резултати оставате цяла нощ. Ще се махне всичко,целия котлен камък

# 189
Какво е сгура за фаянс

# 190
# 191
Това за фаянс е като кислола, с него унищожих емайл на порцеланова мивка на село. Иначе светна при почистване, но за кратко - после много бързо поема оцветявания и все по-трудно се почистват, изисквайки и все по-агресивни средства.
Ако порцеланът е стар, е по-податлив емайлът на увреждане.

# 192
  • Пловдив
При мен на емайла на мивката нищо му няма, но сифоните потъмняха и няма оправия. Средно по веднъж месечно си правя профилактика на каналите с кислол.

# 193
А предполагам е добре да махна водата преди да наливам и мажа нещо нали?! За тоалетната говоря.

# 194
Може и да не я махаш. Ще си остане накиснато с водата. Внимавайте с това сгуро и едно подобно има, оранжево шише - майка ми така унищожи батериите на душа и мивката в банята.

Медикс за инокс и керамични плотове - махна част от петната, другите ще продължа да чистя и ще ги оставя накиснати. Не уврежда, изчистих абсорбатора и плота на печката, оставя невидимо покритие и след това няма отпечатъци,а плота светна, съвсем различно от циф и обезмаслител.

Общи условия

Активация на акаунт