Хитринки за всякакъв случай - 38

• 45 163
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, как мога да съхраня половин банан.
Примерно от сутринта до късния следобед.

# 196
Вакуумиран или в затворен стъклен съд в хладилник може.

# 197
Банан в хладилник не се държи.
Режеш на половина и си го оставяш така, докато го ползваш. Без да белиш. После макс 2мм да е хванало коричка на отрязаното, останалото си е като ново.

# 198
Режеш на половина и си го оставяш така, докато го ползваш. Без да белиш. После макс 2мм да е хванало коричка на отрязаното, останалото си е като ново.
Аз съм оставяла банан извън хладилника и не знам как и откъде, но посред зима след 2-3 часа около него имаше мушици. На обелен и затворен банан не му пречи да престои няколко часа, върху торта или сладкиш също се запазва в хладилника, само че го желирам с четка, за да не увяхва.

# 199
  • на последния етаж
Защо?!

# 200
По принцип е така, измръзват и после потъмняват и гният. Но за няколко часа обелен и прибран в кутия (аз ползвам стъклени, не пластмасови) не му е проблем.
Някои хладилници може да имат подходящи отделения и за банани, но необелени не съм слагала, не мога да кажа.

# 201
  • на последния етаж
Вкъщи бананите държим само в хладилник, в отделението за плодове, защото децата ядат плодовете студени. Нищо не измръзва и не гние.

# 202
  • Somewhere far away
да и аз знам че банани в хладилник не е добра идея. чела съм за  някъв трик да увиеш дръжките във фоило. това ги задържало повече време , но честно казано нищо не помага- бананите си потъмняват и започва гниене  с времето и това е. 

# 203
  • Варна
  И как/защо остана половин банан?!!!

# 204
И вкъщи така. Отвън почернява след време, но отвътре нищо му няма.

# 205
Най-вероятно за пюре или каша на бебе. На мен също ми остава 1/2 банан като правя сутрешната каша и завивам останалата 1/2 за следобедната със свежо фолио откъм отрязаната страна. Съхранявам извън хладилника до следобяд.
Пояснявам, че бананът не е обелен, а е с кората.

И как/защо остана половин банан?!!!

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 20:59 от bubastet

# 206
Не държа плодове и зеленчуци в хладилника, не им е мястото там.

# 207
Как да не е? Моят поне има едно голямо чекмедже специално за плодове и зеленчуци.

# 208
Банани съхранявам във фризера, начупени на парченца. После директно се пасират, докато стане прекрасен сладолед.

# 209
В хладилника в собствената си кожа или в прозрачното фолио, дори в чинийка да го оставиш за половин ден нищо няма да му стане.

Общи условия

Активация на акаунт