Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 650
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Бюро бяло от пдч с какво мога да почистя (остатъци от гримове) ?

# 241
Някаква идея как може да се подобри плот, върху който за момент е оставена кубинска кафеварка и тя се е отбелязала?

# 242
Това малко трудно се чисти. Едни наематели ми оставиха висока етажерка в банята, реших да стои там за следващите, удобна е, но те върху най-горната повърхност са оставяли я боя за коса, я нещо друго и независимо, че трих с всичко възможно като препарати, все още има остатъци. Същото е и със шкафа под мивка - може би цветен прах, може би омекотител, това с нищо даже не избледнява. Така че, ако някой друг има предложение и аз ще бъда доволна да науча.

# 243
Бюро бяло от пдч с какво мога да почистя (остатъци от гримове) ?
Мицеларна вода бих пробвала.

# 244
Със спирт или препарат за стъкла чистя бяла секция от детски печати, пастели и флумастри. Пробвайте.

# 245
Имах успех с мицеларната вода.
Благодаря.

# 246
Ами тя си е точно за сваляне на грим, най-логичното е първо с нея да се пробва ако има под ръка. Но и доста други неща разтваря, честичко пробвам първо с нея като трябва да почистя нещо изцапано.

# 247
Химична реакция е. В гореща солена вода се слага алуминиево фолио и сребърните прибори, като приборите не трябва да се допират помежду си. Държат се само минутка-две, иначе почерняват още повече. След изваждане се изплакват с чиста вода.
Здравейте,
Това върши ли работа и за сребърни бижута?

Също така да споделя: преди време питах за една жълта блуза вълна + акрил, която при пране се беше сдобила с тъмни петна, явно от друга дреха. Киснене в студена вода и самостоятелно пране не помогна. Изпрах я отново, преди това намазах с Вениш и седя 30 минути с него. Прах на 40 градуса (и 3те пъти). Сега няма петна.

Но имам нов въпрос: как да спася едни петносани дънки?  ММ ги е омърлял с ръжда и още нещо. Сложих Вениш за 30 минути, прах на 40 градуса - нищо. После омазах обилно Вениш и обезмаслител, стоя цяла нощ, прах на 60 градуса - пак нищо. Петното не е мръднало.

# 248
Ръжда чисти Клири.Но от химическо чистене знам,че мине ли се с Вениш-запечатва Sad .Даже носих един панталон и първото питане беше-пран ли е с Вениш.... Но пробвай с Клири-не пречи.

# 249
А препарат за чистене на ръжда от мрамор?

# 250
# 251
Благодаря. Търся нещо, вече изпробвано.

# 252
Рошличка, това е за всякакви сребърни предмети, няма значение какво почистваш.
Ползвала съм препарат специално за петна от ръжда по текстил, май на Бекман в едни малки ръбати шишенца. Действа, но съм изхвърлила опаковката вече.
По принцип киселината разтваря ръжда, може да намокриш с лимонена киселина и да постои така. Но само ако си прежалила дрехата, или първо пробвай на някой подгъв дали ще се обезцвети например.

# 253
Ползвала съм препарат специално за петна от ръжда по текстил, май на Бекман в едни малки ръбати шишенца.

Точно него щях да похваля, извади без следи ръждиво петно от бял панталон. Аз все още го имам, много, много отдавна съм го купувала, но сега търсих и го няма в нета. Намирам този, същото шише и грамаж, но е за няколко вида петна и не знам, дали е толкова ефективен.
https://www.emag.bg/pochistvasht-preparat-za-petna-ot-ryzhda-i-d … 099/pd/DKYD32BBM/

# 254
  • Сред мелниците
За ръжда ползвам един препарат, който си купих от селскостопанска аптека .  Използват го пчеларите.
Оксалова киселина.
Премахвала съм ръжда от дрехи, от мивка, плот и др.
Останало ми е съвсем малко, трябва да се организирам да го открия и в София.

Общи условия

Активация на акаунт