Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 624
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,трябва ми хитринка за рахлябване на обувка.
Мъжа ми си купи найкове,които са му по мярка,но едната маратонка му стяга отгоре крака ,тоест не му е тясна на пръстите ,а отгоре

# 256
Има само за естествена кожа.  За изкуствени материи няма чалъм. Освен леко да се сплеска стелката, ама за Найк не вярвам. Да не ги стяга много, друго не се сещам.

# 257
За петното от ръжда, препоръчвам лимон.

# 258
Привет, аз търся изпитан препарат или прах за пране, с който лесно да се изпират бели спортни чорапи. Чорапите не са изцяло бели, имат емблеми и не става да се използва нещо агресивно. Сега всеки път ги накисвам, запирам и после пера в пералня. Но търся хитринка, за да спестя време.

# 259
С прах за пране за бяло на Ариел и дълга програма за пране, поне 2 часа и половина, при мен без проблем се изпират много мръсни бели чорапи.

# 260
Може ли да се направи нещо за предмет с гумирано покритие, което с времето се е развалило и е започнало да лепне?
В случая става дума за една компютърна мишка, която ми е за резерва в шкафа. Сега ми потрябва, но покритието е започнало доста гадно да лепне. Минах я с кърпа и почистващ препарат за прозорци и стана още по-зле, все едно я намазах с мед. Grin А има ли препарат, който би подействал фиксиращо?

# 261
Майка ми се оплака от подобно нещо и и казах да го изтрие с ацетон. И станало - ацетонът махнал горния увреден слой и оставил долната здрава пластмаса.

# 262
Как да изгоня сврака от терасата? Иде, кълве и рови в саксите, хвърля пръст, изкоренява ми цветя.

Не виждам нещо за ядене да я привлича, просто ходи да си рови.

# 263
Как да изгоня сврака от терасата? Иде, кълве и рови в саксите, хвърля пръст, изкоренява ми цветя.

Въоръжаваш наследника или в краен случай себе си с това от линка и използваш за "джепане"  бобчета, стъргали или нещо подобно, което няма да нарани свраката. Те са умни птици и бързо ще се научи.

https://synchronsport.bg/prashka-lovna.html

# 264
Привет, аз търся изпитан препарат или прах за пране, с който лесно да се изпират бели спортни чорапи. Чорапите не са изцяло бели, имат емблеми и не става да се използва нещо агресивно. Сега всеки път ги накисвам, запирам и после пера в пералня. Но търся хитринка, за да спестя време.
В големите вериги има Сапун за петна с жлъчен екстракт на dr.Beckmann, Heitmann, DM или в магазините за препарати внос от Германия. Gallseife потърсете. Натривате много хубаво чорапите и оставяте малко. После може така да ги сложите в пералнята. Има за бяло и за цветно едновременно.

# 265
[quote
Здравейте,
Това върши ли работа и за сребърни бижута?
[/quote]
За сребърни бижута работи следната химична реакция:
Слагате в дълбок съд (например купя) бижутата, наръсвате обилно със сода и заливате с оцет. Това нещо шупва и започва да кипи. Оставяте така да постои и след това изтърквате бижутата с вълнен парцал, напоен със сместна.
Трябва в ДМ или в големите вериги да има препарат за сребро, но само съм виждала, не съм ползвала.

# 266
Пробвайте с ултразвуков уред за контакт, който гони птици, гризачи, насекоми.

# 267
Може ли да се направи нещо за предмет с гумирано покритие, което с времето се е развалило и е започнало да лепне?
В случая става дума за една компютърна мишка, която ми е за резерва в шкафа. Сега ми потрябва, но покритието е започнало доста гадно да лепне. Минах я с кърпа и почистващ препарат за прозорци и стана още по-зле, все едно я намазах с мед. Grin А има ли препарат, който би подействал фиксиращо?
За ацетон са писали, но бих пробвала със спирт първо. Преди няколко месеца чистих едни пластмасови неща така, хем голяма повърхност беше и лепнеше ужасно... Другите настояваха с лакочистител, след като никакъв препарат и професионален обезмаслител не помогнаха, пробвахме де що имахме под ръка. Накрая отидох до аптеката и се върнах със спирт и лакочистител, да пробваме и двете. Не стигнахме до лакочистителя.

# 268
Най-долната част на дръжка на чадър от пластмаса лепнеше и в бързината я
увих във фолио за свежо съхранение. Залепна добре и така си го ползвам от
доста време. Докато държи, няма да го махам.

# 269
Химична реакция е. В гореща солена вода се слага алуминиево фолио и сребърните прибори, като приборите не трябва да се допират помежду си. Държат се само минутка-две, иначе почерняват още повече. След изваждане се изплакват с чиста вода.
Това върши ли работа и за сребърни бижута?
сребро се чисти с амоняк. Слагате ги в чаша с амоняк да престоят докато се изчистят. След време, когато пак потъмнеят,  повтаряте процедурата. Аз и злато съм почиствала с амоняк. Не го разреждам.

Общи условия

Активация на акаунт