Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 616
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Това е добра идея да намеря препарат срещу зеленясало. В основата на стъклата от външната страна на стъклата е наслоено, и къде ли не всъщност. То това е от екстрите да живееш на остров.

# 316
Ще проверя има ли нещо на нормална цена, че в Амазон ми излизат специализанти препарати по 70-80 евро

# 317
Четка, сапун и следващия път ги дръж покрити с нещо или направо си купи такива с покритие срещу мухъл.

# 318
Noragami Flushed какви са тези цени бре! Съвсем случаен пример, 3.50 за литър...

https://www.amazon.de/MEM-220021-Algen-Gr%C3%BCnbelag-entferner- … 2C164&sr=8-6&th=1

# 319
Благодаря Phloхx, не намирам този препарат в белгийската версия, ще ходя да търся на място нещо. Гледам, че предишните наематели са оставили импрегнатор за плочки. Може би с това трябва да мажа като превенция каменните плочки отвън и дуварите за да не зеленясват? За първи път живея в къща и не съм хич наясно.

# 320
Може да са си такива цените при вас, но ми се струват безобразни.
Внимавай с импрегнаторите, от някои плочките стават хлъзгави.

# 321
Зеленясало по цимент махам с обезмаслител и твърда четка. Белина също, но ми мирише. Това в България Simple Smile ако столовете са обработени обаче може да свали намазаното. После е добре да ги мацнете с нещо, което да запечата и да не пропуска влагата.

Със струята на парочистачка също става.

# 322
Само да добавя, че има и "нежни" белини, като "Аче" или спрейовете за мухъл. Но съветът да се пробва някъде отстрани е добър. И после, разбира се, изплакване.

# 323
Мерси, каквото и да намеря, ще пробвам отзад, където не се вижда, че са си на собствениците на къщата тези мебели. Сега се замислих че трябва да внимавам никакво е, че обикалят съседските котки, а белината не е добре за тях. Имам и парочистачка, за нея не се бях сетила. Мерси на всички!

# 324
Белината изветрява почти веднага, няма страшно.

# 325
  • София
С какво да чистя зеленясали ратанови шезлонги? Седят целогодишно навън, ама от влагата в Белгия и плочките и градинските мебели добиха зелен цвят за една зима.
Дали този препарат с биоетанол би свършил работа?

# 326
Дали този препарат с биоетанол би свършил работа?
Скрит текст:
Би трябвало, но виж етикета за всеки случай.

# 327
  • Сред мелниците
Биоетанол е етанол, сиреч - спирт.

# 328
Не знам за какви белини и обезмаслители и подобни говорите, но ако съседите са наблюдателни аз бих била много внимателна каква химия ползвам в градината и я оставям да се попива в почвата. Някъде не е позволено да правиш подобни неща и съседите е възможно да подават сигнали за нарушения.
В Германия например всеки си човърка тревичките между плочките с едни джаджи и после ги скубе. Никой не ги залива с препарати и да се оттърве от повторно никнене. Към миенето на коли и килими в двора се също много внимателни.

# 329
Налага се заради кучето което прескача оградата (бетонови колове с мрежа) да я направя по висока с около половин метър. Дайте идея с какво да го направя да излезе бюджетно и лесно.

Общи условия

Активация на акаунт