Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 616
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Може и косове да замърсяват терасата ви, но не са в състояние да опоскат черешово дърво. Това обаче не е проблем за скорците, които са на ято.
Да, мама навремето казваше, че главно скорците ядат гроздето и други плодове. Косовете ги виждам в черешата, но са единични и ги оставям да си ядат.

# 301
Абсолютно са косове. Тия с жълтата човка. И съм ги гледала косерска сватба на черешата в двора. Най-вече на ранната.
За 1 ден останаха 5 черешки, полузелени ги опаткват.

# 302
Ей това ми свърши работа за количката :

# 303
Не че за мен бе съвета, но да си кажа. Joy В моя случай няма как да закача ленти и дискове, няма къде. Звуци не виждам как мога да им пускам. Трябва да пусна музиката на тонколона. Не знам дали биха чули звука от телефона ми на покрива. Единствено ми се стори добра идея с препарата, с който се маже. Ама след обратната връзка на Чи лу, явно няма да е това. Продължавам да търся.

# 304
И аз няма как да накачоря целия покрив с лъскотии. Те не се и плашат де. По едно време бях овързала цялата тераса с много метри лента, като селско стрелбище😂
Ще купувам шипове, ама трябва да търся алпинист да ги монтира.
Начи, преди някой да ме насмете, да обЯсна, че шиповете не нараняват птиците, а им пречат да кацат и да правят гнезда.

# 305
На много места използват тези шипове и пред магазини, на които клошари полягват. Като разместят ролетните охранителни щори активират СОТ-а. Те предотвратяват кацане/полягване на определени места и наистина не са опасни за тези, срещу които са поставени.
Споделете, ако намерите работещо решение, моля.

# 306
Чи лу, къде се поставят тези шипове? Не мога да си го представя. И аз ще чакам обратна връзка, когато сложиш.
А аз намеря ли нещо работещо, задължително ще споделя в темата.

# 307
Има различни видове. Дълги, къси, с повече шипове, прави ,такива под ъгъл за улуци.
Потърси в Гугъл и може да прецениш кои биха били подходящи във вашия случай.
В Джъмбо също съм виждала, там май бяха пластмасови.

# 308
Начи, преди някой да ме насмете, да обЯсна, че шиповете не нараняват птиците, а им пречат да кацат и да правят гнезда.
На съседната улица чайки гнездят точно върху шиповете. И цвъкат надолу.

# 309
Здравейте, някой може ли да ми каже с какво да почистя химикал от винилова кукла?

# 310
С какво да чистя зеленясали ратанови шезлонги? Седят целогодишно навън, ама от влагата в Белгия и плочките и градинските мебели добиха зелен цвят за една зима.

# 311
С какво да чистя зеленясали ратанови шезлонги? Седят целогодишно навън, ама от влагата в Белгия и плочките и градинските мебели добиха зелен цвят за една зима.

Някакъв вариант на белина.

# 312
С водоструйка. При нас става зелено петно отвън пред дворната врата и с водоструйката го махам за секунди.

# 313
Плочките ще си ги чистят градинарите, та няма смисъл да купувам водоструйка засега. Ще пробвам с белина шезлонгите, благодаря и на двете!

# 314
При мен се продават препарати за почистване точно на зеленясали повърхности, вероятно и при теб ги има по градинските центрове. Внимавай с белината да не увредиш повърхността, първо бих пробвала на скрито място.

Общи условия

Активация на акаунт