Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 618
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
За тези срещу гризачи и насекоми (хлебарки) мога да гарантирам, че са ефикасни. От Алиекспрес са купувани моите. Абсолютно безшумни и безвредни за домашни любимци. Имаме котка.

Пробвайте с ултразвуков уред за контакт, който гони птици, гризачи, насекоми.

Скрит текст:
Как да изгоня сврака от терасата? Иде, кълве и рови в саксите, хвърля пръст, изкоренява ми цветя.

Не виждам нещо за ядене да я привлича, просто ходи да си рови.

Пробвала ли си такъв уред? Ако да, какъв и доволна ли си? Много ли се чува, когато работи?

# 286
Моля за препоръка за препарат за почистване на бебешка количка?
Което можах изпрах,но някои неща не се свалят.
Амоняк разтворен във вода почиства тапицерии и  с микрофибърна кърпа,после само с вода .
Как амоняк за бебешка количка?

# 287
  • Mediterraneo
Амонякът изветрява бързо, нищо няма да му стане на бебето. След амоняка минаваш няколко пъти с влажна кърпа и оставяш да съхне 2 дни.
Но не знам дали ще се справи амонякът по този начин. Бебешка количка( това, което не се сваляше от тапицерията) съм прала точно в банята със слушалката на душа и четка. Светва.

# 288
  • Sofia
Птици гоня със звуци от нета на ястреб,сокол или друга хищна птица.

# 289
  • София

И работи ли? Не е ли досадно постоянно да пускате звук от нета?

# 290
Моля за препоръка за препарат за почистване на бебешка количка?
Което можах изпрах,но някои неща не се свалят.
Амоняк разтворен във вода почиства тапицерии и  с микрофибърна кърпа,после само с вода .
Как амоняк за бебешка количка?
И аз това се замислих. В повечето обезмаслители има точно амоняк и ги избягвам, много кашлям от него, хем сравнително за кратко се ползва - фъскъш, търкаш и миеш, а си представям да пера цяла количка, ще си изкашлям дробовете...За бебе...не знам, не бих го ползвала.

# 291
  • Sofia

И работи ли? Не е ли досадно постоянно да пускате звук от нета?
Работи 👍🏻
Не е постоянно.
Като ги видя накацали и грачещи/гарги/ им го пускам 2-3 пъти.Те си предават инфото,че има опасност в близост и изчезват.

# 292
Гаргите може и да бягат, но косовете са направо напаст и точно 1мин след като ги разгоня се връщат отново. Правят гнезда под керемидите и там си живеят цяло лято.
Четох, че в някои райони опоскват цели градини с череши и бабите от селата по цял ден надували вувузели за да ги разгонват😂

# 293
Косовете са отвратителни, вярно опоскват за нула време черешите.. Нищо не ги плаши тия гадове и винаги се завръщат.

# 294
Не слагайте амоняк и обезмаслители на бебешка количка! Едно, че мирише - два дни после да съхне и изветрява, значи два дни поне да носиш детето на ръце или да търсиш друга количка; друго - може да повреди плата.

С обикновен течен сапун или бебешки прах, после съхне на въздух, ако имаш парно или климатик - сваляш горната част и я оставяш наблизо, за една нощ ще изсъхне.

Косове гоним с накачени лъскави лентички, стари компакт-дискове и плашила с лъскави дрехи. Ако има и някоя дейна котка да се навърта и да хване някой, съвсем бягат.

# 295
  • София
Някой вари ли още яйца в тенджерка?
Аз още ги варя, ама съм от древните, та не ми пречи Simple Smile
Приятелка си купи яйцеварка и не знам какво е правила и как ги е варила, но си напука всички великденски яйца миналата година. Не знам до яйцеварката ли е, до майстора ли...

И аз съм от древните, чудех се дали да не си поръчаме яйцеварка но мъжа ми е против купуването на всякакви джунджурии...

# 296
  • Австрия
но косовете са направо напаст и точно 1мин след като ги разгоня се връщат отново.

Косовете живеят по двойки и не пречат никому. Вероятно става дума за скорци. Срещу тях нищо не може да се направи.

# 297
Баш косове са. На вас може да не ви пречат, но на мен ми о@ират терасата, лястовиците също.

# 298
В селската къща имам огромна череша, вече стара и отиваща си, но дава прекрасен плод и първо зрее на върха, та животинките намазват преди мен, ама оставям ги - ядат си, има и за нас. Забелязала съм най-вече косове, авлига видях веднъж-дваж, други може и да има, но не разпознавам. Лястовичките мацат наистина, но пък са такава радост, имаме две гнезда на терасата още от детството ми и миналата година уж ги заселваха, пък едното после беше празно, та страдах. Птички не съм гонила, но се опитвам да изгоня мишки - хем комшийските котки ни гостуват, хем в мазето сме сложили уред против гризачи, и пак се намират. За тях търся съвет, ама без да ги убивам.   

# 299
  • Австрия
Може и косове да замърсяват терасата ви, но не са в състояние да опоскат черешово дърво (територията на двойка косове из населените места е поне един декар). Това обаче не е проблем за скорците, които са на ято т.е. живеят в групи. Ако скорци са се заселили под стрехите, керемидите или в подпокривното ви пространство, много трудно ще ги прогоните. За двойка косове достатъчно е да сте по-шумни или да имате котка из двора.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 00:44 от DimS.

Общи условия

Активация на акаунт