Хитринки за всякакъв случай - 38

• 44 623
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
На мен също ми предстои чистене на много захабена баня в къща с яма. Освен че искам да накисна с нещо дето да свали мърсотията, малко и се притеснявам за ямата. Не съм наясно и а ли неща, които не трябва да попадат вътре
Имам въпрос, купих си сутиен, но мие малко широка обиколката. Къде е подходящо да пришия и как, че да се стесни малко
Ако септичната яма е попивна, от едно време, всичко отива в почвата - препарати за съдове, за пране, всичката битова химия. Изгребните се почистват от специалните миризливи камиони, а за ямите, в които се сипват някакви бактерии, които да пречистват използваната вода и с нея да си поливаш градината после - нямам достатъчно познания.

Като улеснение и хитринка при почистване на   замърсени плочки ползвам винтоверта на ММ, на който слагам ето такива почистващи четки -   https://potrebno.bg/produkt/drill-brush/?psafe_param=1&ga … S-MhoCzU8QAvD_BwE
Препоръчвам носенето на предпазни очила срещу евентуално напръскване от четките, но аз си слагам такива дори когато се вихря с гъбата.

За сутиена, щом трябва да се стесни с малко, аз бих свила по един сантиметър (или колкото трябва) откъм кукичките и откъм халките, като тегела на свитото е точно покрай ръба на закопчаващите ленти. Без да режа нищо. Сгънато ще е по 0.5 см симетрично от двете страни и няма да се забелязва.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 08:23 от tetka_the_best

# 271
Пробвайте с ултразвуков уред за контакт, който гони птици, гризачи, насекоми.

Скрит текст:
Как да изгоня сврака от терасата? Иде, кълве и рови в саксите, хвърля пръст, изкоренява ми цветя.

Не виждам нещо за ядене да я привлича, просто ходи да си рови.

Пробвала ли си такъв уред? Ако да, какъв и доволна ли си? Много ли се чува, когато работи?

# 272
  • София
Здравейте
знае ли някой как мога да премахна останала лепенка от емблема върху зимно яке?

Значи, става въпрос за емблема на фирма, залепена върху якето.

Нещо такова е емблемата
Опитах се да я отлепя ,до някъде се отлепи добре,но остана част от лепилото,с което е залепена. Якето е бежаво, а остатъка е в черно и стои грозно.
Вероятно е топлинно залепено,нещо като с ютия...

Ще прикача снимки по-късно, когато се прибера

# 273
Пробвайте с ултразвуков уред за контакт, който гони птици, гризачи, насекоми.

Скрит текст:
Как да изгоня сврака от терасата? Иде, кълве и рови в саксите, хвърля пръст, изкоренява ми цветя.
Не виждам нещо за ядене да я привлича, просто ходи да си рови.
Пробвала ли си такъв уред? Ако да, какъв и доволна ли си? Много ли се чува, когато работи?
Ултразвуковите не се чуват от човек изобщо, но не знам за птици колко са ефективни... Имай предвид и че ако имаш домашни любимци или точно до теб съседи, тях вероятно ще ги стресира такъв. Пак зависи какви са де, те си ги описват че и не са еднакви всичките.

# 274
  • София
  За якето ако е лепено с ютия сложете отгоре салфетка и го изгладете с ютията. Така ще се разтопи, но ще попие в хартията.

# 275
Аз чувам нещо като жужене от ултразвук. Не би трябвало, но чувах от съседите, които бяха сложили, а наскоро минавах край сграда до голям площад - адски дразнещ шум, майка ми не го чуваше, никой наоколо не чуваше.

Надявам се като не намерят нищо, да се откажат. Ако има как да ги пратя на терасата на съседите под нас. Идват от време на време и се почва скандали, миризливи манджи и оставят торба с храна и открит боклук на терасата. Може би птиците подушват и моята терасата е само транзитна.

Скоро чистих сребро - сода и оцет, оставяш да се накисне. Ако среброто е с ниско качество, може да се повреди, така ми остана петно на една обица, уж чисто сребро. Не се прилага за бижута, които са изкуствено състарени да потъмнеят.

За силно потъмняло - например не е носено с години, се намазва с паста за зъби и се оставя така няколко часа. После се измива. Ако трябва се повтаря.

# 276
Моля за препоръка за препарат за почистване на бебешка количка?
Което можах изпрах,но някои неща не се свалят.

# 277
Нещо ме съмнява да чуваш над 20 килохерца, по-скоро нещо друго ще да е било или не е било само ултразвук. Има звуци примерно 15к и нещо, които не всеки ги чува, но за някои хора са чуваеми и супер дразнещи.
Като се сетя как съм се карала с един бивш заради един стар телевизор с кинескоп, който той държеше все да работи... Аз чувах постоянно слабо пищене, ама мъжете рядко чуват чак до там и съответно - Въобразяваш си! Големи циркове бяха.
Дано се намери решение за птиците, много неприятно наистина а те и не са виновни.

# 278
Благодаря за коментарите за ултразвуковия уред. Къщата на съседите, които са най-близо до нас, няма прозорци към нашия имот. Другите къщи са далеч. Така че за съседите не се притеснявам. Но имам три котки и не съобразих, че и за тях ще е неприятно. Искам да изгоня едни врабчета, които гнездят на покрива, под керемидите. Запушиха ми улиците с пера и изпражнения, не знам под керемидите има ли щети. Отделно колите ни и пътеките около къщата са бомбардирани. Мислех да използвам един препарат, който се маже или впръсква на покрива, но те тази година много рано се нанесоха и не можах да направя това, което съм намислила.

# 279
За бебешката количка - като се изцапаше много, вкарвах цялата в банята и переш с мек препарат. Само кошчето за новородено не съм прала.

Не ща да рискувам кой звук чувам. Някои съседи имат котки и кучета, нищо не са ми направили животинките.

# 280
Поръчах един препарат ,ще пробвам с него.

# 281
Поръчах един препарат ,ще пробвам с него.
Сухо почистване няма да ти свърши работа.
Най- добре е както вече са писали, ако можеш за я изпереш под течаща вода. В банята или на двора, ако помня добре си в къща.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 15:27 от Пролетно цвете

# 282
Моля за препоръка за препарат за почистване на бебешка количка?
Което можах изпрах,но някои неща не се свалят.
Амоняк разтворен във вода почиства тапицерии и  с микрофибърна кърпа,после само с вода .

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 15:30 от candela

# 283
Натка, жива и здрава да си! Че сподели за почистване на пластмаса със спирт. Стария сешоар вече не лепне Grinning
(Обаче си промени цвета. Стана светло син и матов вместо лъскаво тъмно синьо. На мен не ми е важно, но за друг може да бъде проблем).
* 70° спирт ползвах

# 284
Искам да изгоня едни врабчета, които гнездят на покрива, под керемидите. Мислех да използвам един препарат, който се маже или впръсква на покрива
Не си давай парите, почти не действа, аз мазах мин година. И ъглите за лястовици и ръба на керемидите. С лястовиците се справих по друг начин, но имам същия проблем като твоя с косове. Тъпчат пръчки под керемидите, които запушват улуците и акат яко на терасата ми. Застават на ръба и цвъкат долу, за да им е чисто на тях😂
Ще викам някой за да им ограничим достъпа с мрежа, бодли, нещо такова.
Не е съвсем вярно дето пише за препарата, че е прозрачен и не цапа фасадата. Ужасно неприятно лепкав е и оставя бледи следи, които с времето потъмняха.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 17:01 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт