Хайде на театър - 11

• 64 191
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Някой гледал ли е "Петрови в грипа и около него"? Питам не за себе си, а за приятелка, която "дебне" постоянно за билети, обаче досега не е успяла да си купи.

# 181
  • София
Дали някой може да даде отзиви за "Милионерът" от Йовков в Сатиричния театър?

# 182
Привет мили театрални дами! Снощи гледах Племе във Военния. Отидох с пълни кошници, но уви излязох с празни. Защо? Давам ви малък спойлер, който не е съществен: На финала на спектакъла текат заключителни субтитри с кратък разказ какво се е случило с героите след историят в пиесата. Явно това са реални герои. И за съжаление, аз не успях да свържа това, което ми беше представено като режисура, изграждане на сюжет и персонажи с послеслова. Все едно гледах пиеса, чиято тема беше съвсем друга. Иначе актьорите полагаха усилия да играят добре, но говореха почти винаги много бързо, неясно в желание да изградят странна емоционалност( включая имаше и глух герой и оглушаващ такъв, и в последствие и трети с психически проблем) Изключение правеше Георги Кадурин, който внасяше някаква логика и Стефка Янорова, която е много женствена на сцената и все пак ясна в цялата бъркотия. Текстът е пълен с двусмислие, игри на думи и когато не чуваш и не разбираш всичко - става каша. Осъзнавам социалния проблем, който повдига автора, но не ме докосна и развълнува. Поради нечуваемост и лоша дикция (бях на 6 ред, а актьорите с микрофони ) Иначе музиката е хубава, декора интересен, младата Ели Колева е като червенокоса фея - красива. Младите актьори обаче не ме хванаха с играта си ( и с речта си ) - точно от тях очаквах много.  Давам си сметка, че спектакълът е съвсем нов и му предстои може би да се “поочупи“ с времето. Дано. Ще ми е интересно и вашето мнение когато гледате Simple Smile

# 183
  • София
...И другото, което ме потресе е, че залата Е заключена. Не можеш да излезеш, не можеш да влезеш.
Има ли развитие, писа ли им мейл? Това е страхотно нарушение, пълно престъпление! Не искам да е вярно! Биха изгорели живи барабар с декана, ректора и президента...

# 184
...И другото, което ме потресе е, че залата Е заключена. Не можеш да излезеш, не можеш да влезеш.
Има ли развитие, писа ли им мейл? Това е страхотно нарушение, пълно престъпление! Не искам да е вярно! Биха изгорели живи барабар с декана, ректора и президента...
Писах имейл - нищо! Писах си и в месинджър в страницата на класа на представлението,  те се разграничават от случилото се, не били давали такива нареждания.

Тъпото от моя страна е, че 2 дни след това пътувах и след като се върнах, не се заех отново със случая.

# 185
  • София
Кой театър беше това...ще стана по средата на постановката и ако е заключена - видеото към всяка възможна институция.

# 186
НАТФИЗ, постановката Пате, пате, гъсок.
Всъщност специфичното и е, че публиката е на сцената, изградена е платформа, на която има сложени столове, а актьорите играят зат стъкло. Но не това беше проблемът, а според служителката е, че театърът не е ремонтиран, както другите театри и паркетът скърца.

# 187
Не е късно. Прати по един имейл тук там- да им направят проверка и да им дадат инструкции. Например:
Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"
naspab@mvr.bg
https://www.kzp.bg/podavane-na-zhalba

# 188
Вчера гледах моноспектакъла "Живак".
Много ми хареса, препоръчвам го!
Макар да отидох с известни резерви, бях изненадана от чудесната актьорска игра на Димитър Живков. Успя невероятно и перфектно да се преобрази в различните образи. Поднесено беше много човешки и непринудено, имаше и смях, и сълзи.

# 189
Как съм ви изпуснала Close Бързо се записвам да следя текущата театрална ситуация Laughing

Включвам се с отзив за "Аз, досадникът" в Сълза и Смях. Много, много се смях със Сашо и Мариян. Жестоки са. Компанията ми не остана разочарована а те не са хора, които ходят на театър. Има доста импровизации и доста надвишиха обявените час и половина, но след тежката седмица точно това ни трябваше. Единственото, което ме разочарова за пореден път беше невъзпитана публика. И на мен ми беше смешно, но не се тропа с крак по пода (с токчета беше дамата да поясня) и не удрям седалката на зрителя пред мен. Не мина без ядене, реплики на висок глас и  звънящи телефони, дори де стигна до разговор на висок глас по телефона "Ема, не мога да говоря ся, на тиатър съм!" Свикнала съм де Simple Smile)

Аз все още не мога да се доредя за билети на "Светици и перверзници" предстоящите им три представления за изчерпани за напред. Това още повече ме мотивира да ги следя.

Иначе в театъра на НАТФИЗ имам различни преживявания от много добри постановки до това разпоредителката да ми вика "Алооооууу" и "Ареее" и третото не мога даже да го възпроизведа. Stuck Out Tongue

Някой спомена Йордан Ръсин. Рядко името му се чува, но аз съм му голям фен. В "Зимна приказка" и " Много шум за нещо'" беше топ.

# 190
Вчера гледах моноспектакъла "Живак".
Много ми хареса, препоръчвам го!
Макар да отидох с известни резерви, бях изненадана от чудесната актьорска игра на Димитър Живков. Успя невероятно и перфектно да се преобрази в различните образи. Поднесено беше много човешки и непринудено, имаше и смях, и сълзи.
[/quote
Да, много е добро! Аз търсех "Тиква", но вече не го играел, за съжаление.

# 191
Здравейте! Някой от вас гледал ли е постановките "Срещи в сряда" и "Умопомрачение" в театър 'Сълза и смях'? Ако да, заслужават ли си? Какво мислите? Simple Smile

# 192
Привет!
Споделям ви едно ново заглавие в Сити Марк:
https://fb.me/e/4aZOOQmpD
Препоръчвам, актрисата е страхотна!

# 193
На седми и осми март в Сатиричния тетър можете да видите премиерата на комедията "Шаферки завинаги", преведена на български от моя скромна милост.

# 194
Аз не успчх да взема билети за комедията ТОЗИ ФИЛМ , но вчера приятелка го е гледала и каза че не го е харесала

Общи условия

Активация на акаунт