Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 685
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
А сутрин какво закусваш? Аз имам някакъв спомен, че пък Витамин Д се усвоява по-добре с млечни. Сутрин обикновено съм на кисело мляко и мюсли, затова го взимам тогава.

# 151
Не знам дали се усвоява по-добре с млечни да ти кажа. Знам, че с мазно се усвоява по-добре. Примерно с авокадо. Иначе и аз съм на кисело мляко с мюсли. Правя си го от вечерта и сутринта хапвам набързо. Нямам време за друга закуска. Но не приемам заради това Вит Д сутрин. Просто не знаех как по друг начин да наглася магнезия и желязото 😃

# 152
И на мен сега в болницата ми казаха,че имам анемия.Ще пия желязо.И за двете за съжаление се пази поне час най-малко или два (и за магнезия) от млечни продукти.Ще ми изпишат и на мен,но ще пусна аз лично,защото искам и  б12 и б9 (фолиева).Моят хемоглобин за около 2 седмици от почти 130 падна на 100.

# 153
Аз си викам къде се изгубихте, нямам известия от няколко дена, а то нова тема с 11 страници вече Satisfied

Мимс, много се радвам, че сте под наблюдение вече. Стискаме палци всичко да е наред.

За всички с ГД, съветвам ви да си вземете глюкомер. На мен лично ми действа страшно успокояващо да виждам, че това което ям е ок и успявам да държа нещата в норма. А и ми е чисто любопитно да гледам коя храна как ми влияе.

На мен ендото ми назначи допълнителни изследвания на щитовидната след обременяването.
Излязоха ми кетони в урината. Някой случайно сблъсквал ли се е с това, какво означава и как сте процедирали?
Докато чакам отговор от лекарката ми, информацията в нета не ми действа особено успокояващо, та се чудех някой дали има опит?

# 154
Аз ям всичко.Поне засега изследванията са ми добри и не ми се налага прием на допълнителни витамини и добавки.Пък ще видим до кога ще е,може последните месеци да се обърнат нещата

# 155
Майка ми ще остане при мен първите 1-2 седмици с уговорката, да ми помага само с домакинството, тъй като след секцио ще ми е трудно да готвя и чистя докато ММ е на работа, а паралелно с това да гледам и бебе.
Няма ли да се възползвате от 15те дни отпуск по бащинство след изписването?

# 156
Yo_St,
Мисля, че е важно какво е количеството кетони.
При някои от изследванията при мен беше отбелязано +-, което е незначително, особено при бременност не е нещо необичайно.
Има значение дали гладуваш или си дехидратиран.
Докато бях в Майчин дом, изследванията ми показаха 2+, лекарката там каза да вкарам повече въглехидрати в храненето и ако има проблем, трябваше да ми изпишат инсулин. Същия ден пих повече вода и на следващия ден вече нямах кетони.
В темата за гестационен диабет съм чела, че е нормално да имаш кетони в урината, ако си на нисковъглехидратен режим, а не идват от неконтролирана захар. Някой може да ме поправи, ако греша. Но и аз много се бях притеснила с тези кетони.

# 157
VaniaK Колко мг желязо взимаш?

На мен желязото ми е 2 пъти на ден, вит.Д през ден, но го взимам с рибеното масло. Сорбифера е 320мг, а тези 5-10мг в спрейчетата на better you вероятно не биха причинили някакъв дискомфорт дори на гладно та не мога винаги да ги съобразявам.

Кетоните и при мен бяха високи от недостиг на вода, но това в 12 седмица. Увеличи водата и пусни след седмица една урина само.

# 158
Аз за кетоните.3 плюса кетони имах в 14 седмица.При мен беше от обезводняване ,бях животозастрашена ,поради усложнение на бста (тежката форма на повръщане.).Дали пиеш достатъчно течности? Когато увеличих приема на поне 3 литра вода се оправиха нещата ,но бях и на системи допълнително тогава.Не се притеснявай,ще се изчистят.В нета пише най-лошото понякога,за това и избягвам да чета там.При диабет е възможно да се изявят,свързано е с глюкозата.Просто трябва да се контролира адекватно,особено при бременност и ще е наред всичко.🥰

# 159
VaniaK Колко мг желязо взимаш?

На мен желязото ми е 2 пъти на ден, вит.Д през ден, но го взимам с рибеното масло. Сорбифера е 320мг, а тези 5-10мг в спрейчетата на better you вероятно не биха причинили някакъв дискомфорт дори на гладно та не мога винаги да ги съобразявам.

Кетоните и при мен бяха високи от недостиг на вода, но това в 12 седмица. Увеличи водата и пусни след седмица една урина само.

Бях на 2х1 Сорбифер 320 мг, но хемоглобина много ми скочи и АГ каза да намаля на 1 на ден. Преди това имах една система с Фероинжект, но аз бях със страшна липса на желязо. И сега ми е ниско - на долна граница е, но не мисля, че е хубаво и хемоглобина ми да се движи толкова бързо нагоре. Бях с 80, след системата 96 и с 2х1 Сорбифер дръпнах на 144. Сега намалих по 1 на ден и съм около 130.

# 160
Благодаря ви 😊
Сямо + positive е при мен, не знаех, че има опция и за 2+ и т.н.
Ще видя и лекарката какво ще каже, естествено, увеличавам водата и ще пусна ново изследване след няколко дена.
И аз гледам да не чета много в нета, по принцип, ама като чакам отговор и се напрягам като не знам нищо. Не съм се шашнала, де

# 161
Майка ми ще остане при мен първите 1-2 седмици с уговорката, да ми помага само с домакинството, тъй като след секцио ще ми е трудно да готвя и чистя докато ММ е на работа, а паралелно с това да гледам и бебе.
Няма ли да се възползвате от 15те дни отпуск по бащинство след изписването?
Не сме решили още, защото работата на ММ е интензивна точно в периода Май-Октомври (Бургаското летище 😀), а той е на ръководна позиция и няма кой да го замести. Принципно той иска да си ги ползва, но ще видим как ще се развият събитията

# 162
Момичета, тези 15 дни по бащинство календарни или работни са?

# 163
Календарни са. По едно време май имаше възможност и за 2 месеца отпуск по бащинство(на минимална заплата обаче?

Бах на преглед всичко е наред и вече бебето е над 1кг в 26+6. Даже март месец ме викат само веднъж на преглед, според АГ зацапването е било от шийката и нейното омекване. След 32 седмица мога и да увелича активността. Ще съм и аз на диета, нямам за момента ГД, но имам данни, че ИР се е влошила и ще внимавам.

# 164
7-ми месец от 27ма седмица ли се почва?

Общи условия

Активация на акаунт