Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 565
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Marisol. а гадна ли е тази глюкоза, която се пие? Смисъл сладка ли е много?
Ами като вода със захар, малко по-гъсто само. Доста е сладка. Но аз съм в чужбина, не знам в БГ същото нещо ли дават.

пп. Забравих да пиша, че и аз си взех книгата на Хедра, но още не съм я започнала. Взех си и Монтесори за бебето и май с нея ще започна.

# 421
Не бих купила помпа предварително, освен ако не знам, че ще трябва регулярно да цедя. Например за хора, които ще имат ангажименти по няколко часа - репетиции, работа или нещо друго, ако изпадне хубава промоция(в Амазон съм виждала много добри на медела) бих взела.
safemylove, много е сладка. Моята я направиха и топла 🤢🤢🤢. Но пък когато правих обременяване небременна даже ми хареса да я изпия и лошо не ми стана, та не знам как ще ти се отрази.

# 422
Книгата на Хедра ми я подариха, но не съм я започнала още. Мислех да я чета по време на 45 дневния.
Иначе помпа си купих, на 99% ще ми се наложи да я ползвам след секциото, а и мисля да се изцеждам и да давам бутилка на бебчето, ако искам да отида на маникюр например и го оставя на баща му. Към 70лв. ми беше помпата, така че дори и да не я ползвам често, не мисля, че ми е напразно Simple Smile

# 423
За помпата и аз много се чудя
Първоначално мислех да започна с ръчна и да купувам чак след раждането, ако се наложи. Имам 1-2 които съм си набелязала

От друга страна, ще ми е напегнато да знам, че нямам нещо, което може да ми потрябва с новороденото на ръце.
Ако купим след раждането, също така, ще гледаме кое ще дойде най-бързо и няма да гледаме цената, та със сигурност няма да спести пари това.

Май за сега клоня към това да взема предварително и ако не я ползваме да продам, просто така ще съм по-спокойна

# 424
Абе за зор там някоя 20 +лева 😁

# 425
Момичета, много тегава е станала тази група, вместо да сме си полезни със съвети и придобит опит, се развиват дълги дискусии, според мен неподходящи за тук.
Всеки може да сподели мъката си, ама да не прекаляваме, тук не сме кошче за душевни отпадъци. Все пак това е хубав период и трябва да се обгръщаме с позитивни емоции до колкото е възможно.

# 426
pauly , стискам палци да ти се получи. Моето дете веднъж като предложих гърда и отказа всякакви шишета. Тогава таткото му се налагаше да го доведе до козметика за едно бързо кърмене. 😂

Аз имам чувството, че всичко бях забравила, което бях чела за кърменето преди да родя 😅. Моето дете накрая успя да засуче в биологична поза и това не се повтори никога вече 😅, признаваше само поза люлка като бебе, после и легнал, а после нямаше значение

# 427
И аз много се колебаех дали да купувам помпа предварително. Бях на една лекция на Хедра (иначе още не съм започнала книгата) и тя съветваше да се изчака след раждането. И може би така ще направя, при нас поне Вис Виталис е на 10 мин, така че ще пратя таткото ако не наложи. Но все се надявам да успея да кърмя. Simple Smile

# 428
  • Пловдив
pauly, с баткото книгата я четох преди да се роди по време на 45-дневния, ама май ми беше повече да получа обща представа, абсурд да запомня всичко. Вече след това си ми седеше известно време на нощното шкафче нещо като ме затормози да си търся конкретните отговори Grinning Но спор няма - много полезна ми беше Simple Smile

# 429
Никъде не са цъфнали и вързали. Винаги избора е по-малкото зло. Хем в рая, хем ***а докрая няма 😄

Mariya26 С първото дете помпа не ми се наложи. Но и тя беше залепена за мен доста месеци наред и не съм мърдала без нея.  С второто приятелка ми даде автоматична Медела, много беше хубава и докато бебето беше в кувиоз цедях с нея и носех. После си продължихме на гърда. Пробвах с ръчна в болницата преди това и при мен не свърши никаква работа. Цените им нови не са малки така, че и аз бих те посъветвала да изчакаш.

# 430
Момичета всеки има право на мнение и не е нужно да оспорваме на някой мнението и нека се спре с тези нападки и негативни коментари Simple Smile.
Вчера направих една разходка ,и след това не знам защо и от къде ми хрумна направих някакви елементарни упражнения за крака ,че нещо мнг се бях схванала .Към 2ч през нощта почувствах болка в ляво тип менструална веднага пих едно нош па ,сутринта се обадих на АГ и ми каза че съм се претоварила и е от самата матка .Каза че дори и да няма болка 3 дни да си пия нош па за да се отпусне мускулатурата ,да не се притеснявам .Сега ест си лежа цял ден и няма да се претоварвам . Отделно магнезият да си пия но аз го пия в смесените витамини и каза да си остане така.

За раждането аз не съм осигурена ,но моят АГ каза че в св георги Пловдив това не е от значение и се ражда безплатно ,ако ползвам някакви други услуги ще си ги заплатя .Отделно ми каза за 3тата фетална ,че той ще ми я извърши да не се разкарвам само до сф ,като имам 2правени там .

# 431
mad_hatter а може ли отделно да се пие вода докато се чака или на жадно и гладно без никаква друга течност освен глюкозата?

# 432
safemylove на мен лично ми позволиха чак след първия час и то много малко да пия вода

# 433
Моето дете веднъж като предложих гърда и отказа всякакви шишета.😂

Честно казано, дай Боже да си свикне на гърда и всичко с кърменето да потръгне, пак ще съм доволна, ако ще и да отказва шишета Joy това с кърменето ми е най-голямото притеснение, с всичко друго мисля, че ще се справя

# 434
Значи ще се моля да оцелея утре. Simple Smile

Благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт