Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 606
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
И какво, като са бежанци от Украйна българската държава им е покрила раждане в частна болница? Хайде стига... Излишно политиканстване става вече. Никой не иска да продължи Мимс, но очевидно ти се обиждаш и приравняваш твоя частен случай на "в България е подигравка, но за бежанците има". Това нито е вярно, нито е въпрос на темата. С най-добри чувства, не желая да те обидя, както никой тук, нито някой е целил да ти бърка в раните както го нарече, защото не е запознат.

Не съм единствената ,хората масово се оплакват в Бг и постоянно правят дарителски сметки,събират помощи от други хора и тн.Не е само частен случай.😃😃😃Може и вие да дарите нещичко,щом сте толкова доволни от Бг ,защото хората масово гладуват и болните на са малко там.Аз каквото мога изращам на такива хорица.Ами да грозно е ,като не можеш да се поставиш на мястото на другия да говориш много ,масово го правите това.По -добре да се спре темата ( смисъл да не се говори повече едно и също),то наистина е досадно,като гледам за това и нещата там ще стават все по-зле,защото сме егоисти вече .Хора има млади семейства,не могат да си позволят добро жилище например,хора с всякакви проблеми и заболявания,възрастни се чудят как да си купят лекарства,и за млади и деца  болнички ,постоянно се откриват сметки,а вие ми обяснявате ,че е частен случай ,и че е много добре там.Ай стига.Много хора масово недоволстват ,търсят помощ в социални мрежи ,по новини и тн,явно не виждате ,не знам или не признавате истината,защото на вас ви е добре.Дано не ви се налага да сте в такова положение .

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:35 от Mims1900

# 406
Мимс, никой не казва, че нямаш право на мнение. Без да се обиждаш, но това което аз лично не разбирам, обаче е, защо изобщо трябваше да се засяга темата за това какво е положението тук и там, къде било "по-хубаво" и "по-уредено", бежанци, малцинства и тем подобни.
Всеки очевидно сам си взема решение къде да живее и няма нужда от излишно даване/налагане на мнение по темата.
Никой не се заяжда с теб, наистина не разбирам защо така го приемаш всеки път, нужда от нападки няма
Мисля, че е време да се приключи с въпроса

Относно работата аз вече усещам как съм супер разсеяна и непродуктивна на моменти и хем нямам причина, слава богу, по-рано да излизам в болнични, хем ми се иска понякога. Ще устискам някак до средата на март.

Ние за бебефон решихме да е просто wifi камера. Май сме се спряли на xiaomi smart c200 като бюджетен вариант, който изглежда ще върши работа

# 407
  • Пловдив
Малко вече изгрубяваш ти с "дарете и вие щом сте толкова доволни". Кой ти казва, че не го правим? Трябва ли всяко нещо да се изтъква?! Разбрахме ти мнението, имаш право на което, стига толкова. Чудесно е в Сърбия, радвам се за вас. Тогава не виждам и защо да очакваш нещо от тази държава, която така си отписала като ужасно място.

Всеки помага с каквото и колкото може. Никой не е застрахован от нищо, и затова доколкото му стигат силите е хубаво да се застрахова поне в някаква степен за такива трудни житейски събития. Но да се подхожда с тази нагласа, че държавата ти е длъжна за всяко едно нещо - ами няма как да функционира изобщо ако всеки разчита на това.

Та на тема работа - и аз бях с тази нагласа, че ще си работя до 45-дневния, а дори може би и малко след това. Е рязко ми спадна концентрацията, не ме свърта по цял ден пред компютъра, вниманието ми е все към други неща и просто се принудих вече и аз да изляза болничен Grinning

# 408
Това не е безплатно… ти си внасяла, за да имаш тази застраховка…
По-горе темата беше безплатно раждане, че за някои има защото били от определена държав,а за други не… и го обръщаме на политика и разсизъм вече 😓😢

За бебефон - ние сме с два единият е с двете камери на Моторола , за който и другите са писали. Супер удобен много добра работа върши. Камерата я държа по -далечко от леглото на един шкаф и хваща почти цялата стая не само леглото. Но лошото е че нямат прекалено голям обхват( тоест ори къща с два етажа има риск че няма да хване).
Затова и Имам и друга (wifi) камера, която нося обикновенно като пътувам с малкото. По- кофти при този тип камери, че понякога е по бавно настройването или ако случай пропадне мрежата губиш връзка!

Ми реално ако имаш застраховка, която ти го покрива, не виждам защо да не родиш в частна безплатно. И моята застраховка почти ще покрие раждането в частна, на колежката ми от Румъния, която не е БГ гражданин, но работи тук и има същата застраховка, също ѝ го покри.

Мисля, че прекалено много страници си повтаряме едно и също вече... Всеки има право да е разочарован, но нека не говорим на общо основание.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:47 от Alexandrova17

# 409
Малко вече изгрубяваш ти с "дарете и вие щом сте толкова доволни". Кой ти казва, че не го правим? Трябва ли всяко нещо да се изтъква?! Разбрахме ти мнението, имаш право на което, стига толкова. Чудесно е в Сърбия, радвам се за вас. Тогава не виждам и защо да очакваш нещо от тази държава, която така си отписала като ужасно място.

Всеки помага с каквото и колкото може. Никой не е застрахован от нищо, и затова доколкото му стигат силите е хубаво да се застрахова поне в някаква степен за такива трудни житейски събития. Но да се подхожда с тази нагласа, че държавата ти е длъжна за всяко едно нещо - ами няма как да функционира изобщо ако всеки разчита на това.

Та на тема работа - и аз бях с тази нагласа, че ще си работя до 45-дневния, а дори може би и малко след това. Е рязко ми спадна концентрацията, не ме свърта по цял ден пред компютъра, вниманието ми е все към други неща и просто се принудих вече и аз да изляза болничен Grinning

Ами чудесно щом го правите и вие.  Да ,а към мен не се изгрубя,защото съм с различно от вашето мнение. Нормално да го кажа,като са такива добри условията ви,защото мисля,ако повече хора помагаме,ще е различно.Казах го с добра цел ,за да се помага повече на хора в нужда ,ама айде.Не мисля,че всеки го прави,то нямаше да е такова положението ,ако беше всеки.Айде както и да е ,живи и здрави.😘Повече няма да отговарям по този въпрос.И да вече нищо не очаквам от тази държава .Когато бях дете ,което нямаше храна ,не ми помогна бг.При болест не ми помогна бг.По -добре и да нямам вече очаквания.Сега и аз нищо не искам,освен детето ми да е добре и да няма такива проблеми.Затова и попитах ,а не с лоши цели.Но вие си разбирате нещата,както си искате .Помагам на хора,защото те нямат вина да са в това положение.Не е единичен случай.Аз спирам,просто няма смисъл.Двама роднини имам на легло в Бг ,майка ми се чуди и тя как да им купи всички лекарства и ядене и да ги оправя ,а вие ми обяснявате колко помагали всички.И не сме единствените,аз за себе си нищо не искам и за нас ,ама има хора и без дом дори ,без храна и имам в предвид,че всеки може да направи нещо за тези човеци ,и ако го прави наистина всеки ,може би ще е по-добре .Хора в фб дарителски сметки за дечица и възрастни всякакви,когато имам пари винаги помагам.Приключвам по въпроса вече,няма смисъл.То за добро да искаш нещо да се промени,да живееш в по-добър свят,но  1 птичка пролет не прави.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:53 от Mims1900

# 410
Мимс, по принцип даваш вид на много мила и състрадателна, обаче като някой ти каже в очите нещата, които явно не ти харесват, ставаш доста нападателна и става едно тягостно. Аз не разбирам как до онзи ден беше доволна от отношението в България и сега изведнъж не си видяла нищо хубаво от страната си. Тогава не разбирам дилемата ти къде да родиш. Да, България не е идеалната страна за живеене, но навсякъде по света може да ти се случи да попаднеш на лошо отношение и здравеопазване. Не трябва заради това да заклеймяваш всички. Специално в България здравните осигуровки са толкова малка сума, че няма как да искаме чудеса от система. Тука има момичета и в чужбина, нека да кажат те какви здравни плащат. Казваме колко е хубаво в чужбина, но не виждаме разликата. Половината страна работи на сиво и в пликче и после искаме майчинство, искаме обезщетения за Ковид. Няма как да стане. Няма как като не живееш тук, не плащаш данъци тук, да искаш нещо велико като майчинство. Няма как да се получи просто.

И наистина това с украинците и бежанците е смешно. Няма кой да роди безплатно в частна болница, освен ако не си дъщеря на директора. Някой, за да роди безплатно в частна болница, това е платено от друг. Например застраховател. Застраховател, на който му е плащано. Аз също имам допълнително здравно, което почти ще покрие раждането ми. Но съм си го изработила това здравно осигуряване. Не ми е дадено от небето.

# 411
Мимс, никой не казва, че нямаш право на мнение. Без да се обиждаш, но това което аз лично не разбирам, обаче е, защо изобщо трябваше да се засяга темата за това какво е положението тук и там, къде било "по-хубаво" и "по-уредено", бежанци, малцинства и тем подобни.
Всеки очевидно сам си взема решение къде да живее и няма нужда от излишно даване/налагане на мнение по темата.
Никой не се заяжда с теб, наистина не разбирам защо така го приемаш всеки път, нужда от нападки няма
Мисля, че е време да се приключи с въпроса

Относно работата аз вече усещам как съм супер разсеяна и непродуктивна на моменти и хем нямам причина, слава богу, по-рано да излизам в болнични, хем ми се иска понякога. Ще устискам някак до средата на март.

Ние за бебефон решихме да е просто wifi камера. Май сме се спряли на xiaomi smart c200 като бюджетен вариант, който изглежда ще върши работа

Изобщо не се обиждам.Иска ми се просто нещата да са по-добри за всеки .Аз зададох въпрос,и от там просто се започна спорене и обяснения ,и така се стигна до тук.Ако се вникне в думите и ,всеки ,който ме познава ,знае колко добър човек съм и,че винаги ,когато съм имала възможност съм правила някого щастлив ,нахранила съм го и съм му върнала надеждата.Дано наистина повече хора го правят,нещата ще изглеждат по друг начин.Виждала съм как подминават възрастен човек.Много неща съм видяла .И за мен е излишно толкова,аз просто попитах ,и разказах как са тук нещата и ,че се двоумя от една страна за здравето ми ме е страх,а от друга всяка мама иска за детенцето и нещо да получи.

Ваня и ти доста често си влизала в конфликти с мен.Доволна съм от лекарите и болницата ,от проследяването ,едно хиляда пъти го казах.Все тая ,спрете вече ,то е прекалено и банално.То не е лично за мен това ,че да се обидя бе хора ...Ти не ме познаваш ,че да знаеш какъв човек съм.Изобщо не съм длъжна да се обяснявам повече.Който ме познава знае какъв човек съм .Може би хиляда пъти казах,че в бг здравната помощ ,тоест грижите е по -добра.Може и да се засягам,това какво значение има?То си е до мен ,мой проблем.Хората сме различни.
Тук в тази група доста често настава напрежение ,а пък аз давам пример,че нещата могат да са по-добри,хора повече да има,които да живеят добре.За това напускам,желая ви много здраве и късмет,не ми се занимава да се натоварвам.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 16:11 от Mims1900

# 412
Здравейте. Аз не пиша често тук, но също искам да призова тази дискусия да спре. Затрупват се постове с въпроси и полезна информация, под дълги теории и сравнителни анализи на несравними неща. Да никъде не е идеално, да винаги има плюсове и минуси, не, никой не цели лични нападки. Против съм абсолютно всички дискусии на тема бежанци и тн. Да ни пази Господ никога да не разбираме какво им е.

Стискам палци на всички с прегледите, моят е чак в края на месеца и естествено ми се вижда безкрайно далеч. За гестационен диабет също на мен нищо не ми каза аг-то. Говорих с приятелки и ми обясниха, че всъщност самото обременяване е тежко за организма (обременяване го подсказва) и за това, ако нямо предпоставки не го препоръчват.

Аз си купих книгата на Хедра и за сега съм доволна от нея като достъпен език и детайлно обяснение. Не съм прочела много обаче и остава в моята глава мистерията - да купим ли помпа предварително или да изчакаме да видим как ще тръгне кърменето? Ако някоя от вас може да ми обясни, ще съм благодарна.

# 413
  • Пловдив
Mariya26, не бих инвестирала много пари в помпа на първо време преди да видя как ще потръгнат неща. С баткото бях купила една ръчна на Авент, използвала съм я точно 0 пъти Grinning Кърмен е успешно 1 г. и 8 месеца. Та считам го за разумен вариант - хем имаш спокойствие, че си подготвена, хем не си хвърлила голяма ненужна сума.

# 414
Дискусията стана безкрайна ....

И аз сигурно ръчна ще взема на първо време😇

Аз днес ходих до работа имах неща за оправяне,инвентар да предам...както и да е и през всеки да мина за малко изтощих се всеки ми се лигави и ми пипа корема 🫥

# 415
И на мен вече не ми се работи, имам още две седмици и нямам търпение вече да изляза в отпуск. И без това не съм най-продуктивната, уморена и разсеяна съм постоянно.

Относно третата фетална - тук препоръчват м/у 33-36 г.с., тъй че имам още време, но ще правя със сигурност.

При мен не беше никак тежко обременяването с глюкоза - единствено че се виси 2 часа там, но аз четях книга, рових си в телефона и неусетно мина. Нямах притеснения или предпоставки, но се радвам че го направих за лично успокоение.

# 416
Ваня и ти доста често си влизала в конфликти с мен.Доволна съм от лекарите и болницата ,от проследяването ,едно хиляда пъти го казах.Все тая ,спрете вече ,то е прекалено и банално.То не е лично за мен това ,че да се обидя бе хора ...Ти не ме познаваш ,че да знаеш какъв човек съм.Изобщо не съм длъжна да се обяснявам повече.Който ме познава знае какъв човек съм .

С теб веднъж влезнах в конфликт и дори не помня за какво точно беше. За някакво лечение мисля. Втория път помолих дългите цитатите да се слагат в скрит текст. Всичко беше с най-добри чувства.
Не те познавам, но мога да чета и да си правя изводите.
Радвам се, че си била доволна от последното ти лечение в България, но не отговаря на по-предното ти изказване, че нищо хубаво не си видяла. Просто си противоречиш и на моменти (не се обиждай), но ми звучи лицемерно.
И аз смятам да спра до тук.

# 417
Marisol. а гадна ли е тази глюкоза, която се пие? Смисъл сладка ли е много?

# 418
Ваня и ти доста често си влизала в конфликти с мен.Доволна съм от лекарите и болницата ,от проследяването ,едно хиляда пъти го казах.Все тая ,спрете вече ,то е прекалено и банално.То не е лично за мен това ,че да се обидя бе хора ...Ти не ме познаваш ,че да знаеш какъв човек съм.Изобщо не съм длъжна да се обяснявам повече.Който ме познава знае какъв човек съм .

С теб веднъж влезнах в конфликт и дори не помня за какво точно беше. За някакво лечение мисля. Втория път помолих дългите цитатите да се слагат в скрит текст. Всичко беше с най-добри чувства.
Не те познавам, но мога да чета и да си правя изводите.
Радвам се, че си била доволна от последното ти лечение в България, но не отговаря на по-предното ти изказване, че нищо хубаво не си видяла. Просто си противоречиш и на моменти (не се обиждай), но ми звучи лицемерно.
И аз смятам да спра до тук.

Ами да в миналото нищо хубаво не съм видяла,когато имах нужда от помощ!Сега за здравната помощ останах доволна да.За болните ми роднини също добро ве съм видяла.И други хора има масово се оплакват и търсят начини.Прави си изводи за човек ,когото не познаваш ,щом искаш.Няма как от едни чатове ,дори и не си ме виждала да ме определяш,човек няма как да се опознае виртуално.Не можеш да ме ти съдиш.Всичко добро.

# 419
Marisol. а гадна ли е тази глюкоза, която се пие? Смисъл сладка ли е много?

Гадна е, ама не е нещо съвсем непоносимо. Докато го изпиеш е малко зор, като вода с много, много захар вътре. После може да ти призлее малко, но не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт