Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 604
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
При мен беше нормално желязо, но висок ЖСК, нисък феритин, 113 хемоглобин. Взимам желязо от 07.02 и определено се чувствам много по-добре. Задъхването изчезна, енергията ми се повиши, много е приятно. И колкото и да съм фен на наруралните неща, тия 20мг в билковата кръв не вършеха работа като тези 320 в Сорбифера.
И аз се чувствах по-същият начин зле,и от скоро съм на Сорбифер,и определено и при мен има промяна.

Междудругото ,който не вярва за помощите Димитровград не е далеч от София ,нека отиде ,попита и се убеди .Аз нямам полза да си измислям.Трябва да имаш поне временно пребиваване за следродилната помощ ,а преди това(помощта за бременни ,която е около 2000 лв мисля-120 000 динара) искат гражданство и средно образование.Просто да си завършил и да си превел дипломата.Аз нямам гражданство ,въпреки,че имам брак сключен в Сърбия ,още чакам.Излишно е да се обяснявам едно и също,защото аз живея тук ,дори сега се връщам отново от бюро и ми казват какви са помощите и някой ми казва,че не е така,който дори не е бил по сръбските институции.Като не си сигурен по добре не коментирай.Изобщо съм и далеч от целта била да обяснявам кое къде колко се взима.Всеки има право на мнение .Както се каза има и плюсове и минуси и в едната,и в другата държава.Ако родя в Бг ,няма как да взема нищо.А се опасявам за здравето си.Дето се вика ,ако човек не може за помогне поне да не спори или заяжда.Грозно е ,като цяло онова защо не съм преценила за детето и тн ,това си е моя работа и е свързана била със здравето ми.Също и защо съм се принудила да напусна работа в Бг и тн.ми се е наложило.Всеки човек има право на мнение,но като отворя фейса и виждам масово постове на бедстващи хора ,животни и тн.Така,че аз си имам рраво на своето мнение,че там нещата не са много нормални в родината.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 14:02 от Mims1900

# 391
Мимс, направете консултация с някой адвокат запознат с трудово- осигурителните закони. Те знаят разни вратички, коити могат да се ползват. Е, за Сърбия ще трябва да е сръбски, но пък за мен лично тези пари винаги са си стрували да се дадат като съм имала нужда.

# 392
Мимс, направете консултация с някой адвокат запознат с трудово- осигурителните закони. Те знаят разни вратички, коити могат да се ползват. Е, за Сърбия ще трябва да е сръбски, но пък за мен лично тези пари винаги са си стрували да се дадат като съм имала нужда.
Благодаря за съвета.😊

# 393
  • Пловдив
Мимс, отново малко по-лично ги приемаш нещата отколкото трябва. Никой не е тръгнал да ти се заяжда или обижда. Попита за информация - даде ти се. Какво ще правиш с нея и кое накъде ще наклони везните - твоя си работа. Никой не е тръгнал да взима майчинство и помощи в Сърбия, че да му е толкова належащо чак да ходи и да пита вярно ли е или не.

Опитът на всеки е строго индивидуален и би било хубаво да не изпадаме в крайности от типа тук всичко е зле, там е много хубаво. Така както го описваш - никой не желае да напуска Сърбия, животът е цветя и рози, и всичко е прекрасно. Но съм сигурна, че ако попиташ някой техен гражданин, който поради някаква причина е решил да напусне страната си - ще има доста по-различна гледна точка от теб. Та по същия начин и за България - ти си взела това решение, чудесно. Но то не е валидно за всички останали, само защото при теб така са се стекли нещата.

И не става въпрос само за тази тема, а за всичко. Човек е хубаво да приема, че има различни гледни точки и не е задължително да сме съгласни с тях, но въпреки това - те си съществуват. Всички си споделяме нашия опит и на всеки би му било полезно различно нещо.

# 394
Успех на всички с прегледи тази седмица. Heart Аз също минавам в четвтъртък, тогава ще съм точно 28г.с. и очаквам да видя едно голямо момченце (последния път беше 650гр. в 23г.с.). Relaxed

Днес бебчо яко ме налага с ритници и ми е трудно да работя, но аз така или иначе не изгарям от желание да работя. Smiley Имах по едно време намерение да съкратя малко майчинството преди термина, но напоследък такъв мързел ме е налегнал, изобщо нищо не ми се прави. Трудно ми е да го опиша, енергия си имам, но ако може по цял ден да бездействам най-добре. Smile

# 395
Mims1900, можеш ли да споделиш как лекуваш ентерококите в момента? Аз се оказа, че също влача значително количество от началото, тъй като следящата ме АГ благоволи след много молби да ми пусне контролна микробиология. И няма никаква промяна...Много съм притеснена и аз. Ако някой има препоръки за добър лекар в София, който може да помогне за проблема,ще съм много благодарна.

# 396
Днес бебчо яко ме налага с ритници и ми е трудно да работя, но аз така или иначе не изгарям от желание да работя. Smiley Имах по едно време намерение да съкратя малко майчинството преди термина, но напоследък такъв мързел ме е налегнал, изобщо нищо не ми се прави. Трудно ми е да го опиша, енергия си имам, но ако може по цял ден да бездействам най-добре. Smile

Точно мързел ме накара и мен да изляза малко по-раничко болничен 😂 Нямах акъл и за работа, и за бременност вече, изобщо не ми оставаше време нито да проучвам, нито да пазарувам. За училище за родители пък да не говоря, а ми се иска да посетя някое.

Последната фетална в кои седмици е? Аз в четвъртък влизам в 29.

# 397
Сигурно повечето бебчета ще са големи вече,по 1 кг.Все пак 7-ми месец.Аз още не съм влязла де ама още малко Blush

# 398
Няма такива неща само защото си украинец!( да не създаваме излишни fake news и пропаганда)!Има си еднакви помощи за всички малцинства и тн както са написали другите момичета! Ако искаш отиваш в майчин дом или Шейново и също ще родиш безплатно!
Да не мислиш че защото някой е от определена държава ще роди безплатно в Токуда?!?
Както е редно- помощи и средства се дават на базата на това което се осигуряваш! Имаш трудов договор взимаш майчинство според него! Ако нямаш си взимаш минималната помощ… наистина у нас сме доста разглезени.. ако видиш в други европейски държави е многооо по зле! И
Важни са парите след майчинство, но пък ако платиш 10к лв за секцио (беше споменала, че е толкова) се обезсмисля първоначалната помощ. Най-важно е да си под добри грижи и да родиш здраво дете, а пък все ще се оправите с парите. Ако нямаш доверие в Сърбия, по-добре си роди тук. Иначе наистина, ако в България се даваха такива пари за раждане, то малцинствата щяха да са ни превзели. За това системата е така - работиш на светло с договор и осигуровки - взимаш добро майчинство. Аз си смятах моето и първата година ще ми е доста прилично, спрямо заплатата.

Да точно така е ,аз не говоря за малцинствата,някои народности украинци и тн взимат доста по-добри помощи от нас бг граждани просто например и раждането им е безплатно било ,сега нз как е  и то по частните съм виждала.Нямам против хората,но все пак ,ние сме си родени,отраснали там ,работили,учили,говоря за нас си..Иначе то там проблеми ,колкото щеш за съжаление ,има много неща за оправяне в Бг нередни,но това е друг въпрос...Благодаря ,ами наистина ще помисля,здравето е преди всичко в крайна сметка.Да ние все ще се оправим ,има кой  и да помага,просто исках да разбера гд какво дават ,ако се реша в Бг да се си прибера и да  си раждам.Хубаво е иначе да взимаш все пак нещо,все ще идат за бебчо. А цените са надути до небето и това е факт,ако искаш някакви нормални условия и адекватни,отношение на ниво,например за раждане,не би трябвало да е така ,но това е.

# 399
Мимс, отново малко по-лично ги приемаш нещата отколкото трябва. Никой не е тръгнал да ти се заяжда или обижда. Попита за информация - даде ти се. Какво ще правиш с нея и кое накъде ще наклони везните - твоя си работа. Никой не е тръгнал да взима майчинство и помощи в Сърбия, че да му е толкова належащо чак да ходи и да пита вярно ли е или не.

Опитът на всеки е строго индивидуален и би било хубаво да не изпадаме в крайности от типа тук всичко е зле, там е много хубаво. Така както го описваш - никой не желае да напуска Сърбия, животът е цветя и рози, и всичко е прекрасно. Но съм сигурна, че ако попиташ някой техен гражданин, който поради някаква причина е решил да напусне страната си - ще има доста по-различна гледна точка от теб. Та по същия начин и за България - ти си взела това решение, чудесно. Но то не е валидно за всички останали, само защото при теб така са се стекли нещата.

И не става въпрос само за тази тема, а за всичко. Човек е хубаво да приема, че има различни гледни точки и не е задължително да сме съгласни с тях, но въпреки това - те си съществуват. Всички си споделяме нашия опит и на всеки би му било полезно различно нещо.

В този смисъл защо аз да нямам право на мнението си?И аз не съм длъжна да съм доволна от Бг.Тук поне няма бездомни при нас и умиращи по улицата.Аз съм видяла колко е "хубаво" в Бг.Нямам нищо лично аз ,просто човек,който не се е сблъскал с тия проблеми ,няма как да знае и много лесно от страни ,да се говори.Ясно е ,че не е с лоша цел,но си е моя работа защо не съм преценила за бебето ,едва ли не аз не съм си направила сметката.Просто не можех да имам дете ,защото се разболях тогава.Ама то много лесно да говориш,като не си го минал.Другото ,което е имам двама тежко болни роднини ,и от години им хвърлят смешни някви пари,които буквално нищо не покриват почти.Защо хората постоянно трябва да се молят и да правят дарителски сметки ,да пращам аз примерно от тук за еди кого си в беда,като условията там са толкова хубави.Тук не е цвете и казах защо,заплатите са ниски и тук и за това бягат някои.Но за живот е по-спокойно. Проследяването в Бг на бременните е много по-добро.Но храната например е по-добра в Сърбия ,по-истинска,за това и хора редовно идват тук да пазаруват от София ,условията за живот са една идея по-добри,трудно е и тук,но поне няма толкова бедстващи ,старите хора са си по къщите ,а не по улиците ,хора и животни няма постоянно по този начин  страдащи .Това не е нормално за мен,но както и да е.Всеки има право на мнение и аз го изразих от гледна точка на човек,който се е сблъскал със системата .Мисля,че не съм разбрана добре и повече няма смисъл да казвам ,каквото и да било.Всеки си интерпретира думите ,както си иска,без да вниква ,и да се поставя на мястото на другия.

И да виждала съм,да раждат безплатно в частна ,хора ,които не са бг граждани и затова си позволих да го кажа.😊

Явно проблема е ,че аз като не живея в родината си не заслужавам да получавам нищо.Все пак имам роднини на легло и чакам и дете . А на болните се полагат помощи ,просто не са достатъчно.Не е много ок,но айде живи и здрави.Попитах за едно,а вече кой както иска да си разбира ,каквото иска.То всеки си гледа от неговата паница.

# 400
Ми реално ако имаш застраховка, която ти го покрива, не виждам защо да не родиш в частна безплатно. И моята застраховка почти ще покрие раждането в частна, на колежката ми от Румъния, която не е БГ гражданин, но работи тук и има същата застраховка, също ѝ го покри.

Мисля, че прекалено много страници си повтаряме едно и също вече... Всеки има право да е разочарован, но нека не говорим на общо основание.

# 401
Да сигурно 🌸моята е кило сто, но върви напред попринцип

# 402
Ми реално ако имаш застраховка, която ти го покрива, не виждам защо да не родиш в частна безплатно. И моята застраховка почти ще покрие раждането в частна, на колежката ми от Румъния, която не е БГ гражданин, но работи тук и има същата застраховка, също ѝ го покри.

Мисля, че прекалено много страници си повтаряме едно и също вече... Всеки има право да е разочарован, но нека не говорим на общо основание.

Ами тогава защо както одеве  помолих не спряхме темата ,а се продължава 1 и също ?Не говоря за застраховки ,а за бежанците.Аз нямам проблем,но съм виждала с очите си ,а ние плащаме в частните .Дано и ние ако ни се наложи не дай боже , и на нас така да се помогне.Поне и за нас да е така добре .Ама то всеки както казах си разбира нещата както си иска и нормално.Пак ви казвам -нещата с болни и бездомни не стоят много добре в БГ.Разчитат хората на помощи от други хора.За много неща ,като се замисли човек съм права.Естествено ,че и в държавните може да родя .И вие можете да го направите ,никой не задължава да е на частно .Има и хубави болници.Проблема е,че помощите са мен са малко ,не само за бебетата ,ами и попринцип за болни и тн.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:21 от Mims1900

# 403
И какво, като са бежанци от Украйна българската държава им е покрила раждане в частна болница? Хайде стига... Излишно политиканстване става вече. Никой не иска да продължи Мимс, но очевидно ти се обиждаш и приравняваш твоя частен случай на "в България е подигравка, но за бежанците има". Това нито е вярно, нито е въпрос на темата. С най-добри чувства, не желая да те обидя, както никой тук, нито някой е целил да ти бърка в раните както го нарече, защото не е запознат.

# 404
Хахаха, аз също имах намерение да не ползвам целия 45 дневен, а да го съкратя и намерението ми беше съвсем сериозно. В момента нямам търпение да дойде 11.04, когато трябва да ми започне болничния 😂
Изобщо не ми се работи, не съм на тази вълна, мислите ми са на друго място, разсеяна съм, забравям някакви важни срокове... Голям филм. Хубавото е, че в момента нямам чааак толкова много работа и мога да си позволя да съм малко по-отпусната

Общи условия

Активация на акаунт