Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 545
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Измериха я 18мм, като при напън беше 7-8мм. Магнезий пиех 3х1, сега съм на диаспорал 400 2х1 и утрогестан. Знам че под 25мм се поставя песар (22г.с. бях) и за следваща бременност ми препоръча серклаж в 15-16г.с. Казаха, че най-важно е първите дни да се овладеят контракциите и после много често жените изкарват и до термин, надявам се максимално да се доближа до него. Иначе ми обясни, че в 34-35г.с. може да махмен вече песара.

Леле, твоята доста късичка. Тръпна в очакване колко ще ми я измери в сряда на прегледа. Аз съм на Магнерот и Утрогестан също. Моята беше 29 мм, след седмица почивка стана 33 мм. Надявам се да се е задържала над 30 мм, че и аз вървя към песар. И се надявам плацентата да се е вдигнала вече, защото и тя натежава на шийката.

# 496
И на моето секцио преди да донесат бебето изпомпвах

# 497
Момичета, велико откритие! Нощници за кърмене  С ЦИП! Party Time Не всички модели от линка са с цип, но има.

https://moebebe.com/noshtnica-za-bremenni-i-karmachki-maxi?fbcli … NbzezURwZdKMrqq2g

# 498

Pipilota, ЖСК, феритин имаш ли изследвани? Иначе само на база хемоглобин добре звучи, и желязото не е чак на долна граница.

Не нямам тъй като си го пуснах на моя глава и чак после прочетох тук, че имат значение и те.

# 499
Момичета, велико откритие! Нощници за кърмене  С ЦИП! Party Time Не всички модели от линка са с цип, но има.

https://moebebe.com/noshtnica-za-bremenni-i-karmachki-maxi?fbcli … NbzezURwZdKMrqq2g

Имат и физически магазини. И мислех да ги посетя 😊. Онлайн пазаруването не ми е сила.

# 500
Хубави са нощничките Blush И аз ги видях.Аз мисля да взема 2 броя колкото за в болницата.Вкъщи после по-лесно.Попринцип мразя нощници и не обличам в нас ама ще ги преживея за няколко дни.

# 501
Аз гледах едни пижамки в Waikiki с копчета, много сладки. Ама не знам колко високо ще го вдигна долнището да не ми опира на операцията, та още не съм купила нищо. Май ще заложа като вас на нощници за болницата.

# 502
Момичета, болничният за 45 дни, за 42, 48 дни и после за майчинство не се ли предават на работодателя и той предава на НОИ (някъде така бях прочела)? Трябва ли ние да ходим до НОИ за тези неща?

# 503
Момичета, болничният за 45 дни, за 42, 48 дни и после за майчинство не се ли предават на работодателя и той предава на НОИ (някъде така бях прочела)? Трябва ли ние да ходим до НОИ за тези неща?
Аз съм ги предавала на работа, не съм стъпвала в НОИ.

# 504
Аз не съм  на ясно за тези неща.Предполагам,че АГ-то ще ми обясни като стане време.Иначе от 5 Април ще почна за се водя по майчинство,демек  тези 45 дни преди термин.Те  ми смятаха последния път колко болнични са ми издали досега,но при всички положения няма да ги направя 180 дни.

# 505
  • София
Момичета, на какъв термометър за бебчето сте се спрели?

# 506
Agu baby 😉 И инхалатор взех декември, защото правих инхалации и доктора ми препоръча някакъв двоен май се води с приставка за бебе, пак на тази марка.

# 507
Момичета, на какъв термометър за бебчето сте се спрели?

Имам безконтактен Quiko от много време, ще си го ползвам и за бебето. Имам и обикновен.

# 508
Имам безконтактен на микролайф, но не го харесвам много. За баткото вече си ползвам обикновен, но се чудя да взема сензорът на шайоми.

# 509
  • Пловдив

Да, предаваш на работодателя и той ги входира в НОИ.
Ти единствено ако имаш желание да си следиш кога ще ти ги изплащат, какви суми и т.н. можеш да си изкараш ПИК към НОИ (става на място да отидеш, може и с електронен подпис, Евротръст имат 3 безплатни през приложението). Електронният подпис може да ти свърши работа и с входирането на молба за еднократната помощ след раждането на детето ако не ти се разкарва до общината.

За безконтактен термометър - аз ползвам с баткото (че и за нас, когато искам набързо да проверя) Microlife NC200, страшно доволна съм. Не ми дава някакви значителни отклонения спрямо такъв под мишница, а мери буквално за 3 секунди. Единствено трябва да се внимава да не мърда детето докато се мери.
Имала съм и на Braun за ухо, в началото мереше ОК, но нещо му стана и започна да вади грешки...

Общи условия

Активация на акаунт