Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 533
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Аз не съм доволна от тези безконтактни термометри за чело. Имам хубав, не помня марка, но се влияе от най-малкото нещо. Дава отклонения с този за мишница. Иначе е удобен да, но децата се научават и на този под мишница. На мен лично безконтактния ми е изкарвал акъла след фебрилните гърчове на детето, когато трябваше да му следя температурата по-често.

# 511
Някой дали е разглеждал за раници за бебе и има някакви предпочитания? Може би цените на количките не ме изненадаха толкова, колкото цените на раниците и това, че например Ergobaby Aerloom е близо 500 лв 😅

# 512
  • Пловдив
Много е индивидуално с бебеносенето. Раниците обикновено са за по-късен етап - регулируемите от около 3-4 месец, хибридни от около 1-1,5 месец (вече зависи и от големината на бебето). За съвсем началото - слинг. Там вече и изборът е съвсем голям - еластични, тъкани, ринг.

Пробвала съм с еластичен - изнервяше ме омотаването, а и за жегите не мисля, че е ОК заради няколкото пласта. С тъкан нямам опит, но този път мисля да взема от приятелка и муселинов да се пробвам поне. Аз лично носех с Caboo в началото (еластичен, но е с халки - тоест спестява да се омотаваш всеки път). После минах на регулируема Тула.

Това, което бих посъветвала е като се роди бебето и имате желание да бебеносите да направите консултация в някоя слинготека (Слинготека, Сгушени, Коалабейби... със сигурност има и още, които пропускам). Има опция и да наемете от тях. Също има и няколко групи във фейсбук, в която могат да се намерят много запазени носилки втора употреба (буквално като нови) на доста достъпни цени.

# 513
Karina*, много хубави съввти, мерси!

# 514

Това е нашия термометър,много съм доволна.Вече две години няма грешка.Тук го използват и по болниците.

# 515

Да, предаваш на работодателя и той ги входира в НОИ.
Ти единствено ако имаш желание да си следиш кога ще ти ги изплащат, какви суми и т.н. можеш да си изкараш ПИК към НОИ (става на място да отидеш, може и с електронен подпис, Евротръст имат 3 безплатни през приложението).

Karina*, а знаеш ли дали този ПИК към НОИ е същият като към НАП, или за всяка институция трябва да си изкараш отделен? Simple Smile

# 516
Бебеносенето е като храната- всеки харесва различно. Аз пък еластичния го връзвам за отрицателно време и много го уважавам. Не успях да се спогодя с ринг слинга. Тъкан 5-ца за мен е най-удобен. Раниците пък има регулируеми, нерегулируеми, с твърд колан, с мек колан, от слингов плат. Иска си четене и проба с бебето.

# 517
  • София
Аз се върнах от преглед. Всичко е точно, мъникът е вече 1130. И при мен всичко е в норма - води, шийка, плацента. За момента се е разположил седалищно. Но лекарката каза така или иначе да се настройвам за секцио. Предвид, че съм ин витро, гестационния диабет и че върви едричко бебе. Очаквах го, но здраве да е. Важното е и двамата да сме добре.

# 518

Да, предаваш на работодателя и той ги входира в НОИ.
Ти единствено ако имаш желание да си следиш кога ще ти ги изплащат, какви суми и т.н. можеш да си изкараш ПИК към НОИ (става на място да отидеш, може и с електронен подпис, Евротръст имат 3 безплатни през приложението).

Karina*, а знаеш ли дали този ПИК към НОИ е същият като към НАП, или за всяка институция трябва да си изкараш отделен? Simple Smile

Различни са Simple Smile

# 519
  • София
записаха ме за ЖК за другия месец в 14:40. Ходили ли сте на такъв късен час? Гладна ли да ида? Предполагам, че ще ми пусне изследвания, защото предстои да се заплати втория пакет за следене (в Надежда съм). Може ли съвет?

# 520
записаха ме за ЖК за другия месец в 14:40. Ходили ли сте на такъв късен час? Гладна ли да ида? Предполагам, че ще ми пусне изследвания, защото предстои да се заплати втория пакет за следене (в Надежда съм). Може ли съвет?

Аз винаги ходя г/д толкова, в обедната почивка или след нея. Не е нужно да си гладна за ЖК. Обикновено ми назначава изследвания, които обаче правя на другия или след няколко дни.

# 521
  • София

Аз винаги ходя г/д толкова, в обедната почивка или след нея. Не е нужно да си гладна за ЖК. Обикновено ми назначава изследвания, които обаче правя на другия или след няколко дни.

Мерси, ще го питам дали може да мина на следващия ден за изследването, може и да не може заради пакета. Но каквото такова. Мерси много!

# 522
И аз винаги ходя на обяд. Изследванията ги правя на другия ден. В случая ти трябва да се разходиш два пъти, щом си с пакет ще ги правиш в тяхната лаборатория сигурно. Аз не съм с пакет и си пускам изследванията, където ми е удобно. Само БХС пуснах в лабораторията на болницата. То ако всички жени минаваха до 9-10 сутринта на преглед, щяхме да запазваме часове месеци напред.

# 523
Аз ходя следобед, ако в изследванията няма глюкоза и витамини не е необходимо да си гладна.

# 524
Като бях още на работа дори съм ходила и в16ч.
Да на другия ден кръвните.
Но лаб така или иначе е на друго място.
Вече ходя на обяд😁
А вече 45 дневния се води майчинство ли?
Питам защото на работа правят график и ме питат дали е болничен или майчинство.
Не е ли чак след болничния от лл на детето да става майчинство

Общи условия

Активация на акаунт