Бързи въпроси и отговори деца -6

• 30 418
  • 823
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За прането на дрехите - синът ми е на 3г4м, има отделен кош за неговите дрехи и още го пера с Тео. Не ми пречи, не съм мислила кога ще спра да пера с детски. Дори наши дрехи се е случвало да пускам с детския прах.

# 121
Здравейте,успях да заснема снимка ,на която пъпките по лицето се виждат страхотно ,та какво мислите възможно ли е това да е заради суха кожа,кожата му наистина е суха ,но дали е заради това ,някой друг с подобен проблем. Въпросните пъпки тръгнаха и по ръцете,ще прикача снимка на това ,което ползваме в момента в аптеката ми препоръчаха това ,но не знам дали не е само пари на вятъра без ефект

# 122
  • до най-прекрасния мъж
Това ми прилича на бебешко акне (на бебенцето на 20 дни). И дъщеря ми имаше около тази възраст. Ще отмине и само, без да се третира с нищо.
Детето го пера отделно. Не толкова заради хигиената вече, често нейните дрехи са по-мръсни и от на баща й работните. Но така или иначе се събира достатъчно нейно пране, не виждам смисъл нейните бръмбъзъци да ги смесвам с нашите. Още повече, че после минават и сушилня и като са дребни, съхнат доста по-бързо от нашите.
Ради, козметиката е хубава, нищо не ти пречи да опиташ. Възможно е да е с чувствителна кожа или ако е боледувал скоро да е ефект от температуропонижаващите.

# 123
Blue angel боледува наскоро ,но не това е причината ,по този начин изглежда от 4 месечен ,а в момента е на 1,5 г ,водих го при 2 дерматолога и решение не намирам все още 😮‍💨 понякога не са толкова видими понякога изглеждат и по-дле ,нямам обяснение на какво се дължи ,иначе имам същите пъпчици по ръцете и бедрата и също съм със суха кожа ,но по лицето нямам ,ясно е ,че го е наследил от мен ,но ми се ще да ги лукувам по някакъв начин

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 14:13 от Radii :)

# 124
Blue angel боледува наскоро ,но не това е причината ,по този начин изглежда от 4 месечен ,а в момента е на 1,5 г ,водих го при 2 дерматолога и решение не намирам все още 😮💨 понякога не са толкова видими понякога изглеждат и по-дле ,нямам обяснение на какво се дължи ,иначе имам същите пъпчици по ръцете и бедрата и също съм със суха кожа ,но по лицето нямам ,ясно е ,че го е наследил от мен ,но ми се ще да ги лукувам по някакъв начин
Пробвай с А-дерма серията им за АД. И в другата тема ти бях казала. Моята сега е с Биодерма от няколко дни,но до преди това си беше на А-дерма и съм доволна. Имат и крем за лицето. Просто не всяка серия на козметика за АД действа при всички еднакво,тоест ефективно. Може Биодерма да не са вашите продукти 🤷♀

# 125
Мило ,това ми препоръчаха в аптеката,щяло да помогне ,купени са вече ще трябва да ги ползваме пък ако не дадът ефект ще сменим 🤷‍♀️

# 126
Мило ,това ми препоръчаха в аптеката,щяло да помогне ,купени са вече ще трябва да ги ползваме пък ако не дадът ефект ще сменим 🤷♀
Дано помогнат! Но А-дермата определено при нас помогна. Моята имаше по цялото тяло сухи участъци и се оправи. Аз взех сега Бодерма пак за АД само,че не е точно като твоя душ гел. Пробвай месец и ако няма ефект вземи АД. Има редовно намаления в Гален. Аз от там поръчвам

# 127
За душ гел или кремче говориш може ли да покажеш кое точно

# 128
За душ гел или кремче говориш може ли да покажеш кое точно
Душ гел имам сега на Бодерма,иначе след баня я мажа с А-дерма,понеже имам цял флакон. За студа имам на Биодерма Колд крем като я извеждам. Моята дъшеря е с лека форма на атопична кожа.

# 129
  • до най-прекрасния мъж
Аз ползвах емолиента на А Дерма Екзомега и съм много доволна. Но нейната кожа се оправи и не съм ползвала повече. За миене - до годинката някъде миех със Стелатопия на Мустела, сега мия с Микса Бейби и зимата мажа с едно кремче на Бочко. Нищо особено не е, но върши работа колкото да я хидратирам един-два пъти в седмицата.

# 130
Моето е 4. Пера всичко заедно на висока температура, и с бебешки препарат

# 131
Здравейте,успях да заснема снимка ,на която пъпките по лицето се виждат страхотно ,та какво мислите възможно ли е това да е заради суха кожа,кожата му наистина е суха ,но дали е заради това ,някой друг с подобен проблем. Въпросните пъпки тръгнаха и по ръцете,ще прикача снимка на това ,което ползваме в момента в аптеката ми препоръчаха това ,но не знам дали не е само пари на вятъра без ефект
На мен ми прилича на вид екзема или лишей, не мисля, че ще се повлияе само с крем. Кремът оправя суха кожа, екземи и то от толкова месеци, не. Потърси лекар, който има опит с деца и дерматит. Нека се направи натривка ако трябва, може да се изолира гъбичка. Но само на кремове от аптеката не чакай. Те поддържат да не се стига до лишеи/екземи, а тук вече е факт. Моята дъщеря имаше екзема на бузата, коленца, пъпче и АД, трима лекари просто изписваха поредния крем. Само един взе нещата сериозно и назначи лечение. Екземата изчезна и продължихме само с крем да пази вече здравата кожа.

# 132
Как така екзема ,до сега никоя от дерматоложките не е споменала нещо подобно ,а и знам ,че екземата сърби а него изобщо не го сърби ,вкарахте ме в филма вече 😐 тоест какво да направя как да ги накарам на сила тея дерматолози да вземат нещата на сериозно ? Те само го поглеждат и казват,че му е суха кожата нищо повече.
Казваш,че твоята дъщеря е имала екзема по същия начин ли изглеждаше като при нас ?

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 17:13 от Radii :)

# 133
На снимката не мога да определя дали е същото. Беше грапава кожата, суха, изглеждаше като много плоски пъпки една до друга. Навън ставаше светло, а като плаче или се намокри, червено. Затова й личната като отидехме и изсветлее бузата, въобще не й беше драма. Но се появи това и на пъпче, коленца и т н. Провери за дерматолог с добри отзиви, защото има и много лекари, които просто си взимат таксата и за нищо не стават. Дори единия, на нейната суха кожа изписа изсушаващ крем и нещата станаха в пъти по-зле. Аз не съм лекар, споделям нашия опит как уж нищо й нямало, а то се оказа нещо, че се и излекува даже с коректно лечение.

# 134
в различни случаи са ни помагали тези,които са ви препоръчали и на биодерма за атопична кожа, но също така и джинджира спрей. с нас постоянно носим sos стика на sosimple, а от сравнително скоро имат и стик за атопична кожа.

Общи условия

Активация на акаунт