В момента чета....88

• 48 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • в сърцето на един мъж...
Записвам си ДиДи Уорън,че много препоръчвате😀.

Само да не ни биеш после Simple Smile

# 631
Дочетох си "Кестеновия човек" - несъмнено добър криминален триър, който те държи в напрежение до самия финал, но много крайни тези скандинавци, направо тръпки да те побият. Всичките книги, които съм чела, дори и Бакман, носят това усещане за студенина, за крайности, за самота и отчаяние.
Иначе неговите любими са ми Уве, като първа среща и след това Бьорнстад. Другите също ми харесват, но тези най-много.
Сега се  чудя дали да запозна "Гениалната приятелка". Някой тук я беше сравнил с Олива Денаро, а нея я няма онлайн, а мисля че като тема ще ми допадне.

# 632
Чакам мнение за "Гениалната приятелка", че нещо ударих греда преди 4 години. Много ми доскуча, а бях минала към 150 страници. Може и да не съм била в настроение за нея.
Аз преполових "Зимните хора" на Дженифър Макмеън и дочетох "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд, която много ми хареса, но една по-тегава глава не ми позволи да ѝ дам пълния набор звезди в Goodreads. Смятам днес да завърша и другата, върви доста бързо и ми харесва повече от "Удавниците". Определено ще си взема и другите две книги на авторка, май ще успея за Панаира втора поредна година.

# 633
“Портретът на Дориан Грей" е много добра творба на Оскар Уайлд, още съм възмутена, че с измислени причини е забранена … на изток от нас.

# 634

Защо😀?

# 635
  • в сърцето на един мъж...

Защо😀?

Ами може да не е твоя тип криминале, може да не ти хареса, или пък да се окаже супер пристрастяваща и да не може да спреш, докато не изчетеш всичките 11, както аз направих Grin

# 636
  • Mediterraneo
Чакам мнение за "Гениалната приятелка", че нещо ударих греда преди 4 години. Много ми доскуча, а бях минала към 150 страници. Може и да не съм била в настроение за нея.

Аз успях да я прочета, но не с удоволствие, насилих се да го направя. Нищо не ми хареса.
Сега съм заредила останалите книги от поредицата, мисля пак да дам шанс, да видим дали ще ми се получи.

# 637
И аз я бях почвала и не вървеше хич, оставих я, ако много я похвалите ще се напъна😅🫣 за приятелката иде реч

# 638
  • София
Привет, четох си аз "Пад небето на Италия", обаче нещо свърши изведнъж. Свалих си я от интернет и се чудя наистина ли така свършва? Иначе е интересна, хареса ми Simple Smile

# 639
И аз я бях почвала и не вървеше хич, оставих я, ако много я похвалите ще се напъна😅🫣 за приятелката иде реч
Хич не се напъвах втори път да я чета. Гледах я на филм Joy

# 640
Май ще отложа за неопределено кога българската фентъзи-хорър книга за Антарктида, има нещо интересно като идея  все пак в началото, обаче щом още на първа глава прескачах реплики в диалозите, явно не е “моята” книга. Може и да ми влияе това, че чета друго фентъзи в момента, ама там въпреки мрака, който мислех че ще ме откаже от книгата, героите, сюжета, динамичния разказ достатъчно ме заинтригуваха.

# 641
  • София
Хич не се напъвах втори път да я чета. Гледах я на филм Joy

Нито на книга, нито на филм я харесах аз... Но си има много фенове. Пробвах друга книга на Елена Феранте "Измамният живот на възрастните" и ме изкефи (3 звезди в ГР), доста откачена беше, леко дразнеща на моменти, но поне оригинална, а не като "Приятелката"...

Иначе в момента чета "Ъпгрейд" на Блейк Крауч, супер е! (Наложи ми се и прочетох 3-4 нехудожествени книги покрай тази книга, т.е. върви ми по-бавно, отколкото ми се иска, но определено ми допада - и идеята, и начина на писане, всичко!)

# 642
Мери Хигинс Кларк- Сърце назаем и една историческа за Лондон чета, увлекателно вървят и двете. Подариха ми 12 правила за живота, , емиии не е моето, от месеци я подмятам и не съм я преполовила дори...

# 643
Чета ви с удоволствие дискусиите и само поръчвам и поръчвам книги. Няма къде да ги слагам вече.
След трилогията на Кармен Мола, която беше невероятна, прочетох Съдбовен път, също много хубава и Трябвада те  предам.
Сега започвам, пак по ваша оценка Тайният живот на пчелите .

Благодаря ви за хубавите препоръки на книги. Откакто съм в тоя раздел лоша книга не прочетох. За 5 месеца 25 книги прочетох и продължавам да ви следя, но понеже се върнах на работа, по- бавно напредвам.
Просто времето не стига.

# 644
Не съм почитател на Феранте, споменавала съм го. Може би, единствено ми допадна  “Дни на самота”, по която има филм (с малка, но важна роля на Брегович), както има и екранизация по “Измамният живот на възрастните”. Сериалът по “Измамната приятелка” не доизгледах, твърде наивен ми се стори и правен като за “износ” въпреки неаполитанския  диалект. Феранте беше с неизвестна идентичност, докато я следях (имаше някакви предположения), не знам , дали все още тази мистификация продължава.  В Италия от няколко години вече не е толкова популярна, въпреки че си има верни последователи.

Споменатите вчера филми по “Къща край езерото” (която не съм чела) съм ги гледала - корейският вариант не оправда очакванията ми (почитател съм на киното им от този период и малко след него), а този с К. Рийвс е приятна холивудска романтика.

Общи условия

Активация на акаунт